Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa - ożył mi internet... Mam nadzieję, że na dłużej...

Anno - do "ściepy narodowej" dołożę... I na łapkę... I na ewentualne kastracje/sterylizacje. Tylko mi konto podajcie.
Same biedoty tutaj...

Niestety brak mi już miejsc tymczasowych... Mam z tym problemy.
Koszmar.

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyjaciel koni ))) dawno Cie nie czytalam :-) jasne, ze podamy. Tylko zorientuje sie jakie konto.Transport zafundowala Irenaka, wiec musze sprawdzic na jakie konto.
A doprowadzania kociastych do porzadku pewnie na fundacyjne, ale sprawdze i po poludniu napisze :-)
Dziekuje

Posted

edek napisał(a):
Ten biedak Kostek trafił do tego hoteliku co był opłacony dla Bipka? A co dalej z Bipkiem będą zbierane jakieś stałe deklaracje na hotel, czy jest jakaś szansa na DT dla niego ? tylko patrzeć a będzie 10-ty :(

DT w Krakowie najpewniej. Dogrywam szczegóły, napiszę jak już wszystko będzie pewne.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
majqa - ożył mi internet... Mam nadzieję, że na dłużej...

Anno - do "ściepy narodowej" dołożę... I na łapkę... I na ewentualne kastracje/sterylizacje. Tylko mi konto podajcie.
Same biedoty tutaj... (...)

Miło, że jesteś z nami. :-)
Dziękujemy za ofertę pomocy! :-)

Posted

Kinya napisał(a):
DT w Krakowie najpewniej. Dogrywam szczegóły, napiszę jak już wszystko będzie pewne.

Ale bym się cieszyła:smile: Koty już w Krakowie i Bipek by do nich dojechał;)
Czekamy na wieści.

Anna_33 napisał(a):
Koty dojechaly :-) Iza nawet ich jeszcze nie obejrzala, odebrala i jest w trakcie jazdy do domu.
Pozniej zda dokladne relacje.
Wiadomo, ze malutkie i chudziutkie. :-)

Teraz z Biafrą rozmawiałam, koty przystosowują się do życia w rodzinie;):evil_lol:
Po tej rozmowie mocno się zastanawiam, nad kotem w domu;)
Iza mnie zabije:mad:, za to co teraz napiszę, ale czy wiecie, że Ona na swojego pierwszego kota gwizdała:crazyeye: Ja też takiego chcę;)
Dziękuję Aniu:loveu: za pomoc na miau, wyjaśnienia na wątku już napisałam, mam nadzieję, że będzie już wszystko jasne.
Majqa mnie chyba jeszcze o zawirowania;) z transportem pytała.
Tak Izuś:loveu:, to prawda. Pierwszy transport nie doszedł do skutki, drugi transport nie mógł zabrać kotów przez alergię, trzeci transport był w zawieszeniu i dlatego biegusiem prosiłam Ciepłą i TZ-ta o pomoc.
Jednym słowem, było minęło, cel osiągnięty, kociaki bezpieczne.:multi:
Przyjaciel_koni, serdecznie dziękuję za ofiarowaną pomoc:loveu:

Posted

Heh, widac Iza miala psiokota. Mam takiego w domu, wychowuje sie z psami i TYLKO psy uznaje. Koty to jego wrog :-)Przychodzi na gwizdanie i klaskanie)) kici kici mozna do uwiedniecia wolac...

Posted

Słuchajcie, dostałam dziś potwierdzenie, że dt przyjmie BiPka :)
Niestety psiaka czeka transport do Krakowa. Przyjmą go do siebie dwie wspólnie mieszkające wolontariuszki Elpis. Dom z ogrodem. Napisały mi, że wezmą go nawet od dziś :) Od jutra zabieram się za organizowanie transportu.
Monika chyba się za nim zapłacze...

Posted

majqa napisał(a):
Może i warto zmienić tytuł, by jakoś uaktualnić nim potrzeby 3 kotów i psiaka.

Ja myślę, że trzeba te zwierzaki rozdzielić. Pomyślę jutro.

Posted

[quote name='Kinya']Słuchajcie, dostałam dziś potwierdzenie, że dt przyjmie BiPka :)
Niestety psiaka czeka transport do Krakowa. Przyjmą go do siebie dwie wspólnie mieszkające wolontariuszki Elpis. Dom z ogrodem. Napisały mi, że wezmą go nawet od dziś :) Od jutra zabieram się za organizowanie transportu.
Monika chyba się za nim zapłacze...

Zawyłam z radości!!:evil_lol: Super!!!!
Jest jakiś transport na trasie Kraków - Warszawa we wtorek.
Popytam, kto jedzie i z jakim zwierzakiem, jeżeli będziesz chciała.

Edit:
Nie zaprosiłam Was na bazarek, wstrętna jestem:
http://www.dogomania.pl/threads/201770-Wisiorki-dla-Bojki-w-cenie-10-00-golfy-i-buty-Bazarek-do-dnia-14.02.2011-godz.-20

Posted

Kinya napisał(a):
Ja tradycyjnie postaram się ubrać moich kolegów z pracy :razz: Może ktoś go przewiezie przy okazji transportu służbowego, wtedy nie będzie się trzeba martwić o koszty.

OKI, a gdzie szukać takich kolegów?:eviltong:
Pytam na przyszłość, bo może dadzą się obcym kobitkom też wykorzystać;)

Posted

Ja tradycyjnie postaram się ubrać moich kolegów z pracy :razz: Może ktoś go przewiezie przy okazji transportu służbowego, wtedy nie będzie się trzeba martwić o koszty.

Posted

irenaka napisał(a):
OKI, a gdzie szukać takich kolegów?:eviltong:
Pytam na przyszłość, bo może dadzą się obcym kobitkom też wykorzystać;)

W obskurnym budynku na Rybitwach :D
Tak na przyszłość - skontaktuję Cię z jedną z koleżanek, która chętnie transportuje zwierzaki, co nierzadko wykorzystuję :oops: Ma auto z dużym bagażnikiem i stosunkowo często bywa w Warszawie.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
(...) Anno - do "ściepy narodowej" dołożę... I na łapkę... I na ewentualne kastracje/sterylizacje. Tylko mi konto podajcie.
(...)

Czy Przyjaciel Koni dostała nr konta?

irenaka napisał(a):
Ja myślę, że trzeba te zwierzaki rozdzielić. Pomyślę jutro.

Jest to racja.

Posted

[quote name='Kinya']Słuchajcie, dostałam dziś potwierdzenie, że dt przyjmie BiPka :)

Bardzo się cieszę :) dobrze że los uśmiechnął się do niego :)

Posted

majqa napisał(a):
Czy Przyjaciel Koni dostała nr konta?

Jest to racja.

Jeszcze nie, wlasnie napisalam do Ireny na miau zeby mi podala. Nie wiem, czy sa oddzielne konta na zwrot kosztow benzyny i na koty. Wole poczekac, niz cos zle podawac:-)
Iza dzis miala pojechac z gromadka do weta, wiec poznamy chociaz wstepne koszty i rokowania co do lapki.
Z tego co wczoraj mowila, koty glownie fucza i wytrzeszczaja oczy. Ale przejdzie im ;-) Wazne, ze jedza i ze sprawy fizjologiczne tez chyba w normie.

Posted

[quote name='Kinya']W obskurnym budynku na Rybitwach :D
Tak na przyszłość - skontaktuję Cię z jedną z koleżanek, która chętnie transportuje zwierzaki, co nierzadko wykorzystuję :oops: Ma auto z dużym bagażnikiem i stosunkowo często bywa w Warszawie.

To ja już się chyba domyślam;), ale jesteś numerantka:evil_lol:
Będę Ci wdzięczna za ten transportowy kontakt, nie mam zamiaru nadużywać dobroci koleżanki, ale w przypadku awarii ( jak np. ta z kotkami:-() będę błagać o pomoc.

[quote name='ruru']dobrze by było w pierwszym poscie i tu i na miau podać nr. konta/ kont
na które są zbierane pieniądze na koty:thumbs:

[quote name='Anna_33']Jeszcze nie, wlasnie napisalam do Ireny na miau zeby mi podala. Nie wiem, czy sa oddzielne konta na zwrot kosztow benzyny i na koty. Wole poczekac, niz cos zle podawac:-)
Iza dzis miala pojechac z gromadka do weta, wiec poznamy chociaz wstepne koszty i rokowania co do lapki.
Z tego co wczoraj mowila, koty glownie fucza i wytrzeszczaja oczy. Ale przejdzie im ;-) Wazne, ze jedza i ze sprawy fizjologiczne tez chyba w normie.

[quote name='majqa']Na poczet paliwa przelałam na konto Irenki 50zł.

A teraz zbiorowa odpowiedź w sprawie kotów.
Uważam, że nie ma sensu prowadzić jednego wątku wspólnego dla kotów i psa.
Nie dość, że Bipek ma dwa konta ( prywatne i fundacyjne), to jeszcze koty mają dwa, moje prywatne na zbiórkę za paliwo i fundacyjne na pomoc dla kociaków.
Nawet święty nie wytrzyma;) i będą ciągle pytania, komu i gdzie wpłacać.
Już nie wspomnę o tym, że info o psie jest total wymieszane z info o kotach i jak do tego dorzucić przeskakujące posty, to mamy delikatnie pisząc bajzelek:evil_lol:
Ponieważ to mój;) bajzelek, to zrobimy tak:
Do wieczora założę kotkom osobny wątek na dogo, wrzucę link na pierwszą stronę wątku Bipka i w ten sposób może opanujemy sytuację.
A ten ostatni post, to jest samowolka, Iza już wisisz:mad:;)