Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mariuk']Cóż, Aluś nie sprawia najmniejszych problemów, za to daje wiele radości, pies marzenie.

Alusiu tak trzymaj :) BARDZO BARDZO się cieszę - takie słowa mnie motywują do dalszego dzialania :)

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj nie było nas z żoną przez godzinkę, Ali cały czas leżał przed furtką i czekał, po powrocie przywitał nas skomleniem i podskokami, kochany Alusiek.

Posted

nooo chloptaś musi się nauczyć ze czasami sam zostaje :) teraz wiosna , lato w takim pieknym zakąteczku nie bedzie mu się dłuzyło , na pewno doceni swój kawałek ogrodu :)

• 2 weeks later...
Posted

Ali się już zadomowił na dobre, jest wspaniały, przytył, nie wiem czy nie za bardzo go rozpieszczamy jedzonkiem, ale jak takiego psiaczka nie rozpieszczać.
Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Alinek bardzo mocno kulał dziś nad ranem, nie chce chodzić ma tkliwą lapkę , o 17 będzie u weta - mariuk da znać co z Alusiną łapką.

Posted

Weterynarz stwierdził, ze to raczej nadwyrężenie łapki, prześwietlenie nie wykazało żadnego urazu, również ten stary się nie odnowił, Aluś dostał zastrzyk i lekarstwo przez siedem dni do jedzenia. waży 42 kg, więc ma trochę nadwagę.Trochę się bałem, bo był taki smutny, ale dzisiaj jest już troszkę lepiej.
Pozdrawiam.

Posted

Witajcie!
Nadwaga u psa to niegdy nie jest dobra sprawa.Zawsze bardzo uczulam na to właścicieli psów. PRzytyc jest łatwo ,zrzucic trudniej. Pilnujcie kg Alusia bo jesli nabierze ich jeszcze troche moga zaczac sie problemy. to z łapami, to stawami itd. Ali na dietke!

Posted

Z tym zrzucaniem zbędnych kilogramów, to Madziula masz rację, ale przy odrobinie chęci ( a tej Mariukowi jak widać nie brakuje) Aluś będzie ważył tyle, ile potrzeba, żeby niepotrzebnie nie obciążać stawów. Buziaki dla czarnuszka :)

Posted

Dlatego najlepsza opcja do utrzymania kondycji wagowej jest regularne zywienie psa ustalona odpowiednia dawka jedzenia i nie zwiekszac jej tylko dlatego,ze pieskowi leci slinka;) moje psy jadly by zawsze i wszystko gdyby im dac. worki bez dna. a za gruby nie jest zaden=wiec mozna:)
no i ruch. wiadomo!-podstawowo do utzymania sylwetki i zdrowia=jakbym dla poradnika kobiecego pisala.no al eprzeciez zasady sa podobne;)

Posted

Uru napisał(a):
Dlatego najlepsza opcja do utrzymania kondycji wagowej jest regularne zywienie psa ustalona odpowiednia dawka jedzenia i nie zwiekszac jej tylko dlatego,ze pieskowi leci slinka;) moje psy jadly by zawsze i wszystko gdyby im dac. worki bez dna. a za gruby nie jest zaden=wiec mozna:)
no i ruch. wiadomo!-podstawowo do utzymania sylwetki i zdrowia=jakbym dla poradnika kobiecego pisala.no al eprzeciez zasady sa podobne;)

ah zeby to bylo takie proste:P

Posted

Aluniu kochany ciotka zagląda do Ciebie czarnuszku :) pogoda ładna to pewnie jesteś poza domkiem , w ogródeczku panu pomagasz :)

usciski dla rodzinki :):iloveyou:

Posted

Tak, Aluś jest w ogrodzie, łapka prawie całkiem zagojona, utyka czasem ale to już bardzo mało widoczne, jeszcze ma lekarstewko na jutro.Był na spacerku, ale krótszym, nie chcę przemęczać jego łapki.
Pozdrawiam