_Dunaj_ Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 To bardzo dobrze, trzymam kciuki, żeby zła passa się odwróciła Quote
Magolek Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 I ja trzymam kciuki za szczęśliwą podróż i stabilizację. Musi być dobrze!!! :) Quote
tu_ania_tu Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Pan właśnie dojechał do hotelu. Quote
Maryna Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 O jesuuuu,niechże to będzie TEN dom ,na zawsze Quote
wiol Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 ALFIK...................trzymam kciuki...............musi być dobrze :) Quote
_Dunaj_ Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Zaciskam do białości........................:) Quote
GOSIEK1 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 I żeby Go kochali najbardziej na Świecie :loveu: Quote
tu_ania_tu Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 właśnie rozmawiałam z panem. Puścił Alfika zaraz po przyjeździe luzem na ogrodzonym terenie i Alfik unika kontaktu, nie wiem czy nie bedzie problemu z zabraniem go na noc do domu. Pan niestety nie wpadł na pomysł by ze smyczą go puścić :( Pan bardzo spokojny, mówi, ze rozumie go doskonale, siedzi sobie na zewnątrz na ławce i pozwala Alfowi sie oswoić. Mówi, że czuje się jakby adoptował dziecko i że czuje jak bardzo jest temu psu potrzebny. Pan nie chce na siłę nic robić. Jak nie bedzie chciał wejśc to zostawi drzwi na noc otwarte, ale bardzo bym nie chciała by Alfik nockę na zewnątrz spędził - nie wiem jaki to płot tam jest. Może jak pan wejdzie do domu to i Alfred się jednak przemoże, w końcu to domowy pies. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 To dobrze, że Pan okazuje się być mądrym człowiekiem. Alfi pozwól się sobą zaopiekować. Quote
tu_ania_tu Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 tak, spokój tego gościa wpływa na mnie uspokajająco, Wierzę że jak juz się zaprzyjażnią to będzie to piękne prawdziwa i głęboka przyjaźń, Tylko Alfred musi się przełamać Quote
chowano Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Kuba Alfa smaczkiem przekonał do siebie, może niech pan spróbuje go przekupić Quote
wiol Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 może jak się zapozna z ogrodem to zechce Pana poznać:roll: Quote
tu_ania_tu Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 tak tak, pan wie że trzeba go jedzonkiem zachęcać Quote
tu_ania_tu Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Alfik podchodzi do pana, ale ten nie chce absolutnie nic siłą robić, bardzo chce pozyskać zaufanie psa tak by ten sam wszedł do domu. Jutro trasa 1500 km :( Jak pan się nie wyśpi to cięzko to widzę:shake: Pan ocenił, ze Alf płotu nie sforsuje, zresztą nawet nie interesuje się płotem. Leży pod choinką i na dom patrzy. Biedne wielkie nieszczesliwe psisko z niego :( Kurde no, normalnie aż sie poryczałam :( To musi być historia z happy endem! Ten pies już tak wiele przeszedł, ma tak wielką szansę na wspaniałego kochającego człowieka, który zdaje się być oazą spokoju. ALFRED PROSZĘ! Quote
Alla Chrzanowska Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Alfi! Przestań się wygłupiać, bądź dogiem! Quote
Maciek777 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Już za późno n tę radę, ale Pan mógłby poprosić jakąś kobietę o podpięcie mu smyczy, a później w trakcie spaceru przekazanie mu go, a wtedy mógłby go przekonać do siebie. Tak to było ze mną... Będzie dobrze, skoro Pan cierpliwy i wyrozumiały:) Quote
Alla Chrzanowska Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Alfi! Mam nadzieję, że zmądrzałeś... Quote
tu_ania_tu Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Alfik spedził noc na zewnatrz, w deszczu :( Nie podchodzi do pana na bliżej niż 2 m. Sąsiadki zadnej Pan nie ma by mu pomogła. Właśnie przyjechał kolega, będą go próbować juz niestety trochę na przymus złapać. Pan smutny, ze Alfik tak na deszczu, ze sie przeziębi. Uprzedziłam, by w podrózy uważał, obiecał, ze go przywiąże w aucie na lince. Szkoda mi ich obu, oby sie meska przyjaźń w tych bojach wywiazała Quote
tu_ania_tu Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 (edited) alfred w domu !!!! [SIZE=2]i łazi teraz za panem jak cień:multi: Edited August 31, 2012 by tu_ania_tu Quote
chowano Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='tu_ania_tu']alfred w domu !!!! [SIZE=2]i łazi teraz za panem jak cień:multi: Z tym łażeniem jak cień to bym akurat się tak nie cieszyła ;-) wiesz jak trudno było u nas tego cienia się pozbyć :evil_lol: Quote
wiol Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Wielkie brawa dla Pana za cierpliwość, Alfik:loveu:............musi być dobrze, nie może być inaczej. Mam nadzieję, że będzie to przyjażń na dobre i na złe. Quote
Recommended Posts