Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie daj boże wróci do Polski. Może to jest jego szansa..... nigdy nie wiadomo.
Skoro facet ma dom pod Poznaniem to chyba w nim bywa. Można by z nim jakiś kontakt utrzymywać jeśli będzie chciał oczywiście.

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

też o tym pomyślałam, Aniu ale jakby w umowie zawrzeć, że jak coś to pan pokrywa koszty transportu do Polski i hotelowania do póki tu nie trafi ... jeżeli się nie zgodzi to nie jest przekonany, że da radę i wtedy bym sobie odpuściła adopcję...znowu głośno myślę

Posted

[quote name='_Dunaj_']Aniu, a może właśnie pojawiła się tak prawdziwa szansa dla Alfika, z tego co napisałaś to pan jest świadom całej sytuacji[/QUOTE]
Danusiu Paulina i cała reszta też była świadoma... Często się zdarza, że ludzie mówią to co dana osoba chce usłyszeć, a do tego umieją wodę lać... ja jednak była bym ostrożna

Posted

Wiem, wiem, sama sie nieraz o tym przekonałam, dlatego trzeba sprawdzić, tylko szczerze chyba nie ma sposobu na takie 100% prześwietlenie co w człowieku siedzi w środku, a mimo to jestem niepoprawna optymistyką i uważam, że jest szansa :)
A swoja droga nie pisałam o tym i nie podawałam kontaktu w sprawie adopcji, ale sama juz dwie takie powiedzmy wizyty przedadopcyjne w okolicy zrobiłam, były osoby zainteresowane dogiem, opowiedziałam o swoich, jak znalazły się u mnie, jakie sa itd,,, ale zproponowałam, żeby blizej się przyjrzeli, poznali, wprosiłam na wizytę z psem ......i polegli na teście slinowym, bo oczywiście przypadkiem poszłam w spodenkach lekko zagluconych i po jakimś czasie jak juz Tosiu zrobił zbyt dobre wrażenie (do takich odwiedzin zdecydowanie lepiej się nadaje do każdego mieszkania wchodzi, bo Gerald bywa spanikowany i np. nie chce wejść w obcym domu) poprosiłam o wodę dla psa nawet miseczkę miałam i wtedy widziałam czy są zdecydowani tak do końca :evil_lol: gdyby ten test przetrwali to dałbym namiary w sprawie adopcji, a tak nie było potrzeby

Posted

[quote name='chowano'] Sam do Alfa to taki wściekły kangur ;-) ;-) ;-)[/QUOTE]
Póki co, to się jeszcze zgadza;)
Alfred to przeciwieństwo Sama. Spokojny i nieufny. Pod koniec dnia jakoś znosił moje towarzystwo, a wcześniej tylko uciekał. Zobaczymy jak to będzie przez następny dni:)
Alfred wygląda jak pies tropiący z jakiejś bajki;)

Posted

Rozmawiałam z hotelem. Alfik grzeczny, spokojny. Maciek zdjęcia robił, więc czekamy na fotki.

Pan dzwonił do hotelu, pogadał, dowiedział sie również o Samie. Ma zadzwonić jeszcze i podać kiedy przyjedzie.

Miałam dzisiaj kolejny telefon w sprawie Alfika, kolejny z Poznania, kolejny samotny facet, brzmiał przez telefon tak se, ale wizytę warto by zrobić.