Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, tego jeszcze nie było! Alfred wygrał w schronisku dwa bilety do kina Helios:crazyeye: Przed chwila zadzwoniła do mnie pani ze schroniska. Przyznam się, ze chciałam udać że nie słysze telefonu, bo jak tylko wyswietliło mi sie "schronisko" to zimny dreszcz po plecach przeszedł, ale się przemogłam. I tu taka niespodzianka:lol: "Rodzice" Alfreda dostaną wychodne do kina:multi:

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Słuchajcie, tego jeszcze nie było! Alfred wygrał w schronisku dwa bilety do kina Helios:crazyeye: Przed chwila zadzwoniła do mnie pani ze schroniska. Przyznam się, ze chciałam udać że nie słysze telefonu, bo jak tylko wyswietliło mi sie "schronisko" to zimny dreszcz po plecach przeszedł, ale się przemogłam. I tu taka niespodzianka:lol: "Rodzice" Alfreda dostaną wychodne do kina:multi:

No to niezle jaja :evil_lol:

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
tylko bez instrukcji obsługi :-) ja nie wiem jak sie ta paste wyciska - raz w życiu kupiłam i się okropnie namęczyłam i powiedziałam, że nigdy wiecej. Małgosia dzisiaj tez problem miała :-)

Ale się dzisiaj z Was uśmiałam, jak mi Małgosia opowiadała o próbie wyciśnięcia pasty z pojemnika. A jeszcze bardziej - gdy usłyszałam, jak Ty, Aniu, wyciskasz pastę na deskę i łyżeczką ją zbierasz do konga :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja nigdy nie miałam problemu z obsługą tubek :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Ale się dzisiaj z Was uśmiałam, jak mi Małgosia opowiadała o próbie wyciśnięcia pasty z pojemnika. A jeszcze bardziej - gdy usłyszałam, jak Ty, Aniu, wyciskasz pastę na deskę i łyżeczką ją zbierasz do konga :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja nigdy nie miałam problemu z obsługą tubek :eviltong::eviltong::eviltong:

No ale jak ty to robisz???

Wczoraj zabrałam swojego psa na spacer w Alfredowe okolice. Alez oni maja tam fajne tereny! Tylko uważac trzeba, bo widziałam białe dupki sarenek :-) , na szczęście tylko ja je zauważyłam.

Alfredzio lubi obgryzać gnaty wołowe, oddaje sie tej czynnosci z pasja i zapamietaniem, wiec dostał ode mnie wczoraj dwa nowe dorodne. Niestety brzuszek Alfeda nie lubi karmy, którą dostał w spadku - kubki smakowe Alfreda nie narzekaja ale brzuszek mówi NIE. Musimy niestety na inna go przestawić. Ale tak czy siak, jakby ktos zobaczył dzisiaj Alfreda w zyciu by nie pomyslał, że to schroniskowa bida. Pieknie przytył!

Posted

vena&vivi napisał(a):
Aniu zróbcie mu prosze badania krwi -morfologia i biochemia -to jakies 40zl a duzo sie sprawdza.

Aniu on miał badania krwi natychmiast w dniu zabrania ze schroniska zrobione - wszystkie parametry ma w normie, tylko białych krwinek było wiecej ale to ze względu na goraczke która wówczas miał.

On po gotowanym robi swietna qpę, to ewidentnie Acana mu nie słuzy. Dzisiaj bede miała 1/4 worka karmy z nizszej półki - puriny dog chow zobaczymy jak na tej bedzie.

PS: u nas kosztuje badanie krwi 80 zł

Posted

w zeszła niedziele minęło 1,5 tygodnia i decyzja o spuszczeniu Alfreda ze smyczy na kontrolowanym terenie zapadła.
Alfred wniebowzięty

Chłopak jest cudowny, troche w prawdzie buszował po kuchni, ale zdaje się że i to zostało opanowane (mam nadzieje, że tak juz zostanie). Przywiązał się do Małgosi i Wojtka - w niedzielę stał przed domem z Wojtkiem, my z Małgosia wychodziłyśmy, ja szłam pierwsza, Małgosia zamykała jeszcze drzwi. Alfred wyrywał sie Wojtkowi, ale nie do mnie niestety ;-) przeszłam koło niego, totalnie mnie zignorował, nawet wzroku nie zawiesił na mnie....do Małgosi chciał koniecznie

Posted

sorry:oops: wszystko przez to, ze miałam przez miniony tydzień tylko z doskoku dostęp do netu i juz sama nie pamietałam co i gdzie i kiedy pisałam.

Zmienilismy Alfredowi karme i qpy sie poprawiły:multi: - to ta dobra wiadomośc z dzisiaj, niestety jest i ta niedobra - Alfred nie zaprzyjaźnił sie z Małgosi spanielem, jest wyraźnie zazdrosny:angryy: i spaniel dostał po futrze. Wiecej prób zapoznania psów nie bedzie:shake:

Niestety póki co nikt o Alfreda nie pyta:shake:

Posted

Spaniel mieszka z rodzicami Małgosi. Pewnie gdyby od pierwszego dnia Alfred trafił do domu gdzie jest inny pies nie byłoby problemu, a tak teraz nie rozumie dlaczego jakis maluch cos od JEGO pani chce

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj mija 30 dni od wyciągniecia Alfreda ze schroniska. Jedynie jeszcze widoczny troszke kręgosłup przypomina jakim był chudzielcem. Purina dobrze mu służy, ale Małgosia gotuje mu żeby chłopak miał urozmaicenie. Sprawuje sie dobrze, na spacerkach bardzo pilnuje sie człowieka, pozwala wymiziać sie dzieciom. To jest fajny pies:veryhappy:
Weekendowa sesja zdjęciowa :

Posted

tatankas napisał(a):
No nie do poznania :)

A niech nawet do Poznania jedzie, byleby dom był dobry ;-)

Właśnie Alfred pojawia się z nowymi fotkami na 60 portalach ogłoszeniowych :-)

Posted

Aniu, myślę że Alfredowi potrzebne są dobre fotki do ogłoszeń - portrety, cała sylwetka, w domu, na spacerze - najlepiej zrobione lustrzanką ;).
Inaczej może być ciężko ze znalezieniem domku.

Posted

Uprzejmie proszę szanowne grono o trzymanie kciuków :-)
Jest pan zainteresowany adopcją Alfreda i jeśli okaże się w rzeczywistości taki jak przez telefon to Alfred miałby super dom.