Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogomaniacy!!
Bardzo chętnie podejmę się wolontariatu od połowy lutego!!
Jestem studentką, mieszkam w Warszawie!
Jestem ograniczona czasowo zajęciami, chciałabym przeznaczyć na to 1-2 dni tygodniowo.
Pisałam w tej sprawie do wielu schronisk w Wwa jednak ciągle ciiiiiiszaaaaaa....Proszę o jakieś szczegóły na PW jeżeli ktoś może mi pomoc :)

Posted

nie mam szczegółów ale jest Paluch - nabór raz na pół roku (?), szkolenie + egzamin od 18 lat
i jest Psi Anioł to tam szczegółów wql nie znam za bardzo ;)
plus prywatne przytuliska, gdzie trzeba pomocy

Posted

Wydaje mi się, że na Paluchu trzeba być częściej niż raz w tygodniu, przynajmniej tak było kiedyś. W Psim Aniele można wyprowadzić pieska na spacer nie koniecznie będąc wolontariuszem. Najlepiej po prostu jechać na miejsce i tam wszystkiego się dowiedzieć, ewentualnie zadzwonić do kogoś z tej fundacji. W święta była tam akcja podaruj psu spacer na święta. Byłam tam wtedy i odniosłam bardzo miłe wrażenie.

Ewentualnie zapraszam do mnie. Obecnie 4 psy, 2 koty i żółw. Jest co robić ;)

Posted

[quote name='boksereczkaa']Wydaje mi się, że na Paluchu trzeba być częściej niż raz w tygodniu, przynajmniej tak było kiedyś. W Psim Aniele można wyprowadzić pieska na spacer nie koniecznie będąc wolontariuszem. Najlepiej po prostu jechać na miejsce i tam wszystkiego się dowiedzieć, ewentualnie zadzwonić do kogoś z tej fundacji. W święta była tam akcja podaruj psu spacer na święta. Byłam tam wtedy i odniosłam bardzo miłe wrażenie.

Ewentualnie zapraszam do mnie. Obecnie 4 psy, 2 koty i żółw. Jest co robić ;)[/QUOTE]

nie na Paluchu chyba nie ma już takiego obowiązku.
ja mam tylko psa i kota a i tak niezła rozróba ;)