Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

ja tez miałam masakryczny dzień dzisiaj w pracy, dobrze że Alfik dał się pojmać ;) Bo dopiero wtedy robota mi ruszyła

Kasiu Alfik nie jest aż takim rzepem jak Gizmo, wiemy ze umie zostawać sam więc chyba nie musimy się o to martwić.

A! Panowie :) jeszcze w Polsce. Pojadą na dniach ale może byc i tak, z e dopiero we wtorek - z naszego punktu widzenia to dobrze:multi:

Wiecie, ta cała sytuacja jakos przekonała mnie że będzie dobrze. Przecież nie jeden zadzwoniłby juz do mnie z informacją, ze nic z tego nie będzie, ze pies nie kontaktowy, ze jak on ma teraz jechać.... a ten pan tylko się martwił, ze Alfred się rozchoruje i że ktoś mu taką straszną krzywdę zrobił.
JUŻ TERAZ MUSI SIĘ WSZYSTKO UDAĆ

Edited by tu_ania_tu
Posted

Musi musi musi, nie może być inaczej, on już za dużo przeszedł.
Myślę teraz Aniu o Hamerze i jemu musi się udać, to wspaniały, cudowny pies z charakterem, gdyby nie chłopaki to nie zastanawiałbym sie ani minuty, poznałam go i bardzo mi zapadł w serce, ach te czarnuszki.............

Posted

Ja musze jutro z Tosiakiem do weta pojechać, bo mi się chłopaki pobiły ze dwa dni temu i malutkie draśnięcie na okiem ma, niby nic, ale dziś mu sie z lekka sączyło, a ponieważ wyjeżdżam wolę, żeby wet obejrzał czy nie trzeba mu czegos zapodać, wolę dmuchać na zimne i być spokojna w Krakowie, jak trzeba będzie to TZ lek mu poda, ale czy sam pojechałby do weta? Może ja jestem jakaś nadwrażliwa?

Posted

_Dunaj_ napisał(a):
Ja musze jutro z Tosiakiem do weta pojechać, bo mi się chłopaki pobiły ze dwa dni temu i malutkie draśnięcie na okiem ma, niby nic, ale dziś mu sie z lekka sączyło, a ponieważ wyjeżdżam wolę, żeby wet obejrzał czy nie trzeba mu czegos zapodać, wolę dmuchać na zimne i być spokojna w Krakowie, jak trzeba będzie to TZ lek mu poda, ale czy sam pojechałby do weta? Może ja jestem jakaś nadwrażliwa?

ja drobne skaleczenia smaruje Gizmowi Maxibotic-em(dostępne w aptece za jakieś 10 zł) i goi się jak na psie :-)

Posted

Cieszę się, powodzenia Alfiku

Dziękuję dziewczyny za rady, chętnie skorzystam, a do weta poszłam, bo wyjeżdżam do Krakowa i chciałam być całkiem spokojna, bo z lekka materią podeszło, gdyby nie wyjazd, pewnie sama bym się uporała, bo już większe też dawałam radę, ale nie byłam pewna czy moi panowie się tym przejmą i jakby co oczyszczą, a to było na łuku brwiowym, więc jednak głowa, lepiej dmuchać na zimne, żeby się jakaś infekcja nie wdała i nie zrobił stan zapalny oka czy ucha, może jestem nadopiekuńcza, wetek obejrzał, właściwie sama juz sporo osuszyłam, były jakieś reszteczki więc doczyścił i dał mi synulox do smarowania stosuje sie to m.in. przy infekcjach wymion u bydła i zadrapaniach w tych okolicach, delikatna maść w czymś co przypomina strzykawke, nie podrażnia i zawiera amoksycyklinę. Posmarowałam rankę 3 razy i jest suchutka i bledsza, albo zbieg okoliczności albo zadziałało. A tribiotic, wodę utlenioną, tribactic i oxycort mam zawsze w domu, dokupię jeszcze ten drugi preparat, który polecacie bo jak się ma stado to zawsze może coś się zadziać, a pojadę w poniedziałek spokojna :)

Posted

Ciekawe co u Alfika ?
Moje cudo dzisiaj szalało nad jeziorem i niestety opuszkę na łapie sobie rozciął. Woda utleniona, tribiotic poszły w ruch i teraz z obandażowaną łapą chodzi. Kurcze a wszystko przez to że ludzie wyrzucają denka od puszek i butelki gdzie się da a kosze na smieci stoją 10m dalej :-(

Posted

Alfredzio jeszcze w Polsce. Jutro w południe jadą. Generalnie jest ok, ale Alfik boi sie obcych wchodzacych do domu no i jak go pan jeszcze raz puscił na terenie to znowu nie chciał dac się złapać (ale nie było juz tak dramatycznie jak poprzednio). Pan wie juz czego może się spodziewać więc bedzie ostrozny w podróży i u siebie we Francji tez bedzie go puszczał najpierw z długa linką (tutaj nie ma takiej) by móc go kontrolować.

Pije z kranu gdy pan sie myje :) i okupuje kanapy :) - cały Afik :D