ossamus Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Wlasnie wrocilem z budowy kuleczki szamaly kolacje akurat- Pan Stroz je nakarmil i nagrzal 2 litry mleka :) Pasibrzuchy sie najadly napoily i uciekly pod kontener:-) , Lala sie polasila , wylizala moja wstretna facjate i zawinalem sie do domu. Jutro z rana najmniejsza sunia idzie do Pana Stroza do domku :-) Quote
Zuzka2 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Mam kolejnego maila o maluchy z Krakowa:-)Zobaczymy...;-) Quote
Zuzka2 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Wstępnie mam babkę z Krakowa chętną na pieska-samca.Jakie psiaki zostały do wydania i ile sztuk? Potwierdzam rezerwację szczeniaka samca do fajnego domku do Krakowa:-):multi: Quote
ossamus Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Z tym, ze nie mam zdjec z podzialem na pieski/ suczki. Do zabrania zostalo 4 suczki i 1 pies gdyz w czwartek ja zabieram 1 pieska. Quote
Zuzka2 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 A byłaby opcja zrobienia zdjęcia psiakowi na tygodniu? Bo ja na 100% mam chętną na pieska-odbiór załatwiam na najbliższy piątek najpewniej. Quote
ossamus Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 ....przed wszystkim jestem w pracy i nie moge sobie pozwolic na ciagle robienie sesji zdjeciowych , co przy tak licznej gromadce jest dosyc czasochlonnym i klopotliwym zajeciem - mowa o sesjach indywidyalnych. Piatek - dobry dzien jak cos , gdyz od poniedzialku do czwartku na budowie jest dosc duzo wizytacji i innych. Quote
Zuzka2 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 No to mamy już rezerwację na Kraków na najbliższą sobotę na 1pieska i na 90% na 1suczkę najbardziej puchatą. Wieczorem potwierdzę ew.suczkę. Quote
ossamus Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Jakie godziny w sobote ?? Na maila Ci napisalem info. Quote
Zuzka2 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Odbiór będzie ściśle ustalony z Tobą ossamus:-)W sobotę to psy już muszą rano wyruszyć,nie będzie czasu na łapanki i gonitwy po budowie.Postaram się ustalić wszystko tak z ludźmi ze Starachowic,żeby psiaki zarezerwowane były zabrane w piątek,bo wtedy tam macie nieco luzu;-)Będę na bieżąco informować i konsultować z Tobą,bo ja tu jestem tylko od znajdowania domów,a posiadaczem psów jesteś Ty:-) Quote
ossamus Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Jeśli piątek to po 15 gdyż do 15.00 pracuje i powiedzmy chwile moge zostac dluzej. ps. nie jestem w zadnym wypadku posiadaczem pieskow , sa to maskotki Hydrobudowy.:) Quote
Zuzka2 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 To ugadamy po 15:-)no ale to Ty wziąłeś ich los w swoje ręce i tylko Ty możesz nam je wydać,bo nikogo tam nie wpuszczą na budowę:evil_lol: Quote
żabol Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Zapraszamy na bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/201301-Bi%C5%BCuteria-wszystko-dla-D%C5%BCafara.-Do-9.02-do-godz.-22-giej[/url]. Quote
Becia66 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 a macie jakiś pomysł na mamusię ? bo za chwilę będą następne szczeniaczki... Quote
ossamus Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Mysle , ze jak wszystkie male beda w nowych domkach dla niej tez bedzie mozna poszukac domu. Quote
ossamus Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Dzis maluchy wszamaly 2 kg parowek drobiowych wedzonych , 3 x 1,2 kg zarcia dla psow wolowego z puchy, wypily 2 litry mleka - to z mojej strony dostawa :) Nie licze mnostwa jadla od chlopakow :-) Wiemy, ze uwielbiaja golabki i schabowe :-) KOchane Pieszczochy :-) Quote
Zuzka2 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Osoby z Krakowa chętne na szczeniaki zamilkły:razz: Przeraziła je chyba umowa adopcyjna.Chcą pewnie bez umowy-wziąć psa jak worek ziemniaków na giełdzie,bo w sklepie to chociaż paragon dają:cool3: Nie straszyłam nalotami,wizytami,tylko podpisaniem dokumentu potwierdzającego transakcję przygarnięcia żywej istoty. Trudno,ja nie będę tak ryzykować,zwłaszcza,że w grę wchodzi dowóz 150km i przy takiej postawie nie mam nawet pewności,że osoba raczy odebrać psa,a nie wyłączy w sb tel,bo i takie sytuacje są możliwe. Psiaki mają jeszcze czas i liczę,że uda się to wszystko sensownie zorganizować. Quote
Ania102 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Z tymi ludziskami tak Zuzka niestety jest, że często zawodzą...ale lepiej wczesniej. Quote
Becia66 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 jeśli ktoś nie godzi sie na kontrolowaną adopcję widocznie ma coś do ukrycia. Nie lubię kiedy sie ktoś waha, ma obiekcje - czerwone światełko sie zapala i jestem ostrożna, a właściwie sama podejmuję decyzję i kończę rozmowę. Boję sie takich domów bo i kontakt po adopcji jest z reguły utrudniony. Quote
ossamus Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Jeden z pieskow juz dzis trafil do nowego domku - do moich znajomych :-) Zostal 1 piesek i 4 suczki. Quote
Ania102 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ciotki sprawa priorytetowa to sterylka, koniecznie trzeba ją zrobić póki chłopaki sa na miejscu. Ja organizacyjnie moge to kontrolować, umówić na zabieg, przechować gdzieś po sterylce ale nie wcześniej niż za 2 tyg. Spróbuję zgłosić ją do UM, mają umowę z weterynarzem na sterylizację niestety spoza starachowic. Jesli sie nie uda to może jakiś bazarek zorganizujemy. Panowie na budowie są do kwietnia jeśli dobrze zrozumiałam, co dalej z sunią? Żal jej bo jest oswojona, kontaktowa i potrzebuje człowieka. Ossamus proszę Cię zmień tytuł wątku na coś w stylu: Suka ze szczeniakami na terenie budowy, pilnie potrzebujemy dt. Quote
ossamus Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Jutro dla znajomej zabieram z budowy drugiego i ostatniego samca:-) Zostaje więc 4 suczki + Mama. Quote
Ania102 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Sunia mama zgłoszona na sterylizację opłaconą przez UM, musimy dać znać kiedy edzie gotowa czyli jak znajdziemy szczeniakom domki. Cioteczki zaglądające proszę pomóżcie rozsyłać watek. Do kwietnia trzeba suni znaleźć jak nie ds to dt. Czas mamy ale nie marnujmy. Quote
ossamus Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 "Zlapale: samca:-) trwalo to ponad 1,5 h o 13.30 zmienia "wlasciciela" :-) Zostaje 4 suczki+Lala. Quote
Recommended Posts