Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie rozmawiałam z panem. Puścił Alfika zaraz po przyjeździe luzem na ogrodzonym terenie i Alfik unika kontaktu, nie wiem czy nie bedzie problemu z zabraniem go na noc do domu. Pan niestety nie wpadł na pomysł by ze smyczą go puścić :(
Pan bardzo spokojny, mówi, ze rozumie go doskonale, siedzi sobie na zewnątrz na ławce i pozwala Alfowi sie oswoić. Mówi, że czuje się jakby adoptował dziecko i że czuje jak bardzo jest temu psu potrzebny. Pan nie chce na siłę nic robić. Jak nie bedzie chciał wejśc to zostawi drzwi na noc otwarte, ale bardzo bym nie chciała by Alfik nockę na zewnątrz spędził - nie wiem jaki to płot tam jest. Może jak pan wejdzie do domu to i Alfred się jednak przemoże, w końcu to domowy pies.

Posted

Alfik podchodzi do pana, ale ten nie chce absolutnie nic siłą robić, bardzo chce pozyskać zaufanie psa tak by ten sam wszedł do domu.
Jutro trasa 1500 km :( Jak pan się nie wyśpi to cięzko to widzę:shake:
Pan ocenił, ze Alf płotu nie sforsuje, zresztą nawet nie interesuje się płotem. Leży pod choinką i na dom patrzy. Biedne wielkie nieszczesliwe psisko z niego :( Kurde no, normalnie aż sie poryczałam :(

To musi być historia z happy endem! Ten pies już tak wiele przeszedł, ma tak wielką szansę na wspaniałego kochającego człowieka, który zdaje się być oazą spokoju.

ALFRED PROSZĘ!

Posted

Już za późno n tę radę, ale Pan mógłby poprosić jakąś kobietę o podpięcie mu smyczy, a później w trakcie spaceru przekazanie mu go, a wtedy mógłby go przekonać do siebie. Tak to było ze mną...
Będzie dobrze, skoro Pan cierpliwy i wyrozumiały:)

Posted

Alfik spedził noc na zewnatrz, w deszczu :(
Nie podchodzi do pana na bliżej niż 2 m. Sąsiadki zadnej Pan nie ma by mu pomogła. Właśnie przyjechał kolega, będą go próbować juz niestety trochę na przymus złapać. Pan smutny, ze Alfik tak na deszczu, ze sie przeziębi.
Uprzedziłam, by w podrózy uważał, obiecał, ze go przywiąże w aucie na lince.

Szkoda mi ich obu, oby sie meska przyjaźń w tych bojach wywiazała

Posted

[quote name='tu_ania_tu']alfred w domu !!!!

[SIZE=2]i łazi teraz za panem jak cień:multi:

Z tym łażeniem jak cień to bym akurat się tak nie cieszyła ;-) wiesz jak trudno było u nas tego cienia się pozbyć :evil_lol:

Posted

Wielkie brawa dla Pana za cierpliwość, Alfik:loveu:............musi być dobrze, nie może być inaczej. Mam nadzieję, że będzie to przyjażń na dobre i na złe.