Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzieki marmosia ale ja to tylko pionek, malutka szara myszka, są ciotki którym należy się kłaniać :) dzieki za kciuki, przydadzą sie bardzo

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż... upór, determinacja i serce to znak rozpoznawczy Bros (oczywiście nie tylko jej, żeby nie było...) :) Aluszku, teraz domek to już tylko kwestia czasu, bardzo niedługiego, jak mniemam! Trzymam kciuki za "płynność" akcji! :)

Posted

Jestem , wróciłam pól godziny temu :)
Na początku chciałam tylko podziękować mojej przyjaciółce Ani (abilab) , bez której nie byłabym w stanie polowy robót wykonać :) Jest moją prawą reką i moją pomocą nieoceniona :) dziś cały dzień niańczy moją córkę , która w schronisku nie wytrzymałaby tylu godzin.

Wiadomości o Alim: doktora Rak obiecał mi , zapewnił, że Ali zostanie w izolatce do piątku , bądź soboty jak nam pasuje :) łapka jest leczona, ma jakiś ropien.
Alus jak prawdziwy owczarek obwąchał paróweczkę którą mu zawiozłam, polizał i wypluł z pysia , jakoś go nie pasjonowała, natomiast jak wyciągnęłam obróżkę z plecaka wyskoczył , stanął na baczność i dooopsko mu na boki latało z radości !!!!!! widziałam radość w jego oczach !!!!!!!!! Pierwsze dwa koleczka nieco ciągnąl na smyczce, każdy krzaczek obsiusiał, tak jakby trzymał mocno żeby w boksie nie paskudzić (mowie Wam on był domowy!!!!) 3 koleczko juz zwolnilismy, poszliśmy na czesanko :) i GIT !!! on to lubi :) mordzie do głaskania wyciąga, wypręża się jak kocurek :) malo tego , w pewnym momencie zaczął podskakiwać i zachecać mnie do zabawy, nie piłeczką która była mu obojetna ale smyczką :) wydawało mi się ze próbował szczeknąć ale bardzo nieśmiało.Potem z nienacka wyskoczyła na nas długonoga pieknosc ktora dobierała się do pycha Alusiowi a ten - stoicki spokój , nawet chyba gotów byl się odrobinke pobawic :) ale nóżka chyba miala dosć wygłaskalam, wytarmosiłam, ucałowałam pychol, i zaprowadziłam do "domku" a kawaler nie chciał wejść do boksu !!!! musiałam wejść z nim :) złapalam za kudły na karku i pociągnęłam żeby nie uciekł, ryzykowne , ale już był bez obroży :) nic , zero nerwa, zero reakcji negatywnej !!!! KOCHAM TEGO PSA !!!!!

Posted

Wróciłam od brosowej obawiam sie ze dzis moze lewitowac z tej radosci szał pał normalnie ,taka rozpromieniona jakby wygrała w totka .Ale ciesze sie razem z nia i chwała wetowi schroniskowemu ze zajmuje sie Alim nalezycie oby ta łapka szybko sie zagoiła .Pochodził chłopak sporo załatwił co trzeba i ten jego stoicki spokój nawet charcica skacząca nie robiła zbytniego wrazenia ON był spokojny opanowany jak na dzentelmena przystało

Posted

yuki napisał(a):
A ta charcica to co tak luzem tam biegała ...? Jakaś mocno w typie czy rasowa ?

charcica domowa chyba, chłopaka który wyprowadzał piesy :) szalona kobita, szczypała Alusia po faflach :) a pies w oddali nie robil na Alusi zadnego wrażenia, mijaliśmy sie chyba z 4 razy dosć blisko, zero zainteresowania.

Posted

bros napisał(a):
charcica domowa chyba, chłopaka który wyprowadzał piesy :) szalona kobita, szczypała Alusia po faflach :) a pies w oddali nie robil na Alusi zadnego wrażenia, mijaliśmy sie chyba z 4 razy dosć blisko, zero zainteresowania.

A co sobie będzie zawracał głowę innymi psami ;) a co do charcicy to może taki Pan Darcy z niego, niby nic a może serce zabiło :P

Posted

kochane cioteczki porozsyłajcie wąteczek, potrzebujemy jeszcze deklaracji KONIECZNIE , musimy dac radę :) ja niebawem wystawie kolejny bazarek, jeśli macie ciekawe fanty na zbyciu chetnie przyjme :)

jutro powysyłam namiary na konto, czas zbierać deklaracje :)