Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najnowszy " nabytek ' fundacji Ma około 3 miesięcy i nazywa sie jeżyk.Biegał sobie po ulicy w Ossowie .Jego pan spokojnie patrzył jak jeżyk przemyka pomiędzy samochodami , a jak wpadnie pod koła to będzie miał drugiego !!!!!!! Maluch został określony jako " bezużyteczna łajza " i bez problemu został oddany !!!!!

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

ogłoszenia Skinniego i Hagi zrobione, nie mogłam odpalić pliku z tą drugą sunią, więc jeżeli mam zrobić jej ogłoszenia, to wyślijcie jeszcze raz, a zdjęcie najlepiej w oddzielnym pliku.. ;)

Posted

Wielka jesteś Marta, baaardzo Ci dziękuję za pomoc, oczywiście będę Cie dalej wykorzystywać póki nie wrzaśniesz dość!!! Doślę kolejne ogłoszenia do zrobienia...
Zrobił się autentyczny horror z robotą do zrobienia i brakiem czasu na to wszystko...
Mamy prawdziwy koszmar. Odmawiamy pomocy, bo nie mamy jej za co udzielić.
Nasz Next jest od jutra bezdomny!!!! Zupełnie prawdziwie tarci hotel, a do tej pory była jedna próba udzielenia mu pomocy zakończona porażką...
http://www.facebook.com/event.php?eid=176425519103450

W sobotę byłyśmy na festynie, na którym nasze psiaki zostały wygłaskane przez dzieciaki na lewą stronę, a więc pokazały, że nadają się między ludzi i przede wszystkim do dzieciaków :)
http://www.facebook.com/event.php?eid=224972694226805
Ale nikt nie przytargał nawet jednego woreczka karmy dla bezdomniaków, a usiłujemy pomagać pani Ani w Karolewie. Ma poza swoimi 7 psami, 5szt poupychanych po bardzo dziwnych domach, niektóre siędzą w klatkach, bo tylko tyle udało się jej wynegocjować... Dramat.
Jedną sunie na krechę wyciągnęłyśmy i wysterylizowałyśmy, ale mamy na nią deklarację spoza dogo w wysokości 100,- pln brakuje reszty. Gdyby ktoś chciał dziewuszce pomóc, byłoby cudnie, bo urocze z niej stworzenie. Mogłaby spokojnie w hotelu poczekać na domek, bo wysłać ją do chłopa, gdzie mieszkała na "podwórku na flaszkę" nie mamy serca. Aa został tam jeszcze jej synek z poprzedniego miotu.

http://www.facebook.com/event.php?eid=151192388304751

Posted

Śmiało mogę powiedzieć że nasza Carmen trafiła do super domku.Sunia pojechała do DS w sobotę .Zamieszkała w Kobyłce. Jest domowym pieskiem , śpiącym na kanapie:-).

Posted

Do swojego DS pojechał takze nasz Jeżyk .Zamieszkał w Warszawie na Sadybie :-) .Bardzo dziekuję wszystkim którzy pomagali nam ogłaszać psiaka :-)

Posted

I zeby nie było nam za łatwo , w sobotę sytuacja zmusiła nas do zabrania dwóch mikro piesków z ulicy .Myślałyśmy już o nich i szukałyśmy taniego hoteliku , ze względu na naszą ogólną tragiczną sytuację nie mogłyśmy zabrać ich natychmiast . Niestety w sobotę odebrałyśmy tel .że w krzakach leży pies najprawdopodobniej potrącony przez samochód a przy nim " lata " drugi. Niestety okazało się że są to nasze mikro biedy. Starszy brązowy pojechał do kliniki w Radzyminie , drugi jest u mnie .

Niestety nie mogę zapewnić mu domowego tymczasu i nocuje ze szczeniakami w kojcu .Dziś go wykąpałam i " pracuje " razem ze mną . Nazwałam go Bzyk. Jest niesamowicie podobny do Muszki :-) Ma około 1,5 do 2 lat waży 8 kg. Doskonale dogaduję się z " kumplami". Zachowuje czystostość wokół siebie.

Bzyk i Puszek jeszcze na ulicy

Posted

Bzyk bardzo bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie finansowe z Kundelkowej Skarbonki :-)Dziś byliśmy na pobraniu krwi a jak wszytko będzie w porządku to we wtorek tniemy jajeczka :-)

Posted

i to tyle z tych radośniejszych wieści :-(

Pilnie poszukujemy miejsca dla tego szczeniaka .Został znaleziony w lesie przywiązany do drzewa . Bardzo awaryjnie może przebywać do połowy przyszłego tygodnia u ludzi którzy go znależli potem nie mam bladego pojęcia co dalej z nim zrobić :-(