Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ali zaczyna się czuć odpowiedzialnym za ogród, obszczekał skutecznie przechodzącego psa, ale za spacerującą suczką aż piszczał:) wspaniały pies.

Posted

to ja poproszę jutro jakiś obszerniejszy opis :) co tam u Was, jak dzionek ? może byc wieczorkiem :) jak tam mój czarny diament ?
tymczasem ściskam Was mooooocno :)

Posted

Aluś już po porannym spacerku, na słowo "spacer" lub "idziemy" reaguje podskokami i piszczeniem, wczoraj żona była w pracy, gdy wracała ja byłem z nim w ogrodzie, przywitał ją skomleniem i podskokami ( kłócił się: dlaczego jej nie było tak długo :) ), zachowywał się jakby się znali od lat.W ogródeczku nie zostawiamy go jeszcze samego, on cały czas chce być z ludżmi ( zresztą nie ma takiej potrzeby aby był sam), uwielbia zabawy z piłką lub rzucanym patykiem. Woli suchą karmę od konserw, uwielbia wędzoną rybkę.Zasypia dość twardo, popiskuje przez sen, widocznie dopadają go demony przeszłości.Wszyscy jesteśmy zakochani w tym cudownym psiaczku.

Aha, już właściwie krocze go nie denerwuje, ładnie wszystko zagojone.

Posted

mariuk napisał(a):
Aluś już po porannym spacerku, na słowo "spacer" lub "idziemy" reaguje podskokami i piszczeniem, wczoraj żona była w pracy, gdy wracała ja byłem z nim w ogrodzie, przywitał ją skomleniem i podskokami ( kłócił się: dlaczego jej nie było tak długo :) ), zachowywał się jakby się znali od lat.W ogródeczku nie zostawiamy go jeszcze samego, on cały czas chce być z ludżmi ( zresztą nie ma takiej potrzeby aby był sam), uwielbia zabawy z piłką lub rzucanym patykiem. Woli suchą karmę od konserw, uwielbia wędzoną rybkę.Zasypia dość twardo, popiskuje przez sen, widocznie dopadają go demony przeszłości.Wszyscy jesteśmy zakochani w tym cudownym psiaczku.

Aha, już właściwie krocze go nie denerwuje, ładnie wszystko zagojone.

Piękne wiadomości.
Gratuluję raz jeszcze tego czarnego diamentu - jak napisała broska.
I samych szczęśliwości dla Was.

Posted

mariuk - DZIĘKUJĘ
nawet nie wiecie jak się wzruszam. Oczami wyobraźni widzę Alusia w schroniskowym boksie z oczami wpatrzonymi w dal. W każdym takim cierpiącym psie natychmiast widze oczy swojego brosa. To się już skończyło i trafił do cudownego ciepłego domu - dzięki Wam, dzięki Nam - to niesamowity łańcuszek pomocy !

ciotki kochane moje , nie potrafię wyrazić swojej wdzięczności :) po słowach mariuka mam ochote każdą z Was osobiscie usciskać :)
a nowy domek w całości usciskuje wirtualne :)

Posted

No tak czas przeniesc temat , czas najwyzszy ! bros do roboty pamietam jak pierwszy raz zobaczyłam Aliego kustykajacego na 3 łapkach ale mimo wszystko próbujacego pedzic na spacer poza mury schronu -wiezienia i serce mi pękło tyle biło od niego miłosci ciepła i mimo wszystko radosci chciał isc wąchac chciał aby go głaskac .Powroty do schronu do boksu bardzo przezywał płakał. Ale to juz przeszłosc , mariuk ciesza słowa które piszesz

Posted

U nas jest super, Ali dzisiaj pierwszy raz nie chciał iść za mną z ogrodu, przez ponad trzy godziny był tam sam mimo, że wychodziłem do niego co chwila, stał się stróżem pełną parą:) dałem mu dodatkowe legowisko przed dolny tarasik, bo leżał na betonie, lubi tam leżeć i wysłuchiwać dochodzących odgłosów.Ja musiałem zmienić mój harmonogram dnia, zaczynałem zawsze od kawy, ale teraz Aliś zaraz jak się obudzę domaga się spaceru, więc kawę piję po, dzięki ślicznotkowi będę zdrowszy :). Pozdrawiam wszystkich i wszystkim jeszcze raz ogromnie dziękuje za tego ukochanego pieska.

P.S.
Obejrzałem cały filmik, nie muszę chyba mówić co czułem.

Posted

Brawo Alik - poranny spacer o wiele zdrowszy od kawy! :) A jaki się z Ciebie gospodarz zrobił! Tak jest, trza na michę i głaski zapracować. Że o ogrodowym szezlongu nie wspomnę :)

Posted

A jak przyjemnie sie rano przejsc odetchnac swiezym powietrzem a pozniej kawusia a dla psa micha .Ali toz z Ciebie naprawde pracowity facet , pilnuj swojej rodzinki strzez ich jak oka w głowie , na miche głaski trzeba jakos zapracowac

Posted

No dobra, ale pomóc może, tak?... Do zmywania nie za bardzo, do gotowania też nie. Do zamiatania - ewentualnie (z taką kitą), ale do pilnowania - w sam raz! Po prostu łączy przyjemne z pożytecznym :)