LILUtosi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Bilon, Wolf i Szarik - trzech weteranów. Zasiedzieli się i mówią że nigdzie nie pójdą. Najbardziej teraz to Wolfowi przydałby się dom, bo to staruszek który potrzebuje spokoju. A Wolf podobny do Aliego tylko trochę mniejszy. Szarik bo się strasznie przywiązał a Bilon ma z nich najlepiej bo jemu jest dobrze tak jak jest. Zabawy, hulanki, swawole.... Quote
mariuk Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Zapewniam, ze Aliś bedzie chodził na spacery, będzie miał do dyspozycji trzech "wyprowadzaczy" :) mnie i moich dwóch synów, oczywiście, jeżeli będe miał jakieś pytania, zapytam. Narazie bardzo dziękuje za wszystko do tej pory. Nie wiem jaką smycz kupić, na ile kg? Pozdrawiam P.S Juz znalazłem w necie, są do 50kg to chyba wystarczy. Quote
Poker Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Szczęściarze z Alisia i z rodziny mariuka. :multi: Takiego psa dostać na własność to zaszczyt nie lada :p, bo my tu jesteśmy baaardzo podejrzliwe i byle kto psa nie dostaje :evil_lol: Quote
mariuk Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Tak, jesteśmy szczęściarzami, a że jesteście podejrzliwe też wiem :) :) Prosze podpowiedzcie mi, jaka smycz lepsza, linka czy taśma? Quote
monika083 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='mariuk']Tak, jesteśmy szczęściarzami, a że jesteście podejrzliwe też wiem :) :) Prosze podpowiedzcie mi, jaka smycz lepsza, linka czy taśma?[/QUOTE] ja bym polecila tasme i to taka grubsza, u nas pierwsza linka sie przerwala ,a druga Bruno przegryzl , bo on jak sie cieszy to smycz gryzie:D Teraz mamy tasme i tez juz w jednym miejscu delikatnie nadgryziona ale sie trzyma, Najlepiej zainwestowac w jakas porzadniejsza , juz na dluzej , Quote
Poker Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='monika083']ja bym polecila tasme i to taka grubsza, u nas pierwsza linka sie przerwala ,a druga Bruno przegryzl , bo on jak sie cieszy to smycz gryzie:D Teraz mamy tasme i tez juz w jednym miejscu delikatnie nadgryziona ale sie trzyma, Najlepiej zainwestowac w jakas porzadniejsza , juz na dluzej ,[/QUOTE] Może dobrze doradzą osoby , które miały bezpośredni kontakt z Alim Quote
LILUtosi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Zawsze napisze taśmę!! Do 50 kilo będzie dobra. Ali nie jest jakiś ciągacz straszny, ale jak wyjdzie na zewnątrz to wszystko chce obwąchać. Po kastracji to się trochę unormuje. Quote
Cantadorra Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Super wiadomości, Ali zszedł jak świeże pieczywo :) A ja szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Iłży. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? wszystkie dziewczyny ze Starachowic odmówiły, nie są w stanie. Quote
mariuk Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='LILUtosi']Zawsze napisze taśmę!! Do 50 kilo będzie dobra. Ali nie jest jakiś ciągacz straszny, ale jak wyjdzie na zewnątrz to wszystko chce obwąchać. Po kastracji to się trochę unormuje.[/QUOTE] Dziekuje za szybką odpowiedż, zobaczę dzisiaj w sklepie, jak nie będzie to zamówię przez internet. Quote
LILUtosi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Przez internet jest zawsze taniej. Są też taśmy treningowe, ale one się nie zwijają i raczej trzeba jej używać jak nie ma błota. Nasza cioteczka Wiosna szyje całkiem fajne takie akcesoria. Sprzedaje je też na bazarkach a pieniążki idą na pieski. Np taki bazar: http://www.dogomania.pl/threads/202349-OSTATNIE-MINUTY!!-cudne-psie-%C5%82o%C5%BCe-sport-legowiska-dla-koni-ciuchy-na-Grey-Animals Quote
mariuk Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Ja mam smycz skórzaną o długości 1,5m i faktycznie może dobrym rozwiazaniem byłoby kupić taśmę treningową, na spacer wychodzić na skórznej smyczy, a w "obszarze niezabudowanym" uzywać taśmy, chciałem jeszcze kupić obrożę, ale proszę LILu o podpowiedż, jaką? Quote
Poker Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Cantadorra, Iłża od nas jest bardzo daleko, ale sprawdziła na mapie Targeo i wyszło mi ,że do Iłzy jest najbliżej ze Starachowic- 21 km , z Ostrowca Świętokrzyskiego - 31 km i z Radomia. Może króreś cioteczki się zlitują. Quote
LILUtosi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Fajne są takie pół zaciskowe obroże, właśnie jakie szyje Wiosna. Ja się do nich przekonałam. Nie uciskają w trakcie spoczynku a kiedy trzeba trzymają psa w ryzach. Wcześniej zakupiłam łańcuszkowe, bo łatwiej mi jest je zdezynfekować po psie. Ale dla Allego wystarczy skórzana lub właśnie z taśmy. Wiosna ma sklep internetowy. A i potrafi doradzić. Quote
Nutusia Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 No, co ja tu widzę - Alikowi już biżuterię wybierają! :) Super hiper bomba panorama (może być nawet racławicka :)) Bros to ma dobrą rękę do domków dla swoich Ulubieńców! Gdyby się znalazł jakiś nadprogramowy dla super prawdziwego wilka z Puszczy Kampinoskiej, to się polecam :) Quote
bros Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 ależ mi sie pięknie wąteczek rozwija :) my właśnie wróciliśmy z za miasta z mega spaceru, pies szczęśliwy brudny wyhasany padł. Pancia ledwo zywa a tu zaraz druga tura , dzieci ze szkoły wracają , trza iść na spacer, pogoda taka piękna :) odezwę się później :) Quote
Cantadorra Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Poker']Cantadorra, Iłża od nas jest bardzo daleko, ale sprawdziła na mapie Targeo i wyszło mi ,że do Iłzy jest najbliżej ze Starachowic- 21 km , z Ostrowca Świętokrzyskiego - 31 km i z Radomia. Może króreś cioteczki się zlitują.[/QUOTE] Dziękuję Poker :) Quote
LILUtosi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Ali też wyhasany, a właściwie jeszcze biega. Quote
abilab Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Więc tylko ciachnac jajcochy zrobic bryloczek do kluczy i Ali -Baba w droge do domku pieseczku kochany bardzo bardzo trzymam kciuki za twoje nowe zycie Quote
bros Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Kastracja Alego umówiona na piątek 11.03 na godzinę 11.00. Prawdopodobnie w czwartek 17 marca pojedziemy do DOMKU Quote
Nutusia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 I wiosnę chłopani powita już w nowym domku! Nie no, ostatnie dni to dla mnie jedno wielkie pasmo szczęśliwości! :) Quote
mariuk Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Zostało 8 dni, nie mozemy sie doczekać, ogromne, przeogromne podziekowania dla pani Karoliny. Quote
bros Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Panie Mariuszu naprawdę bardzo dziękuje :) podziękowania dzielę na wszystkie kochane ciotki psie :) bez których by się nie obeszło. Każda z nas ma jakiś wkład i to nasz wspólny wysiłek dopiero daje efekty :) cioteczki moje kochane wielkie usciski :) Jedni maja nas za wariatki inni doceniają naszą pomoc. Ja jestem ogromnie szczęśliwa ze dzięki nam piesy znajdują domy gdzie są kochane. W koncu to czlowiek udomowil wilka, stworzył wiele psich raz i to człowiek jest odpowiedzialny za ich los. Quote
mariuk Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Oczywiście, podziękowania należą się wszystkim cioteczkom, bardzo dziękuje. Quote
Poker Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ale fajnie,że domek liczy dni i nas rozumie.Dla nas znalezienie dobrego domku do motywacja do dalszej pomocy, nasza nagroda za pracę do której jeszcze dokładamy z własnej kieszeni. Quote
Uru Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Dokładnie, znalezienie domku dla kazdego kolejnego psiaka to wielka motywacja do dalszych działan! taka nasza wyplata w postaci DS:) Ali kochany,widzimy sie niebawem! Quote
Recommended Posts