Akrum Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Amber to inaczej bursztyn...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A bursztyn ma kolor rudo-brązowawy...[/FONT] Dlaczego o tym napisałam? Bo wątek ten poświęcony jest rudej, młodej i filigranowej suni w typie sarenki, która swoje dotychczasowe życie wiodła w przytuliskowym kojcu... A na imię ma właśnie AMBER. Skazana na życie za kratami za niewinność nie poddała się - pełna energii, radości i miłości do człowieka - tym nas urzekła :lol: Pod koniec grudnia będąc w przytulisku zauważyłyśmy, że sunia jest zaciążona. Więc nie myśląc początkowo o tym, skąd weźmiemy pieniądze na sterylizację aborcyjną - postanowiłyśmy, że trzeba ją szybko zabrać do weta i tak 03 stycznia została zabrana do DT i 04.01.2011 Amber została dzisiaj wysterylizowana. Zabieg zniosła super, wet powiedział, że za tydzień/dwa by już rodziła, więc to był ostatni gwizdek na zabieg. Do zagojenia rany Amber pomieszkiwała w DT pozabiegowym. I już wtedy jej los wisiał na włosku, jednak udało nam się jej pobyt w tym DT przeciągnąć do kolejnych dwóch tygodni. W tym czasie szukałyśmy, szukałyśmy i jeszcze raz szukałyśmy dla niej DS, jednak mimo ogłoszeń nikt się sunią nie zainteresował. Więc teraz apelujemy do ludzi o wielkim sercu: DOM POTRZEBNY NATYCHMIAST!!! W PRZECIWNYM RAZIE WRÓCI DO ZIMNEGO KOJCA. Amber ma czas do następnego tygodnia... :shake: Amber dostanie nowy pakiet ogłoszeń, allegro... Może tym razem się ktoś nią zainteresuje?? To jest sunia, która bardzo ufa człowiekowi - kocha go całym swoim psim serduszkiem, dlatego tym bardziej nie chcemy, by musiała wrócić do kojca, bo wtedy może zawieźć się na człowieku i stracić do niego zaufanie... Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Tekst do ogłoszeń: [FONT=Comic Sans MS]Mała,piękna sunia czeka na wspaniały dom.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Mam na imię Amber i mam ok. 1,5 - 2 lata.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Mam długie nóżki i szczupłą sylwetkę, jestem tak zwanym typem „sarenki”.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jestem mała, ważę ok 10 kg, więc dużo miejsca nie zajmuje.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]I może nie jestem pięknym rasowcem, a na pewno nie jestem też filigranowym yorkiem,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]ale na pewno mam w sobie dużo miłości i potrafię kochać.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Chcesz? Mogę podzielić się z Tobą tą miłością.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Potrafię też być wiernym i oddanym przyjacielem, kompanem do zabaw i wspólnych spacerów.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Jestem kochana, radosna i otwarta w stosunku do ludzi.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Uwielbiam pieszczoty i przesiadywanie na kolana.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Na spacerze obszczekuje inne psy, ale nie ma we mnie cienia agresji, zresztą w domku tymczasowym gdzie teraz przebywam żyję z innymi pieskami.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Co do kotów – nie wiem, czy je lubię, na pewno lubię je gonić.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kiedyś mieszkałam w schroniskowej klatce,jednak los się do mnie uśmiechnął i zostałam zabrana do domu tymczasowego, gdzie zostałam wysterylizowana i jestem przygotowywana do adopcji, uczę się zachowywać czystość w domku, chodzenia na smyczy.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Teraz więc czekam na człowieka, który naprawdę mnie pokocha, który da mi domek na całe życie, który mnie nie zdradzi, nie zawiedzie mojego zaufania. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pozwól mi Cię pokochać i pokaż mi, jak fajnie jest iść przez życie razem, jak fajnie być członkiem twojej rodziny.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Daj mi i sobie szansę i zaadoptuj mnie.[/FONT] Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji: Agnieszka: 513-059-824 ap12-83@o2.pl nowe zdjęcia z DT post 58: http://www.dogomania.pl/threads/201093-Ruda-pe%C5%82na-energii-kochaj%C4%85ca-ludzi-sunia-w-DT-u-Poker.-Szuka-super-DS-)?p=16209770&viewfull=1#post16209770 86: http://www.dogomania.pl/threads/201093-Ruda-pe%C5%82na-energii-kochaj%C4%85ca-ludzi-sunia-w-DT-u-Poker.-Szuka-super-DS-)?p=16215751&viewfull=1#post16215751 Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 I tu już po wyciągnięciu szwów - zadowolona pannica :) Quote
obraczus87 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Zapisuje sobie. Wyslalam dane Amber na bazarek ogloszeniowy, na ktorym wykupilam pakiety. Jak ogloszenia beda to wstawie linki :) Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 super, ślicznie Ci dziękuję obraczus87 :loveu: i witam na wątku :multi: Quote
Pyrdka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Amber to cudowna suńka.:lol: Radosna, tak patrzy człowiekowi w oczy, jakby chciała powiedzieć- bierz mnie i kochaj, patrz jaka jestem fajna:lol: Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 ciociu Pyrdko - jak możesz to powysyłaj kilka pw z linkiem i zaproszeniem na wątek do Amber... też tak zrobię - jak to mówią, w kupie raźniej, może wspólnymi siłami coś wymyślimy - gdzie małą ulokować dopóki nie znajdzie DS. Quote
Andzike Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Cudna dziewczynka... qrcze, ona nie może wrócić do schroniska ... :( Quote
obraczus87 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 No nie moge sobie darowac, że wyskoczyl nagle tamten psiak u tego faceta :( a juz by Niunia miala domek noooo :( Poprosilam o szybkie wykonanie ogloszen. Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Wspólnymi siłami coś wykombinujemy... Musimy... choć mi już się pomysły kończą... Zaraz wstawię link do allegro... Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 allegro Amber: http://allegro.pl/mala-piekna-sunia-czeka-na-wspanialy-dom-pies-psy-i1433381608.html Quote
obraczus87 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Mam nadzieje ze ktos sie Nia zainteresuje! Quote
Pyrdka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Nie może wrócić do przytuliska:shake: Nie po tych 3 tygodniach spędzonych w dt.:placz: Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Tylko skąd wytrzasnąć domek, skoro nikt nie dzwoni? Ja na DT mam Kropkę i pewnie długo u mnie posiedzi... Co innego gdybym nie pracowała - wtedy bym sobie mogła pozwolić na kolejnego tymczasa... Ale przy moich 5 stworach jest już co robić + Kropka... nie, nie mogę... nie mam możliwości... Quote
Pyrdka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Cholercia jasna, skąd wytrzasnąć ten dom. Ty zapomnij, nawet nie myśl bo zamieszkasz w koncu pod mostem.:cool3: A dzwoniła jeszcze raz pani z Borui, w sprawie szczeniora? Mozna by jej pokazać Amber na żywo.:lol: Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 nie, już drugi raz nie dzwoniła... miała się kontaktować pod koniec tygodnia, więc może jutro zadzwoni... Quote
ranias Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Dziękuję za zaproszenie.Nie mogę suni zabrać.Mam w domu 5 zwierzaków.Bardzo mi przykro....:-( Quote
Bonsai Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Śliczna sarenka. Rude psiaki mają powodzenie w adopcjach. Długo raczej by nie posiedziała w DT... Może ktoś się zlituje... Ja mam już tymczasika na stanie w chwili obecnej niestety i małe mieszkanko, szkoda... Trzymam kciuki za znalezienie czegoś dla niej. Quote
Rudzia Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Śliczna sunia i widać bardzo kochana. Ja niestety nie mogę pomóc, był u mnie psiak z parvo Quote
wieso Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 jestem.....strasznie mi przykro, nie moge pomoc....:-(:-(:-(:-( Quote
Emma53 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Amber nie reaguje na koty,obok mojego przechodzi obojętnie. Quote
Akrum Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Amber, już nie wiem gdzie pytać o chociażby DT dla Ciebie... Kochana ruda psinko... wiesz, że gdybym mogła, wzięła bym cię do siebie na DT... gdybym nie miała Kropki, już byś była u mnie... Ta bezsilność jest najgorsza... :( Quote
Recommended Posts