Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, wysyłam na pw.
Co do domu z Wieliczki to w czasie trzeciej rozmowy Pan powiedział, że kupił kiedyś amstafa ale tylko po to żeby go sprzedać, pies znudził mu się po tygodniu.
To go zdyskwalifikowało.
Ossamus ja wiem , ze u Ciebie sunia miałaby dobrze, więc przemysl tę kwestię, żebyśmy nie musieli później jeździć i odbierać psa:)
Lala spodobała się nawet mojemu tz, ale on się boi dużych psów i po sterylce jej nie weźmie. Ale mamy tymczasik poooperacyjny:)

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam włąśnie świetny tel z Krakowa w sprawie adopcji ostatniej suni:) Pan ma się kontaktować jeszcze w poniedziałek, ma już 1 małą suczkę, dorosłego syna i bezrobotna żonę. Mówi, że wygląd psa go nie obchodzi a o charakterze zadecyduje przede wszystkim wychowanie. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną, sterylke i umowę:)
Ossamus Ty podejmij decyzje.
A to piekna Lala.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Ale ona piękna!:-)i duża;-)
Czyli najmniejsza sunia czekała najdłużej,ale trafi chyba super!!!:-)

Chyba tak, Zuzka możesz wstępnie ogłosić Lalę...tylko ja pomyslę nad tekstem i napiszę na watku.

Posted

ANiu ja nie moge podjac zadnej decyzji gdyz LALA nie jest moja - jest "dzieckiem " budowy tzn. ONA na budowie byla pierwsza niz moja mala osoba !!!! Lala to nasza kudlata przyjaciolka , ale przedstawilem chlopcom sytuacje i nie zglaszaja veta :) tzn. jesli znajdziemy dla Lali domek to kazdy z chlopakow na pappa wytarga ja za kudly :-) poklepie po pyszczydle i bedzie zyczyl najlepszego !!! :-) LALA to dobre psisko , zreszta Aniu na zdjeciach widac :-) Ona je z reki naprawde !!!!

Jesli ten Pan chce niech wpadnie na budowe , moze sie pojmie malenka osttania :-)

Chcialbym najmocniej przeprosic Ciebie i Twoja kolzeznke co zabrala puchacza osttaniego , ale naprawde czasem przyjezdzaja wazne osoby no i ja nie moge wyjsc z budy i lowic psiaka :/

...i jak myslicie na podstawie zdjec LALI czy byla wsrod sadystow , bydlakow i chamow <wiele takich maili dostalem, ze sie znecamy nad nia i nad malymi??> czy wg. zdjec wyglada na maltretowana , zagklodzona ?????

Moga sobie rozni ludzie pisac mowic, ze jestesmy bydlakami , chammai etc ...a czy LALUNIA wyglada na : BITA, ZAGLODZONA, KATOWANA ????
Zreszta Ania rozmaiwala pare razy z Panem Arturem <koles w okularkach>, on sie glownie nia opiekowal !!! ANIA nie widziala budy dla LALI bo jest na dole OS , ja z Ania i jeszcze ze 2 osoby by sie zmiescily w niej , ale LALA ma bude w powazaniu :) bo ona jest WOLNA :-) Ma miche od nas , od pracownikow OS :-)

Ja bym wzial czy to JA czy BZIKA ( imie nie kobiece, ale szczylek podobny do naszego RIP Reksia), ale nie moge bo w domu rzadko kto jest , a psiur musi miec opieke, a nie jestesmy 24h zapewnic :/

LALA i BZIK na bank znajda domki :-)

2 samce sa w2 Pawlowie u dobrych ludzi ; jeden pupil kolegi Andrzeja - wielki misiek- taka *******a podbil serducho babuni 76 letniej zywotnej babki :) ktora mu smakolyki podklada boczki, schaby i inne *******y; on jest taki *******a , ale tt=ylko czeka az go bbacia zaprosi na poduche :P , ale jak nauczy 6 kg potwora 7n tyg, spac w lozku to jak urosnie z niego MISIEK ( a bedzie olbrzymi :-) )to bbacia lozko bedzie musiala zmienic na wieksze:-)

Dobra juz nie bredze:-)

Ps. a drugi samiec , nauczony obesnosci ludzi (NAS na budowie) ciagle lazi na Panem (chlop ma warsztat) , jego dzieci 18 letnia siksa i mlody kojot 11 letni za Reksem szaleja wazyl w zeszla srde 5,4 a teraz 6,7 :) jest on u mojej mamy koleanki i panie Ela mowi , ze jak ten ORK bedzie tak szybko rosl i wagi nabijal to Andrzej (chlop od warsztau ) nie bedzie jadl tylko Reks :

Posted

LALA to piekne i kochane psisko !!!!! Mozecie mi wierzyc albo nie ale je z reki !!.....ale zaraz napisza ze wlosy na grzbiecie ma wytarte bo bydlaki z budowy ja ganialy pod kontenerek biurowy :/

Posted

Ossamus :lol: Ty sie nie przejmuj napastliwymi i ordynarnymi mailami i PW. Autorom tychze, niechybnie na leb wali i moim zdaniem kultura nie grzesza :angryy:
Rzadko sie zdarza, zeby budowlancy tak fajnie i tak troskliwie zajeli sie bezdomna psina i jej potomstwem.Tobie i kolegom naleza sie slowa uznania i podziekowania za Wasze serca i za wszystko co zrobiliscie dla tych psiakow.

Owszem, psow jest stanowczo za duzo, schrony pekaja w szwach i kolejne mioty nawet po wyadoptowaniu moga kiedys powiekszyc liczbe psow bezdomnych. Z drugiej strony jednak- do schronow trafiaja rowniez psy rasowe, kiedys duma wlasciciela i maszynka do robienia kasy.Tu juz nikt nie protestuje przeciwko przychodzeniu na swiat kolejnym miotom choc ich przyszlosc nie zawsze jest uslana rozami.

Pozdrawiam Ciebie i Twoich kolegow i oby takich gosci bylo wiecej :lol: Aaaaa, na dogo kursuje pojecie, ze ktos jest wielki, no to dla mnie jestescie W I E L C Y :multi:

Posted

Ossamus chodziło mi o to, że jeśli Ty bierzesz szczylka to oczywiście masz pierwszeństwo:)
Ale myslę, że to dobry domek bedzie, tyle, że póki co transport byłby możliwy ze strony Nadji za 2 tygodnie, więc zobaczymy.
Ja oczywiście podpisuje się pod słowami Dusje ale to chyba wiesz.

Posted

No z Lali to faktycznie prawdziwa lala jest:) Jak na mamę która wykarmiła takie potworki giganty to tyłeczek ma tłuściutki:)
Ech coś mi się zdaje że kiedy Lala znajdzie dom to niejeden pracownik łezkę uroni

Posted

Ania ja niestety nie moge a BZIK-owa jest slodka!!!! :-)

AGA ja pierdo****le obelgi, gdybym byl zaslepiony nienawiscia te osoby , ktore mnie NAS tzn. chlopcow z HBP LZA nie byly by w stanie .w zadnym sadzie przeciw nam nic powoedziec!!! :) Sama Ania moze powiedziec duzo o tych" bandytach i skurwielach z budowy" jak to "glodza psiaki i sie znecaja i inne kwesyie " - i jak LALUNIA wyglada :-) Ta psita :) byla w takich miejscach na budowie , ze sie w pale nie miesci:-) I kolessie z tytulami...wyuciagali z kieszeni cuksy 8m nad ziemia :-)

Posted

Jesli wszystkie psiaki głodzicie tak jak te dwa kluchy co niańczyłam u weta i tak jak Lalę to może podrzucę Wam moje i pojadę w końcu odpocząć?:)
Fakt jest taki że Lala i jej dzieci wyglądają dużo lepiej niż niejeden psiak który ma dom. Jedyne o co można Was oskarżyć to o zbytni dobrobyt:)

Posted

Nie , nie nie pare osob pisa;o ze mnie zalatwi poda do sadu o znecanie nad zwierzakami .....,ja bym wzial BZIK-owa czy Lalunke do domu, ale no nie moge!!!!! Bo psiakowi trzeba poswiecic czas , a ja go nie mam na tyle np. dla szczyla :-/ Babcia mieszka w Wachocku pragnie psiaka ma kawal placu , ale ma 76 czy 77 lat nie pamietam dokladnie :P , ale nie moge jej psiura skolowac bo 1' szczyl wymaga opieki 2' LALA lubi ludzi - smyczy nie testowali "oprAwcy" z HBP , ale babke by wykonczyla, ..:.

http://img840.imageshack.us/i/sta40582.jpg/

wlasnie JA glodzimy , sadysci z HBP "/

Posted

ossamus,jak babcia z Wąchocka,to może nie szukajmy daleko;-)aga38 ma psiaki do wydania i jest z Wąchocka.Jeśli babcia ma duże podwórko,to ja bym poleciła 3 psiaki-podrostki,które do szczęścia potrzebują człowieka,wybiegu i posesji do pilnowania.Babci się narzucać nie będą,bo zajmą się pilnowaniem co jest ich pasją;a w razie potrzeby-są miłe i kontaktowe,więc i przyjaciela babcia w nich znajdzie.
Zacznę od Tośki -10miesięczna(wysterylizowana):

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-TO-KA-8mies-IDEALNY-STRo-B-DZIE-REDNIA-WYSTERYLIZOWANA-W0QQAdIdZ249218645

6miesięczny rudy Jaś:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-6mies-RUDY-PIESEK-KOTOLUBNY-DZIECIOLUBNY-PSOLUBNY-B-DZIE-REDNI-W0QQ

Fiona-prawie roczna wysterylizowana (jeśli babcia ma kury lub koty,to się nie nadaje,bo jest kilerką;-)do ludzi-super:-))

http://img1.classistatic.com/cps/kj/101220/663r1/7122n84_20.jpeg

Ew.jeśli babcia wolałaby starszego psiaka,to mogę polecić jakiegoś kilkulatka z Buska lub seniorka.

Posted

Tylko nie wiedziałam czy je na podwórko polecać,ale w takim razie wrzucę:-)
Dyzio i Diuna-będą niezbyt duże,mają ok.5m-cy:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-4mies-PARKA-suczka-i-piesek-B-D-NIEDU-E-W0QQAdIdZ257269179#

Micki też ok.5mies.-będzie dość duża (wysterylizowana)

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-MICKI-4mies-KOTOLUBNA-PSOLUBNA-DZIECIOLUBNA-B-DZIE-DU-A-W0QQAdIdZ257268353#

POD KAŻDYM ZDJĘCIEM SZCZEGÓŁOWY OPIS PSIAKA

Posted

nigdy nie wydajemy szczeniaków i młodych psów osobom w takim wieku. Babcia ma 76 -77 lat, z racji wieku może zachorowac w każdej chwili i trafić do szpitala. A nawet umrzeć i co wtedy ? Pies pożyje parenaście lat, a babcia na pewno nie.

Posted

Becia66 napisał(a):
nigdy nie wydajemy szczeniaków i młodych psów osobom w takim wieku. Babcia ma 76 -77 lat, z racji wieku może zachorowac w każdej chwili i trafić do szpitala. A nawet umrzeć i co wtedy ? Pies pożyje parenaście lat, a babcia na pewno nie.

Becia66 a skąd Ty wiesz ile pożyje każdy z nas,przecież wypadki chodzą po ludziach,a moze babcia ossamusa bedzie żyła i 100 lat?.Zuzka zadała tylko pytanie,ossamus i jego rodzina nie powiedzieli że tak już bierzemy,to rozsądni ludzie. A lepsza dobra babcia i rodzina niż wesoły małolat który wywali psa gdy mu się znudzi. Jedna z moich babć żyła ponad 90 lat i zapewniam Cię ze miała nie tylko pieska i kotka ale i świnkę bo całe zycie miała zwierzaki i trzymały ja przy zyciu

Posted

Dokładnie tak jest jak aga38 pisze-nie wiadomo "komu z brzegu".Ja jestem przeciwniczką wydawania szczeniąt,kociąt osobom starszym,ale tu jest inna sytuacja:aga38 mieszka niedaleko,w razie wypadku,może interweniować,przejąć psa z powrotem.Ponadto ossamus jest człowiekiem odpowiedzialnym i na wypadek śmierci babci jestem pewna,że poruszy niebo i ziemię,żeby psa zabezpieczyć (jest ze Starachowic,zna Anię102 np.).Szczeniak i babcia w bloku to niewypał,ale podrostek lub roczny pies i podwórko jest jakąś szansą dla psa,zwłaszcza,że poleciłam psy nie typowo domowe, a takie,które pasjonuje podwórko i pilnowanie posesji,więc miska jedzenia,głaski w niedużej ilości im wystarczą.I babci też;-)

Posted

Nie moge babci "podarowac"" kudlacza mimo , z e ona bardzo chce towarzysza (a mieszka sama) i mi "truje dupe " zeby jej zalatwic pskisko , onama kawal podworka z 1000m2 i wielka chate, psisko mlode wymaga duzo uwagi jest zywe ,a babinka jak to babinka 3 tyg sie czuje dobrze potem kryzys , a maly psiak meczy !!!! Nasz Reksio odszedl do Krainy Wiecznych Lowow wiosna 2009 , 3 tyg przed 15 urodzinami i mimo iz chodzil na 3 lapkach ( jedna mial nie sprawną - jak mial 11 lat pogryzlo go wielkie psisko katowane przez lumpa mieszkajacego 2 ulice dalej , leczenie kosztowalo nas ok.2000-3000 PLN ) potrafil wyciagnac mojego ojca na kilkugodzine wycieczki az ojciec mial dosyc :-) coz to byl wedrowiec urodzony :0)

I po 2-3 miechach babka miala by dosyc i my musielibysmy psisko zabrac , a ze wzgledu ze w domu rzadko kto jest to burek bylby w domu calymi dniami sam czyli jak w niewoli i dlatego na ta chwile NIE MOGE PSISKA ZABRAC CHOC CHCIALBYM !!! :/

Posted

Żal mi starych ludzi,tego,że są sami całymi dniami.Taki zrównoważony psi towarzysz jest dla nich na wagę złota.Nie jestem zwolenniczką młodych psów dla ludzi starszych ze względu na to,że domagają się uwagi,ale też i nie seniorów powyżej 10-12lat,bo te zaś chorują,wymagają podawania leków,jeżdżenia do wetów,pilnowania,pamiętania,a z pamięcią po 70tce bywa zwykle kiepściutko-często osoby takie zapominają nawet zażyć własne leki,a co dopiero pamiętać o psich.
Cała przyjaźń i temat psa jako jedynego przyjaciela człowieka starego jest super pokazany w filmie PORA UMIERAĆ.Polecam.
Tak czy siak uważam,że każdy stary czy samotny człowiek powinien mieć psa.Najlepiej w przedziale wiekowym 5-10lat.Jeśli babcia truje o psa to zapewne czuje się bardzo samotna.Mojej babci dzieci zabroniły trzymać psa w domu i biedna mi się żaliła,że siedzi w tym domu jak pies,czeka,że ktoś ją odwiedzi.Tylko,że każdy miał lepsze zajęcia,a psa zabronili.
Oczywiście nie chcę tu naciskać na adopcję psa,bo to jest nie moja sprawa.Tylko taka tendencja do nieangażowania ludzi starych już w nic,bo niedługo umrą mi się po prostu nie podoba.Czasem naprawdę nie dadzą rady,bo potrafią np.połknąć potrójną dawkę leku przez pomyłkę,doprowadzając się do zapaści lub w grudniu w bamboszach iść na zakupy.Ale czasem jeszcze nie jest tak źle,żeby nie dać im przyjaciela choćby na te parę lat.Dla psa nawet 3-4lata w domu są lepsze niż w schronisku czy na ulicy.

Posted

Dziś Pan z Krakowa nie zadzwonił. Mam nadzieję, że zadzwoni jutro bo naprawdę byłam go pewna od pierwszego słowa. Miał zadzwonić w celu umówienia się na transport i wizyte...i nie zadzwonił:-(

Zuzka zrób jeszcze ogłoszenie małej, ja nie mam czasu bo dyzurów mam stos w tym tyg. i jeszcze mój psiak się pogorszył znowu:-(

Posted

Proszę mocniutko trzymać kciuki bo jedna rodzinka poważnie mysli.
Ossamus jeśli dobrze pójdzie to może małą pojedzie jutro na szczepienia to dałabym Ci znać rano to byście ją przetrzymali, żeby znowu na mój widok nie zwiała pod kontener:)