Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Amber to inaczej bursztyn...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]A bursztyn ma kolor rudo-brązowawy...[/FONT]

Dlaczego o tym napisałam?

Bo wątek ten poświęcony jest rudej, młodej i filigranowej suni w typie sarenki, która swoje dotychczasowe życie wiodła w przytuliskowym kojcu... A na imię ma właśnie AMBER.

Skazana na życie za kratami za niewinność nie poddała się - pełna energii, radości i miłości do człowieka - tym nas urzekła :lol:

Pod koniec grudnia będąc w przytulisku zauważyłyśmy, że sunia jest zaciążona.
Więc nie myśląc początkowo o tym, skąd weźmiemy pieniądze na sterylizację aborcyjną - postanowiłyśmy, że trzeba ją szybko zabrać do weta i tak 03 stycznia została zabrana do DT i 04.01.2011 Amber została dzisiaj wysterylizowana.
Zabieg zniosła super, wet powiedział, że za tydzień/dwa by już rodziła, więc to był ostatni gwizdek na zabieg.
Do zagojenia rany Amber pomieszkiwała w DT pozabiegowym. I już wtedy jej los wisiał na włosku, jednak udało nam się jej pobyt w tym DT przeciągnąć do kolejnych dwóch tygodni. W tym czasie szukałyśmy, szukałyśmy i jeszcze raz szukałyśmy dla niej DS, jednak mimo ogłoszeń nikt się sunią nie zainteresował.

Więc teraz apelujemy do ludzi o wielkim sercu:
DOM POTRZEBNY NATYCHMIAST!!!
W PRZECIWNYM RAZIE WRÓCI DO ZIMNEGO KOJCA.

Amber ma czas do następnego tygodnia... :shake:

Amber dostanie nowy pakiet ogłoszeń, allegro...
Może tym razem się ktoś nią zainteresuje??

To jest sunia, która bardzo ufa człowiekowi - kocha go całym swoim psim serduszkiem, dlatego tym bardziej nie chcemy, by musiała wrócić do kojca, bo wtedy może zawieźć się na człowieku i stracić do niego zaufanie...

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst do ogłoszeń:

[FONT=Comic Sans MS]Mała,piękna sunia czeka na wspaniały dom.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Mam na imię Amber i mam ok. 1,5 - 2 lata.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Mam długie nóżki i szczupłą sylwetkę, jestem tak zwanym typem „sarenki”.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jestem mała, ważę ok 10 kg, więc dużo miejsca nie zajmuje.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]I może nie jestem pięknym rasowcem, a na pewno nie jestem też filigranowym yorkiem,[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]ale na pewno mam w sobie dużo miłości i potrafię kochać.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Chcesz? Mogę podzielić się z Tobą tą miłością.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Potrafię też być wiernym i oddanym przyjacielem, kompanem do zabaw i wspólnych spacerów.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Jestem kochana, radosna i otwarta w stosunku do ludzi.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Uwielbiam pieszczoty i przesiadywanie na kolana.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Na spacerze obszczekuje inne psy, ale nie ma we mnie cienia agresji, zresztą w domku tymczasowym gdzie teraz przebywam żyję z innymi pieskami.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Co do kotów – nie wiem, czy je lubię, na pewno lubię je gonić.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kiedyś mieszkałam w schroniskowej klatce,jednak los się do mnie uśmiechnął i zostałam zabrana do domu tymczasowego, gdzie zostałam wysterylizowana i jestem przygotowywana do adopcji, uczę się zachowywać czystość w domku, chodzenia na smyczy.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Teraz więc czekam na człowieka, który naprawdę mnie pokocha, który da mi domek na całe życie, który mnie nie zdradzi, nie zawiedzie mojego zaufania. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pozwól mi Cię pokochać i pokaż mi, jak fajnie jest iść przez życie razem, jak fajnie być członkiem twojej rodziny.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Daj mi i sobie szansę i zaadoptuj mnie.[/FONT]

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
Agnieszka:
513-059-824
ap12-83@o2.pl

Posted

ciociu Pyrdko - jak możesz to powysyłaj kilka pw z linkiem i zaproszeniem na wątek do Amber... też tak zrobię - jak to mówią, w kupie raźniej, może wspólnymi siłami coś wymyślimy - gdzie małą ulokować dopóki nie znajdzie DS.

Posted

Tylko skąd wytrzasnąć domek, skoro nikt nie dzwoni?
Ja na DT mam Kropkę i pewnie długo u mnie posiedzi...
Co innego gdybym nie pracowała - wtedy bym sobie mogła pozwolić na kolejnego tymczasa... Ale przy moich 5 stworach jest już co robić + Kropka... nie, nie mogę... nie mam możliwości...

Posted

Cholercia jasna, skąd wytrzasnąć ten dom. Ty zapomnij, nawet nie myśl bo zamieszkasz w koncu pod mostem.:cool3: A dzwoniła jeszcze raz pani z Borui, w sprawie szczeniora? Mozna by jej pokazać Amber na żywo.:lol:

Posted

Śliczna sarenka. Rude psiaki mają powodzenie w adopcjach. Długo raczej by nie posiedziała w DT... Może ktoś się zlituje... Ja mam już tymczasika na stanie w chwili obecnej niestety i małe mieszkanko, szkoda...
Trzymam kciuki za znalezienie czegoś dla niej.

Posted

Amber, już nie wiem gdzie pytać o chociażby DT dla Ciebie...
Kochana ruda psinko... wiesz, że gdybym mogła, wzięła bym cię do siebie na DT... gdybym nie miała Kropki, już byś była u mnie...

Ta bezsilność jest najgorsza... :(