Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Około 17 grudnia nasza budowlana maskotka "przybłęda" Lala (wilczurowata) oszczeniła się wydając na świat 7 uroczych szczeniątek - 2 pieski i 5 suczek. W zeszły poniedziałek pieski wyszły spod kontenera gdzie zamieszkują.
Pieski są bardzo ładne, spokojne , milutkie i urocze :-)
W związku z tym iż budowa kończy się za kilka miesięcy wraz z pracownikami HBP S.A. szukamy dla naszych miluśkich czworonogów nowych domków gdyż bardzo szkoda aby skończyły gdzieś w schronisku.
4 szczeniaczki to urocze maluśkie "niedźwiadki" są słodkie i przymilne.
1 szczeniaczek jest troszkę mniejszy, ale również uroczy.
2 są wyraźnie mniejsze od pozostałych , ale najbardziej śmiałe i rezolutne ( z tego co wiadomo najmniejszą suczkę zarezerwował jeden ze stróży ma ją zabrać do domku w niedzielę.

Pieski oprócz tego iż są karmione przez Lale ( zakupiliśmy specjalną karmę dla karmiących matek) , chłopcy im solidnie dogadzają, jedzą różne smakołyki :-)
Mają podgrzewane mleczko 2 razy dziennie więc mają tutaj nieźle jak na tymczasowy domek. Psy jedzą 3 razy dziennie o 7.00 , 10.00 i o 15 :-)
SZUKAMY DOMKÓW DLA POZOSTAŁYCH PIESECZKÓW :-)
Mają już 5,5 tygodnia więc śmiało można je zabierać.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie proszę o kontakt, naprawdę warto,pieseczki są piękne ,cudne i urocze:-)

ps. postaram się zrobić każdemu pieseczkowi 2-3 zdjęcia i wrzucić je tutaj na forum

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak to miło wiedzieć, że robotnicy aż tak ciepło się nimi zajęli - inni psa by przegonili lub inne brutalniejsze zachowania by wykazali - pogratulować Panu i załodze za okazanie ludzkich uczuć ;)

Posted

W tę niedzielę w tesco w Kielcach w g.12-18 jest akcja adopcyjna zwierząt.Może dałoby radę tam podjechać z tymi małymi?Nie wiem czy tak wolno,bo tam mało miejsca.Spytam koleżankę,która tam bywa na akcjach.

Posted

Już je wrzucam na portale.Kto by robił weryfikację,żeby wyczuć czy ktoś nie chce małych do kojca lub na łańcuch?aga38,mogę Twój nr podawać?Są 4suczki;jeśli trafią na wieś,to będzie za rok kolejne stado szczeniąt w woj.Z umowami będziemy je wydawać?

Posted

Mnie takie "branie"szczeniąt jednak bardziej przeraża niż cieszy.Tyle suczek:shake:Jakoś wątpię,że w tym regionie ktokolwiek wpadnie na pomysł sterylizacji.
Jak będą maile,to dam znać

Posted

ossamus napisał(a):
Ok, ja wrzucilem temat tutaj ze wzgledu na dobro szceniaczkow, dopoki jest budowa niczego im nie zabraknie...lecz pozniej....

I chwała Wam za to, że tak się zajmujecie całą rodzinką:) I że szukacie dla nich domów. Niewiele jest tutaj w tym mieście takich osób (niestety). Ale rzeczywiście małe suczki powinny być w przyszłości wysterylizowane

Posted

Ok, ja wrzucilem temat tutaj ze wzgledu na dobro szczeniaczkow, dopoki jest budowa niczego im nie zabraknie...lecz pozniej....nie wiadomo co z nimi bedzie.
Beda chetni na ta wesola gromadke to swietnie, jesli nie...coz ja nic na to nie poradze.

Posted

Z gory zaznaczam iz pieski sa do obejrzenia live tylko i wylacznie od poniedzialku do piatku w godzinach 7-14.30 najlepiej po wczesniejszym umowieniu( ze wzgledu na to iz znajduja sie na terenie budowy).

Posted

Wiem i dzięki za info w jakich dokładnie godz.:-)
My tak wozimy zamówione szczeniaki-ludzie oglądają fotki,wybierają w sumie tylko płeć i wieziemy im kota w worku;-)
To standard.Ja bym bez obejrzenia na żywo szczeniaka nie wzięła,ale większość ludzi zamawia szczeniaki z dostawą do domu;-)
O umowach nic nie piszę.Znajdzie się ktoś normalny,to trzeba będzie psy powydawać i tyle,bo za miesiąc to już ich nikt nie będzie chciał,bo nie będą takie słodkie i zostaną biedy pod gołym niebem.
Mimo wszystko życzyłabym im,żeby znalazły domy poza naszym średniowiecznym regionem.

Posted

Rozumiem, pieski w przyszlym tygodniu skoncza 6 tygodni. Sa troszke "humorzaste":) dzis jak chcielismy kazdemu z osobna zrobic fotki to wyszly tylko 3 niedzwiadki - suczki , coz ale i tak sa urocze.

w razie "W" prosze o PW.

Posted

ossamus napisał(a):
Rozumiem, pieski w przyszlym tygodniu skoncza 6 tygodni. Sa troszke "humorzaste":) dzis jak chcielismy kazdemu z osobna zrobic fotki to wyszly tylko 3 niedzwiadki - suczki , coz ale i tak sa urocze.

w razie "W" prosze o PW.

zobaczyłam foty,piękne maluchy!!!:)