Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tadam!
Napisałam maila do Moniki w sprawie transportu BiPka i przed chwilą przyszła taka wiadomość"

"[FONT=Tahoma]Kinga, dwa dni temu moja ciocia z wójkiem (psiarze z 30letnim doswiadczeniem, którzy stracili swoją sunię pół roku temu) wzięli Rudego do siebie na stałe. Lepszego domu by nie znalazł:) Dopiero teraz weszłam do netu więc was o tym informuję. "[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma]Wiedziałam, że go z rodziny nie wypuści :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Muszę się jeszcze dowiedzieć jak z kosztami i wszystko rozliczyć.[/FONT]

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kinya']Tadam!
Napisałam maila do Moniki w sprawie transportu BiPka i przed chwilą przyszła taka wiadomość"

"[FONT=Tahoma]Kinga, dwa dni temu moja ciocia z wójkiem (psiarze z 30letnim doswiadczeniem, którzy stracili swoją sunię pół roku temu) wzięli Rudego do siebie na stałe. Lepszego domu by nie znalazł:) Dopiero teraz weszłam do netu więc was o tym informuję. "[/FONT]

[FONT=Tahoma]Wiedziałam, że go z rodziny nie wypuści :evil_lol:[/FONT]

[FONT=Tahoma]Muszę się jeszcze dowiedzieć jak z kosztami i wszystko rozliczyć.[/FONT]

Kinya, ja Cię proszę o specjalne względy, bo wiek już nie ten ( ledwo się toczę ;)) i na dodatek serce mi pewnego dnia stanie z wrażenia:evil_lol:.
Najpierw DT dla BiPka w Krakowie jak z nieba, teraz DS:multi::multi:
Żyć nie umierać dzisiaj, super wiadomość!!!!:multi::multi:
Podziękuj Monice ( ja padam do stóp, za wszystko co zrobiła dla Bipka):laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:
Czy będą jakieś wieści o Rudym ( jak rozumiem, zmieniamy imię;))?

Posted

irenaka napisał(a):
Kinya, ja Cię proszę o specjalne względy, bo wiek już nie ten ( ledwo się toczę ;)) i na dodatek serce mi pewnego dnia stanie z wrażenia:evil_lol:.
Najpierw DT dla BiPka w Krakowie jak z nieba, teraz DS:multi::multi:
Żyć nie umierać dzisiaj, super wiadomość!!!!:multi::multi:
Podziękuj Monice ( ja padam do stóp, za wszystko co zrobiła dla Bipka):laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:
Czy będą jakieś wieści o Rudym ( jak rozumiem, zmieniamy imię;))?

Podziękuję i oczywiście poproszę o foteczki z nowego domu :) On chyba cały czas tam był Rudym ;)

Kamień z serca, chociaż pisałam, żeby nie panikować na zapas, czasem los bywa łaskawy :multi:

Posted

sylwiaso napisał(a):
Wpłaciłam dziś tylko 10zł to jak Bipuś jedzie do domku to może dla kotków!ja 13.02 wioze dwa psiaki do Łowicza do Krakowa

Właśnie! W tym ferworze i podnieceniu dobrą wiadomością zapomniałam napisać, że przyszło 10 zł dla BiPka!! Przepraszam najmocniej za moją sklerozę:oops:

Zgodnie z Twoją wolą pieniądze prześlę na konto kociaków. Dziękujemy Ci bardzo za wsparcie!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Małe wsparcie:-(:-(:-(

NO CO TY!!!!
Kiedy kilka osób wpłaca 10 zł, to już jest na odrobaczenie, nawet zaszczepienie. Więc bez takich mi tu :x

:lol:

Posted

sylwiaso napisał(a):
Wpłaciłam dziś tylko 10zł to jak Bipuś jedzie do domku to może dla kotków!ja 13.02 wioze dwa psiaki do Łowicza do Krakowa

Sylwuś:loveu: pięknie Ci dziękuję!!!
Czy ja dobrze rozumiem, że 13.02 jesteś w Krakowie?
Dlaczego ja jeszcze o tym nic nie wiem? :-o Kanapa czeka!!

Posted

Kinya napisał(a):
NO CO TY!!!!
Kiedy kilka osób wpłaca 10 zł, to już jest na odrobaczenie, nawet zaszczepienie. Więc bez takich mi tu :x

:lol:

Kinga, jak Sylwia dojedzie do Krakowa, to obijemy kijami:evil_lol:
Po takich postach jak Jej, to chyba się należy;)

Posted

Dzisiaj poszedł taki mail od warszawskiej koordynatorki wolontariatu w mojej firmie:

[FONT=Arial][FONT=Verdana]"[/FONT]Miło mi poinformować, że nasz piesek ze stacji BP znalazł dom [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Arial] Psiarze z wieloletnim stażem [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Arial], zdecydowali się przyjąć Rudego do swojego domu. Stracili swoją sunię kilka miesięcy wcześniej i uznali, że nie są na razie gotowi na innego psiaka, ale Rudy jakoś im przemówił do rozumu[/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Arial] Tak więc ma bardzo dobry dom, z gotowanym kurczaczkiem i 8 spacerkami dziennie. Został już zabrany na działkę, coby poznał miejsce letnich koloni[/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Arial] i obwieziony po rodzinie w celu przedstawienia”[/FONT]

• 3 weeks later...
Posted

Chłopak już całkowicie zadomowiony u wujostwa Moniki :) Jest bardzo grzeczny, posłuszny. Trochę nawet w typie "przepraszam, że żyję". Zmieniono mu imię na Misiek, ze względu na jego poprzedniczkę Misię.
Ze zdrówkiem wszystko już ok, rany na pupci zagojone. Ma fajny teren do spacerów, bo mieszka blisko lasu w Białołęce (o ile dobrze zapamiętałam :oops: ).

Jest bardzo mądry. Monika opowiadała mi ostatnio, jak jej mama nastawiła na kuchence jedzenia dla psów i położyła się na chwilę. Niestety zasnęła i jedzenie zaczęło się przypalać. Nasz BiPek vel Rudy vel Misiek (który wcześniej nigdy nie wchodził do sypialni) podszedł do mamy zaczął ją trącać łapą i skomleć. Obudził ją. Monika mówi, że ich suczka, która jest u nich od lat, nigdy by się tak nie zachowała. On był tam chyba drugi dzień.

Rozliczenie dokonane. Na konto pieska wpłynęło 250 zł. Leczenie i "obsługa" BiPka wyniosły prawie 300 zł. Zwróciłam Monice 200 zł, 50 zł przekazałam na inny cel, zgodnie z życzeniem Moniki. Pozostałą kwotę pokryła...oczywiście niezastąpiona Monika! :iloveyou:
Ale najważniejsze, że znalazła mu dom!!! :loveu: