Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W Szczecinie w schronisku od niedzieli 23 na kwarantannie jest czarny dog. Smutny bardzo ale jak na doga przystało w schroniskowym zgiełgu i harmidrze zachowuje totalny spokój, jakby nie słyszał tego co się wokół niego dzieje. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć, bo chłopak zwiniety w kłębuszek - wielki malutki pan pies :hug:- nie był zainteresowany wyjściem z boksu na zewnątrz. Ech, serce mi pęka. Psiak wygląda na jakies pięc lat, ma piekny pychol, jest prawdziwie doży. Mam niestety przeczucie, że właściciel sie nie zgłosi :-( Pies został doprowadzony do schroniska, nie jest z interwencji. Dopiero 06.02 w niedzielę bede mogła go zabrać, jak pomyslę, ze to jeszcze 1,5 tygodnia to wyć się chce. Załatwiamy hotel, ale tak strasznie marzyłby mi sie tymczas dla niego. Pomóżcie.
Wrzucam dosyć nieszczęśliwe foty schroniskowe.

BAZARKI DLA ALFIKA:
1. Różności http://www.dogomania.pl/forum/threads/230685-KONIEC-ROZLICZAM-Różności-dla-Alfika-20-08
265 zł
2) Ksiazkowy na 3 psy http://www.dogomania.pl/forum/threads/230818-KONIEC-ROZLICZAM-Mega-książkowy-na-3-dogi-SDA-27-08
159 zł
3) Ciuszki http://www.dogomania.pl/forum/threads/230981-KONIEC-ROZLICZAM!Damskie-spodnie-spódnice-bluzki-SDA-Do-29-08-godz21
26 zł

wydatki:
sierpień:
160,00 zł - transport
280,90 - hotel

Kwota 9,10 zł zostaje przekazana na działalność statutową Stowarzyszenia Dogi Adopcje

Edited by tu_ania_tu
  • Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masakra jest z DT,też szukam dla boksia ze Szczecina DT,bo już raz trafił do schronu,ale namówiłam znalazcę,żeby go odebrał,nie wiem ile go jeszcze będzie trzymał :(
Boję się,że go wywali.Trzymam kciuki za chłopaka.

Posted

chłopak otrzymał robocze imię Niuniek
Byłam dzisiaj przez chwile u chłopaka. Widziałam go jak stoi - chudzina. Podrapałam po kufie przez kraty, ech... Niestety wewnatrz pomieszczenia jest ciemno i nie ma szansy na foty, a Niuniek chyba nie umie wyjść na zewnątrz przez dziurę zasłoniętą ruchomą gumą - musiałby się przeczołgac właściwie i myslę że tylko głos właściciela byłby motywacja do tego czynu.
Pani ze schroniska powiedziała że mam nie biadolić, bo chłopak ma ciepło (oni tam jakiś kominkowy system grzewczy mają) a na zewnatrz wychodzić nie musi. No nie chciałam dyskutować, bo i tak nie ma innej opcji, ale chłopak ma tam cholernie ciasno - może stojąc obrócić się i tyle. Odchodów nie widziałam ale w tej ciasnocie to on bez watpienia pod siebie robi. Posłanie ma dla małego psa (taki wyprofilowany materacyk w plastikowym koszyczku) i nie mieści się cały (jakiś koc spróbuje zorganizować ale z drugiej strony nie ma zbytnio gdzie go tam położyć tak by miejsce na qpę i siq było).
O tatuażu nic nie wiadomo, ale chłopak jest jak dla mnie po papierowych rodzicach. Nie ma opcji wcześniejszego zabrania, dwa tygodnie to dwa tygodnie

Posted

Equus napisał(a):
dziewczyny - czy Wy bywacie w szczecińskim schronie? Czy tam sa jacyś wolontariusze?
Chodzi nam o wyciągnięcie tego psiaka: http://szczecin.schronisko.net/adopcja-id-63333.html
Czeka na niego dom tymczasowy tylko nie znamy nikogo ze szczecina, kto mógłby pomóc w formalnościach.

Tymczas rozumiem że w szczecinie. A o jakie formalności chodzi? To chyba nic skomplikowanego. W niedzielę zabieram Niuńka i nie spodziewam się niczego szczególnego. Trzeba zapłacić za psa, podać swój adres (pies będzie zaczipowany na tą osobę) i tyle. Czy się mylę?

Posted

Jeśli ten niesprawdzony tymczas nie wypali, to ja mam dla niego nowy dom tymczasowy w Szczecinie - moja pracownica, wspaniała osoba, kochająca psy ;)
Jakby co, to czekam na informację :)

Jeśli chodzi o formalności w schronisku, to jeśli chce się psa zabrać, podpisuje się umowę adopcyjną - trzeba przyjść z dowodem, zapłacić określoną kwotę i to wszystko.

Posted

vena&vivi napisał(a):
Agnieszka o boziu jak fajnie - dobrze wiedzieć bo dożków dużo :D ale mi się mordka uśmiechneła. A sukę też da radę :D Tak przyszłościowo pytam:P

Nie wiem, na razie Państwo zdecydowali się na danie DT temu konkretnemu psu, oni nie są regularnym DT ;)
Ujął ich Niuniek za serce, kobieta całą noc przepłakała patrząc na jego zdjęcia...
Są to tacy ludzie, którym nie zawahałabym się powierzyć własnego życia ;)

Ale oczywiście, nie jest wykluczone, że i innym dogom będą chcieli pomóc :)

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Tymczas rozumiem że w szczecinie. A o jakie formalności chodzi? To chyba nic skomplikowanego. W niedzielę zabieram Niuńka i nie spodziewam się niczego szczególnego. Trzeba zapłacić za psa, podać swój adres (pies będzie zaczipowany na tą osobę) i tyle. Czy się mylę?

Dzięki za odzew ale dowiedziałyśmy się że podobno pudelek nie przeżył kwarantanny... :( Jakbyś była w schronie to mogłabyś jeszcze to sprawdzić?

Posted

Equus napisał(a):
Dzięki za odzew ale dowiedziałyśmy się że podobno pudelek nie przeżył kwarantanny... :( Jakbyś była w schronie to mogłabyś jeszcze to sprawdzić?

Niestety, nie chodzę już do schroniska, bo jestem w ciąży.
A skąd macie taką informację? Warto jest zadzwonić bezpośrednio do schroniska i się upewnić, podając numer psa.

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Nie wiem, na razie Państwo zdecydowali się na danie DT temu konkretnemu psu, oni nie są regularnym DT ;)
Ujął ich Niuniek za serce, kobieta całą noc przepłakała patrząc na jego zdjęcia...
Są to tacy ludzie, którym nie zawahałabym się powierzyć własnego życia ;)

Ale oczywiście, nie jest wykluczone, że i innym dogom będą chcieli pomóc :)

Agnieszka, wiedziałam że uczynione dobro wraca ale że aż tak szybko! Jestem wniebowzięta. Podaj mi na priva namiary telefoniczne na siebie.

Posted

No więc rozmawiałam juz z chetnymi na tymczas dla Niuńka i bez dwóch zdań i na 100% mogę ogłosić, ze Niuniek ma tymczas!!!
Umówiłam się z Małgosia na spotkanie we wtorek, ale w sumie tylko po to żeby poznać fajnych ludzi osobiście, bo wątpliwości nie mam żadnych. Pies będzie musiał zostawać sam w ciągu dnia pracy... obiecałam, ze jeśli tylko okaże się że niszczy, czy nie wie że siq robi sie na dworze, zabierzemy go do hotelu.
Aga, nie wiem w jaki sposób zgadałaś się z Małgosią na temat Niuńka, ale jestem ci niesamowicie wdzięczna za pomoc.

Posted

[quote name='Equus']Dzięki za odzew ale dowiedziałyśmy się że podobno pudelek nie przeżył kwarantanny... :( Jakbyś była w schronie to mogłabyś jeszcze to sprawdzić?[/QUOTE]

Dostałam takie same informacje od szczecinianki(dziewczyna pracuje w TOZie w Szczecinie).

Posted

[quote name='tu_ania_tu']No więc rozmawiałam juz z chetnymi na tymczas dla Niuńka i bez dwóch zdań i na 100% mogę ogłosić, ze Niuniek ma tymczas!!!
Umówiłam się z Małgosia na spotkanie we wtorek, ale w sumie tylko po to żeby poznać fajnych ludzi osobiście, bo wątpliwości nie mam żadnych. Pies będzie musiał zostawać sam w ciągu dnia pracy... obiecałam, ze jeśli tylko okaże się że niszczy, czy nie wie że siq robi sie na dworze, zabierzemy go do hotelu.
Aga, nie wiem w jaki sposób zgadałaś się z Małgosią na temat Niuńka, ale jestem ci niesamowicie wdzięczna za pomoc.[/QUOTE]

Super,to teraz jeszcze DS.