Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 _Goldenek2 napisał(a):5,5 tygodnia to naprawdę za mało aby odstawić szczenięta od suki.... A sukę trzeba bezzwłocznie wysterylizować, bo za chwilę będą następne młode. Ale siła wyższa-szczeniaki bez domu-trzeba wydać,bo znów mroźno się robi.Budowa to nie warunki dla takich wszędobylskich kulek.Najlepszy byłby DT na ok.10-14dni dla całej rodzinki psiej,ale to nierealne.No chyba,że ktoś jest chętny?;-) Quote
eski Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Misiaki są boskie ! Trzymam kciuki, by szybkoznalazły dobre domki Ossamus, wielkie ukłony dla Ciebie i kolegów za opiekę nad maludami :) Quote
weronika1 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Przesympatyczne, aż chce się pocałować i przytulić:lol: Quote
aga38 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Trzeba szybko je ogłaszać, mamy przecież u nas super fachowców od adopcji nie ma co czekać:) Kurcze przydałoby sie wrzucić ich zdjęcia tutaj na wątek, Zuzka czy masz już dobre zdjęcia do ogłoszeń? A czy maluchy odrobaczone i odpchlone,może jakos udałoby się podjechać tam na miejsce i porobić fotki. Czy maluszki już dobrze same jedzą? Quote
Ania102 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Aagata8 i aga38 umówmy się z ossamusem i podjedzmy na tygodniu, Bożenka z Rajkiem też poinformowani więc w kupie może coś się poradzi. Sunia- mama urocza, pewnie mimo to gorzej bedzie jej znaleźć dom niż maluszkom. Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Aga,tych fotek jest mnóstwo:-) Zrobiłam już ogłoszenia,rozpowszechniłam wątek.Wkleję parę fotek: Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 monika083 napisał(a):a mamusia tez do adopcji? Jak najbardziej! Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ania102 napisał(a):Aagata8 i aga38 umówmy się z ossamusem i podjedzmy na tygodniu, Bożenka z Rajkiem też poinformowani więc w kupie może coś się poradzi. Sunia- mama urocza, pewnie mimo to gorzej bedzie jej znaleźć dom niż maluszkom. Można te psy stamtąd zabrać w weekend?Stróż otworzy?Czy tylko w dni robocze w g.7-14:30? Bo mam chętną z Krakowa na malucha i chyba by sama go mogła odebrać.Zaraz ją wypytam. Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Tak , Lala tez jest do adopcji jak najbardziej , to bardzo wierny pies, odwdziecza sie chlopcom z pracy za opieke tym iz np. pozwala maluszki brac na rece , ma do nas duze zaufanie bo wie, ze tutaj ma jedzenie nikt na nia reki nie podnosi , ogromna bude jej chlopcy zbili jakies 1,5m x 1,5 m , ale nigdy nawet tam nie zajrzala woli biegac po budowie. Maluchy nie sa niestety odrobaczone, odpchlone i nie szczepione. Jak ktos slusznie przyznal 5,5 tyg to troszke za malo na zabieranie ich od matki biorac pod uwage to iz caly czas "ssa cyca" jeszcze , poza tym oczywiscie normalnie juz jedza. Chlopcy zostawiaja im czesc swoich obiadow, przynosza jedzenie , podgrzewaja mleko, nawet ogrodzilismy im maly wybieg no ze wzgledow bezpieczenstwa oczywsicie bo to budowa jednak , a te pchelki moga sie rozejsc po calej budowie i nieszczescie gotowe! Fotek mialbym jeszce wiecej , ale maluszki grymasza:) i nie zawsze wyjda cala eskadra na dworek spod kontenera:-) Ps. jedza regularnie ta sa dobrze odzywio0ne stwory zreszta chyba widac po zdjeciach tych kulek :-) Pora jedzenia to z reguly 7 , 10 i kolo 15 , wychodza pumktualnie jak w zegarku :-) Panowie portierzy na weekendach solidnie je karmia :-) Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Można te psy stamtąd zabrać w weekend?Stróż otworzy?Czy tylko w dni robocze w g.7-14:30? Bo mam chętną z Krakowa na malucha i chyba by sama go mogła odebrać.Zaraz ją wypytam. Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 [quote name='Zuzka2']Można te psy stamtąd zabrać w weekend?Stróż otworzy?Czy tylko w dni robocze w g.7-14:30? Bo mam chętną z Krakowa na malucha i chyba by sama go mogła odebrać.Zaraz ją wypytam. Nikt postronny na teren budowy nie wejdzie, oczywiscie moge poswiecic troche czasu i jesli ta Pani naprawde jest zainteresowana mozemy sie umowic i razem jechac na budowe , ja jestem tubylcem :) Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Super! To w razie jakby byli chętni to baaardzo duże udogodnienie:-) To jak trafi się ktoś normalny,to od razu odsyłam do ossamusa.Czekam na odpowiedź tej babki z Krakowa. Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Ja jestem w stanie poswiecic troszke swojego prywatnego czasu aby znalezc im domki :-) no i Lali tez:-) no ale jak ktos napisal maluchy maja 5,5 tyg. Lala caly czas je karmi wiec akcje trzeba troszke w czasie rozciagnac aby one deczko podrosly i ona pokarmu mniej miala co by jakiegos zap[alenia nie zlapala. 2 juz maja domki na 1000000%%%%%% Pan Portier bierze Bzika( wlasciwie to sunia , ale podobna do mojego SP. Reksia i siora go tak nazwala) no i ja jednego samca kudlacza zabieram dla znajomej co ma wielkie ranczo i potrzebuje psa kanapowo=podworkowego :-) Quote
monika083 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 chyba z tydzien -dwa musza jeszcze przy mamie pobyc ,co? Ja moge porobic im ogloszenia w poniedzialek i allegro. Lala jest sliczna ,nie powinno byc problemu z adopcja ,tylko wlasnie wczesniej ta sterylka potrzebna.. Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Suka z tego co wiem powinna karmić do 6tyg.a potem jest już wskazane odchodzić od mleka na rzecz mięska;-)Dla rozwoju psychicznego małych jest b.ważne,żeby były z matka 7-8tygodni od narodzin,ale tutaj jest sprawa mrozu,dlatego je już wrzuciłam na portale. Szukanie im domów może zająć ok.2tygodnie lub dłużej.To ilu szukamy jeszcze domów?3? Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Jak napisalem juz mam tylko zdjecia jakie mam , maluszki jakos dzisiaj nie mialy checi na indywidualne pozowanie , tylko 2 sunie udaly sie sfotografowac , no i najmniejsza imie tymczasowe Bzik (myslelismy ze piesek , a to sunia) ale jej nie wrzucalem bo w niedziele idzie do nowego domku, najmniejsza , a szczeka juz !!!! i ustawia cale rodzenstwo :-) Ja tez nie bede maluchow "terroryzowal" i "polowal" na nie zeby im fot porobic indywidyalnych , sa jeszzce malenkie i strachliwe troszke:-) Lala- mama - jest ufna , grzeczna , je z reki !!!!!! nie wyrywa jedzenia ( zasluga chlopcow, ktorzy ja rozpieszczaja ) i bardzo ladna , mysle , ze ma na oko maksym alnie 2,5-3 lata. Quote
monika083 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 ossamus napisał(a):Jak napisalem juz mam tylko zdjecia jakie mam , maluszki jakos dzisiaj nie mialy checi na indywidualne pozowanie , tylko 2 sunie udaly sie sfotografowac , no i najmniejsza imie tymczasowe Bzik (myslelismy ze piesek , a to sunia) ale jej nie wrzucalem bo w niedziele idzie do nowego domku, najmniejsza , a szczeka juz !!!! i ustawia cale rodzenstwo :-) Ja tez nie bede maluchow "terroryzowal" i "polowal" na nie zeby im fot porobic indywidyalnych , sa jeszzce malenkie i strachliwe troszke:-) Lala- mama - jest ufna , grzeczna , je z reki !!!!!! nie wyrywa jedzenia ( zasluga chlopcow, ktorzy ja rozpieszczaja ) i bardzo ladna , mysle , ze ma na oko maksym alnie 2,5-3 lata. ooo to zupelnie jak ja :evil_lol: to ja moze zrobie Laluni juz allegro? Bo przez weekend psiaki maja zawsze wieksza ogladalnosc.Tylko jaki kontakt podawac w ogloszeniach ? Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Nie ma pośpiechu z tymi domkami:babka z Krakowa jednak odpada.Kompletna wariatka-chce szczeniaka na prezent dla chrześniaka:mad:.Zmieszałam ją z błotem i poinformowałam,że ludzi ani zwierząt się nie daje na prezent. Dorośli ludzie a zero rozumu:angryy:Na kogo tacy wychowają własne dzieci?:shake: Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 monika083 napisał(a):ooo to zupelnie jak ja :evil_lol: to ja moze zrobie Laluni juz allegro? Bo przez weekend psiaki maja zawsze wieksza ogladalnosc.Tylko jaki kontakt podawac w ogloszeniach ? wiadomo , zgadza sie:-) , ale mysle iz moze Lala powinna jednak skonczyc karmic nasze Hydrobudowlane dzieci , a jakis chetny sie znajdzie , bo to wierny, madry i grzeczny psiak, jest wilkowata czyli duza, ale naprawde je z reki, spokojnie z godnoscia, no ale tak sie odwdziecza za opieke , pelna miske i szacunek :-)' ps. jak chce prezent to niech mu kupi pilke a nie "kojota" :) Ja bym sam dla nas wzial piesa, mam warunki , ale nie ma nikogo w domu claymi dniami , a psiunia to nie zabawka, ze walniesz w kat i tyle. Quote
monika083 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 no to super sunia:) ok to ja zglaszam gotowosc do ogloszen ,mam czas w tygodniu ,wiec moge porobic i na przyszly weekend pakiecic. Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Dziekuje:-) ogarniemy temat i mysle , ze zanim zamkniemy kontrakt cala ferajna wraz z Lala znajda domki :-) Quote
Margo05 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Zawsze uważałam, że Bartki to fajne chłopaki i proszę, kolejny Bartek, który to potwierdza :) Niestety, ja mogę tylko pokibicować. Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Dzieki. Do konca budowy ( koniec kwietnia) mysle , ze kuleczki i Mama znajda domki :-) Jak cos smialo pisac na PW . Quote
aga38 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 No faktycznie,że maluchy to pampuchy aż miło,niczym pączki w maśle:) Quote
Recommended Posts