Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Dziewczyny a ,któraś z łodzkich fundacji nie pomogłaby?Choć na 1-2 miesiące a potem damy radę na wątku albo umieścić tymczasowo w kojcu jakieś fundacji podwarszawskiej...i bedziemy tej fundacji pomagac także finansowo a potem do hoteliku...i szukamy domu...

Łódzkie? Nie wiem. Napiszę, zapytam o pomoc w finansowaniu, o miejsce nie mam co pytać, wszędzie przepełnienie.
Warszawskie? Nie przychodzą mi do głowy jakieś konkretne, inne niż wspomniane już na wątku. Jeśli ktoś ma pomysł i zechciałby napisać, bardzo proszę o taką pomoc.

Posted

Dostałam takei zdjecia. Pies faktycznie nie wyglada jakoś wyjątkowo dramatycznie, ale tak jak ktoś mądrze napisał: trzeba go brać, a nie dywagować jakiej średnicy ma rany i ile kłębków sierści wydarte.
Pracownicy stacji nie chcą go tam - to wystarczy.

Zebrałam w pracy około 400 zł deklaracji, poruszyłam też centralę w Warszawie, może ktoś po niego pojedzie. Mamy nagrany hotelik w Błędowie, teraz szukamy transportu.
Nic lepszego nie wymyślę na odległość :(

Posted

Kinya napisał(a):
Błędowo. Przed chwilą rozmawiałam z dziewczyną, która pojedzie, ale raczej jutro, bo do późnego wieczora ma dziś dyżur.

Ta osoba pojedzie po psa i zawiezie go do Błędowa? Tak to należy rozumieć?

Posted

No właśnei dzwonię do dziewczyny która jest z nimi w kontakcie tel. i chwilowo nie odbiera. Byłoby straszne gdyby nie doczekał do jutra.
Cały czas myślę o tych biednych kotach, może ktoś kto ma bliżej pomoże jakoś im? My naprawdę nie damy rady z Krakowa :(

Posted

Kinya napisał(a):
(...) poruszyłam też centralę w Warszawie (...)

Przepraszam, że dopytam ale używasz określenia centrala w W-wie. Jakie miejsce/ kogo masz na myśli?

Kinya napisał(a):
(...) My naprawdę nie damy rady z Krakowa :(

Co oznacza "my"? Organizacja? Fundacja?

Posted

majqa napisał(a):
Przepraszam, że dopytam ale używasz określenia centrala w W-wie. Jakie miejsce/ kogo masz na myśli?

Ludzi z firmy w której pracuję, centralę mamy w Warszawie, jak to zawyczaj bywa ;)

Posted

To ja już teraz wiem, o jakiej dziewczynie z Krakowa wszyscy wokół mówią:evil_lol:
Kinya, czy ja dobrze rozumiem, że hotelik jest dograny, transport dopiero na jutro i musimy powalczyć o jego przyspieszenie na dziś?
Transport na trasie Gurba - Błędowo?

Posted

A ja dołożę pytania.
Czy Ty Kinyu podejmujesz się pilotowania psa i kontaktu z hotelikiem, regulowania jego rachunków?
Czy na Twoje konto będą szły wpłaty?

Posted

majqa napisał(a):
A ja dołożę pytania.
Czy Ty Kinyu podejmujesz się pilotowania psa i kontaktu z hotelikiem, regulowania jego rachunków?
Czy na Twoje konto będą szły wpłaty?

Tak, podejmuje się.
Darczyńcami są osoby ode mnie z pracy, albo one przeleją opłatę za pobyt bezpośrednio na konto hoteliku, albo zbiorę od nich i sama to zrobię.

Posted

irenaka napisał(a):
To ja już teraz wiem, o jakiej dziewczynie z Krakowa wszyscy wokół mówią:evil_lol:
Kinya, czy ja dobrze rozumiem, że hotelik jest dograny, transport dopiero na jutro i musimy powalczyć o jego przyspieszenie na dziś?
Transport na trasie Gurba - Błędowo?

Kto mówi :oops: I bardzo źle? :???:

;)

Mamy dograny hotelik, tak jak pisałam w Błędowie (nie znam tego miejsca, namierzone dzisiaj drogą łańcuszkową. Podpiszemy z właścicielką na Fundację Elpis papier przekazania psa pod opiekę, żeby nie było jazdy w razie czego). Zgromadziliśmy jakieś 400 zł dla pieska, zamiast wydawać na transport do Krakowa, będzie na pobyt, leczenie itd. Oczywiście proszę o wsparcie, bo wiadomo jak jest.
Po psa pojedzie - raczej jutro niż dziś - dziewczyna z Warszawy, która pracuje w tajemniczej centrali :evil_lol: Nie znam jej, ale rozmawiałyśmy i jest bardzo konkretna, poza tym juz łapała kiedyś obcego, agresywanego psa.

Transport na trasie BP Wymysłów Żyrardowski - Błędowo. Ireno, jaka Gurba??:crazyeye:

Posted

Kinya napisał(a):
Kto mówi :oops: I bardzo źle? :???:

;)

Mamy dograny hotelik, tak jak pisałam w Błędowie (nie znam tego miejsca, namierzone dzisiaj drogą łańcuszkową. Podpiszemy z właścicielką na Fundację Elpis papier przekazania psa pod opiekę, żeby nie było jazdy w razie czego). Zgromadziliśmy jakieś 400 zł dla pieska, zamiast wydawać na transport do Krakowa, będzie na pobyt, leczenie itd. Oczywiście proszę o wsparcie, bo wiadomo jak jest.
Po psa pojedzie - raczej jutro niż dziś - dziewczyna z Warszawy, która pracuje w tajemniczej centrali :evil_lol: Nie znam jej, ale rozmawiałyśmy i jest bardzo konkretna, poza tym juz łapała kiedyś obcego, agresywanego psa.

Transport na trasie BP Wymysłów Żyrardowski - Błędowo. Ireno, jaka Gurba??:crazyeye:

OK, nie wchodząc w szczegóły, bo za dużo pisania, spadam na telefon.
Rozumiem, że gdyby mi się udało załatwić transport dzisiaj to hotel jest przygotowany na przyjęcie psa a na stacji BP nie będą robić problemów?
Jeżeli możesz podaj mi Twój telefon na pw( awaryjnie)
Jedno tylko pytanie dodatkowe - wprost, nie znam Fundacji Elpis. Czy jest wiarygodna i można jej powierzyć psa? Żebyśmy nie mieli wpadki;)

Posted

Kinya napisał(a):
(...) Podpiszemy z właścicielką na Fundację Elpis papier przekazania psa pod opiekę, żeby nie było jazdy w razie czego (...)

Czy pies będzie pod oficjalną pieczą Elpis?
Na czyje konto będą zbierane pieniążki?
Czyje dane kontaktowe można podawać osobom chętnym włączyć się w pomoc psu?

Ponieważ jesteś bardziej niż mocno w temacie i dogrywasz sprawy może zechciałabyś się podjąć poprowadzenia wątku i według własnego uznania uporządkowania 1 postu?

Posted

irenaka napisał(a):
OK, nie wchodząc w szczegóły, bo za dużo pisania, spadam na telefon.
Rozumiem, że gdyby mi się udało załatwić transport dzisiaj to hotel jest przygotowany na przyjęcie psa a na stacji BP nie będą robić problemów?
Jeżeli możesz podaj mi Twój telefon na pw( awaryjnie)
Jedno tylko pytanie dodatkowe - wprost, nie znam Fundacji Elpis. Czy jest wiarygodna i można jej powierzyć psa? Żebyśmy nie mieli wpadki;)

Poszło pw.

Posted

Staram sie także cos zorganizować dla psiaka, ale musze wiedzieć szczegóły.
Równiez nie znam fundacji Elpis, jakies linki kontakty bym prosił.
Musze znac dane osoby odpwoiedzialnej i dane konta na które będzie przelana
ewentuana pomoc.
Rozumiem że pies jedzie do hoteliku http://www.celerrimus.topcharty.net/ który dzisiaj jest przez kilka osób atakowany
dla tego samego psiaka, stąd poruszyl ktos temat "o dziewczynie z krakowa" ;)
Czekam na info bo nie moge bez tego nic zrobić, odpowiadam za inne forum nie związane ze zwierzetami
i nie moge sobie pozwolić na jakies niedomówienia.
Pozdrawiam

Posted

majqa napisał(a):
Czy pies będzie pod oficjalną pieczą Elpis?
Na czyje konto będą zbierane pieniążki?

Ponieważ jesteś bardziej niż mocno w temacie i dogrywasz sprawy może zechciałabyś się podjąć poprowadzenia wątku i według własnego uznania uporządkowania 1 postu?

Własnie rozmawiałm z koleżanką, która namierzyła hotelik i negocjowała przyjęcia do niego psa.
Cena za dobę to 15 zł, uzbieraliśmy w firmie na cały miesiąc pobytu i koleżanka to zapłaci przelewem ze swojego konta. W ciągu tego miesiąca intensywnie szukamy domu dla psa, równocześnie leczymy itd. Właścicielka sprawiała przez tel. wrażenie osoby bardzo konkretnej, więc jesli nie będzie kłopotu np. z aktualnymi ze zdjęciami to jest szansa, że pies znajdzie w tym czasie dom. Jeśli nie - gdy tylko zwolni się jakiś tymczas w Krk, przewieziemy tu psa.

Co do wydatków typu wet, to lecznica powinna wystawić fakturę przelewową; są dwie opcje:
1. Wpłaty na moje konto, ja przelewem reguluję rachunek.
2. Wpłaty na konto fundacji z odpowiednim dopiskiem w tytule przelewu, fundcja płaci ze zgromadzonych środków.

Mnie to wszystko jedno, decyzja należy do darczyńców.

Prowadzenie wątku byłoby dla mnie akurat teraz mocno kłopoltliwe, bo ostatnio mam totalny kocioł w pracy (dziś przez akcję z tym psem zawaliłam kolejny dzień roboty:shake:). Mało bywam na forach ostatnio, zwierzakom staram się pomagać bezpośrednio ile mogę, ale na sam net już fizycznie brakuje mi czasu. Oczywiście mogę wrzucać na wątek bieżące info i rozliczenia, ale raczej nic poza tym - od razu stawiam sprawę uczciwie, nie podejmę się czegoś, z czego nie będe mogła się wywiązać, przepraszam.
Mogę podac mój nr tel komuś, kto ma więcej czasu czy np. pracuje przy kompie i mógłby pisać tu wszystko na bieżąco. Informacje przekazywałabym wtedy telefonicznie.

Macie propozycje imienia dla psiaka? ;)

Posted

papatkiole napisał(a):
Staram sie także cos zorganizować dla psiaka, ale musze wiedzieć szczegóły.
Równiez nie znam fundacji Elpis, jakies linki kontakty bym prosił.
Musze znac dane osoby odpwoiedzialnej i dane konta na które będzie przelana
ewentuana pomoc.
Rozumiem że pies jedzie do hoteliku http://www.celerrimus.topcharty.net/ który dzisiaj jest przez kilka osób atakowany
dla tego samego psiaka, stąd poruszyl ktos temat "o dziewczynie z krakowa" ;)
Czekam na info bo nie moge bez tego nic zrobić, odpowiadam za inne forum nie związane ze zwierzetami
i nie moge sobie pozwolić na jakies niedomówienia.
Pozdrawiam

www.elpis.org.pl
Fundacja jest częstochowska, w Krakowie jest obecnie siedziba (związane jest to z przeprowadzką fundatorki i prezes fundacji) i powoli się rozwijający oddział.

Co do konta, wpłat na nie, to pisałam już we wcześniejszym poście, są rózne opcje. Wiem jak wielokrotnie bywało na Dogomanii, sama się sprzyłam na "uczciwości" pewnej fundacji, więc rozumiem obawy. Niech darczyńcy decydują kogo im łatwiej będzie pociagać do odpowiedzialności ;)

Hotelik to jest to samo miejsce z linku, ja z nimi nie rozmawiałam, koleżanka jakoś namierzała przez swoich znajomych. Miejsce zaklepane.

Przed chwilą dzwoniłam jeszcze do pani ze stacji, piesek nie dostanie śniadania żeby był bardziej skory do współpracy. Tylko że cwaniak chodzi koło tirów na parkingu i karmią go kierowcy...