Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja się aż wzruszyłam :) Jak sobie przypomnę Alusia w schronisku.. a teraz jak to Nutusia napisała " biżuterię my wybierają ", jak czytam coś takiego to mi morale się podnoszę maksymalnie do góry. Kolejny psiak znajdzie swoje miejsce na ziemi, przy ukochanym człowieku :)

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='yuki']We Wrocławiu pełne słońce, grzeje tak przyjemnie, cieplutko :) Przesyłamy do Ciebie tego słońca duuużo :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję! :) Tak sobie kiedyś myślałam w jakim mieście w Polsce mogłabym mieszkać i na pierwszym miejscu jest... Wrocław! :) Piękne miasto i klimat o wiele bardziej nutusiowy :)

Posted

[quote name='Nutusia']Bardzo dziękuję! :) Tak sobie kiedyś myślałam w jakim mieście w Polsce mogłabym mieszkać i na pierwszym miejscu jest... Wrocław! :) Piękne miasto i klimat o wiele bardziej nutusiowy :)[/QUOTE]

Wroclaw jest superasny , ale z drugiej strony bardzo zanieczyszczony i niesprzyjajacy reumatykom;)

Posted

Nutusiu skłamałabym mówiąc że nie ma, są niestety ale na pewno nie tak zajadle i zakażone jak w Waszym województwie. Jetseście na mapie jako rejon zagrozony w sporym % babeszją :(

Posted

[quote name='Nutusia']Ups, a ja reumatyk jestem sakramencki :( Ale niechby mnie tam i kości bolały, skoro kleszczochów nie ma!!!! U nas - masakra :([/QUOTE]

ja tez reumatyk i faktycznie we Wrocku nie czuje sie najlepiej,
A sezon na kleszcze juz sie zaczal ? Warto juz zabezpieczyc przed tym cholerstwem?

Posted

Jeśli chodzi o nasze tereny, to zaczął się już w lutym :( Z roku na rok coraz więcej zarażonych osobników... U naszego Doktora można obstawiać w ciemno. Wieszak do kroplówek w poczekalni, znaczy się... kleszcz :( Dlatego nasz Doktor lobbuje za zabezpieczaniem psów (szczególnie kudłatych) przez cały rok. A i to nie daje żadnej gwarancji :(

Posted

Moja latem łapała sporo kleszczy na łąkach (we Wrocławiu, w mieście na osiedlu Gaj jest MASA kleszczy) mimo kropli i obróżek. Dopiero krople Bayer Advantix okazały się skuteczne dla niej. i kropimy właściwie cały rok (zima rzadziej niż latem)

Posted

No to ja potwierdzam - w sezonie kleszczowym advantix równiutko co 4 tygodnie, choć drogi jest, a w sezonie zimowym (od listopada do lutego włącznie) obróżka sabunol, bo wówczas nie ma właściwie kleszczy.

Posted

A mój Dolarek był bardzo uczulony na Advantix W miejscu wkropienia doszło do dość głębokiej martwicy skóry, cierpiał okrutnie , a my z nim. Ma bliznę w tym miejscu i taki uraz psychiczny ,że jak wkrapiam coś innego to od razu robi się sztywny.

Posted

O masakra! Biedny Dolarek! Aż mnie ciarki przeszły! No to advantixu na pewno nie zakropię Puśce - będzie musiała bazować na obróżce - za duże ryzyko z taką alergiczką jest.

Posted

no kochane za godzinę Alus będzie bez dzwoneczków, LILU pojedzie z nim sama, ja w domu z Siuśką, pojechałabym ale nie zostawię malej samej, za wcześnie jeszcze. Trzymamy kciuki. sie qurka stresuje.

edit: kochane cioteczki zabrałam se za rozliczenie Alusinej puli. Mamy obecnie z wpłat 314 zł , braknie nam do hoteliku i na podroż na opłacenie benzyny. Ja ze swojej strony zrobię bazarek na pokrycie tych braków, i proszę o jeszcze drobne wpłaty jeśli dacie radę . Natomiast kwietniowe deklaracje wstrzymuję z wiadomego powodu wyjazdu Alusia do swojego DOMKU :)

Posted

Już się poprawiam, zupełnie się pogubiłam w deklaracjach. Właśnie wysłałam 40 zł. Tylko nie pamiętam co napisałam w tytule. Chyba nic. Także jak przyjdzie przelew z Gdyni na 40 zł to ode mnie :)

Posted

Alusia jajeczka juz susza sie na brelok do kluczy ciekawe jak sie chłopaczek kochany czuje ? to sie zdziwi jak dojdzie do siebie ze nic mu miedzy łapami nie bedzie dyndac