Igiełka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Witajcie Do niedawna kupowałam dla swoich Pedigree, kupy normalne ze wzgędów ekonomicznych nie mogłam sobie pozwolić by sunie miały lepszą karmę. :roll: Nie bardzo się wyznaje na karmach z wyższej półki dlatego wybrałam się do sklepu by zaczerpnąć więcej informacji, poczytałam na necie i padło na Purinę u nas kosztuje 13,50/ 1kg. Sunie jedzą bardzo chętnie sierść błyszcząca kupy w normie. Chciałam się Was zapytać bo na opakowaniu jest napisane że dla wszystkich ras psów czy jest ona odpowiednia zarówno dla malutkiej suni jak i dla małej z nadwagą?;) Jeśli nie to czy moglibyście coś polecić. Z góry dziękuje ;) Quote
murakami Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Igiełka napisał(a):padło na Purinę u nas kosztuje 13,50/ 1kg. :crazyeye: To baaaardzo drogo jak na Purinę DOG CHOW. Igiełka, szukaj dalej, to nie jest dobra cena za słabą karmę Albo napisz jaką cenę jesteś gotowa zapłacić za worek 15 kg, na pewno będzie łatwiej coś doradzić. Sunie w jakim wieku? Quote
LadyS Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 murakami napisał(a)::crazyeye: To baaaardzo drogo jak na Purinę DOG CHOW. Igiełka, szukaj dalej, to nie jest dobra cena za słabą karmę Albo napisz jaką cenę jesteś gotowa zapłacić za worek 15 kg, na pewno będzie łatwiej coś doradzić. Sunie w jakim wieku? U mnie Brit Care kosztuje 12 zł / kg, a różnica jednak jest duża... Quote
rottaska Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 szukaj karm w sklepach internetowych ,czy na allegro;za 13,5/kg będziesz miała karmę dużo lepszą niż Dog Chow-ten kosztuje w granicach 110zł za 15 kg Quote
Chefrenek Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 To Cię powinno urządzić, co prawda jej nie ma w tej chwili ale pewnie niebawem będzie. http://www.e-karma.pl/product-pol-524-NUTRA-GOLD-Breeders-Bag.html Quote
murakami Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Igiełka napisał(a):odpowiednia zarówno dla malutkiej suni jak i dla małej z nadwagą? NGB Ma 30% białka i 20% tłuszczu i jest karmą raczej wysokoenergetyczną. Będzie się nadawać, jeżeli ta mała z nadwagą będzię duuużo biegać ;) :lol: Dobry stosunek ceny do jakości ma moim zdaniem Arion. http://www.krakvet.pl/arion-adult-lamb-rice-15kg-p-1447.html Quote
Chefrenek Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 murakami napisał(a):NGB Ma 30% białka i 20% tłuszczu i jest karmą raczej wysokoenergetyczną. Będzie się nadawać, jeżeli ta mała z nadwagą będzię duuużo biegać ;) :lol: Dobry stosunek ceny do jakości ma moim zdaniem Arion. http://www.krakvet.pl/arion-adult-lamb-rice-15kg-p-1447.html Ups nie doczytałam tego. Quote
GATUSO Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Spoko,moze przecież podawać mniejsze dawki od zalecanych i też będzie ok ,NGBB jest super karmą. Bieganie jest w modzie to i tak nie zaszkodzi;) Co do Ariona to ma kilka przyzwoitych pozycji np Arion Premium z jagnięciną i AP z łososiem. Quote
murakami Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 GATUSO napisał(a):Co do Ariona to ma kilka przyzwoitych pozycji np Arion Premium z jagnięciną i AP z łososiem. Tak, powinnam napisać, że Ariona Premium mam na mysli. Quote
Igiełka Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Sunie są dorosłe. Za 15 kg worek karmy mogę maksymalnie przeznaczyć 150 zł ;) Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. :lol: Quote
Marek Kurski Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 NGB za 160zl ma b. dobra cenę i jest znacznie lepsza od Ariona Quote
Kasi i Lena Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Karma już pewnie wybrana? Ja bym polecała karmę Brit jest niedroga a jakościowo całkiem ok. U nas kosztuję około 8-10zł za kg- zależy od rodzaju. 15 kilowy worek wychodzi jeszcze taniej. Purina dog chow nie jest wiele lepsza od pedigrre a cenę u was jakąś kosmiczną ma. Quote
diabelkowa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 straszine droga ta purina, ja acane light i fita placilam 14,50 za kilo w zwyklym zoologu. Teraz kupowalam boscha jest tanszy i staraj sie jednak wybierac karmy typu light, ja probowalam kiedys logana odchudzic na wysokobialkowych karmach ale nic to nie dalo, on samego lighta dostaje ok 50 g... tyle ze gdy tylko wyjde z domu dostaje cos... Quote
mam psa Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):.. Purina dog chow nie jest wiele lepsza od pedigrre a cenę u was jakąś kosmiczną ma. to prawda Purina i Pedegree są podobne Quote
Igiełka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Witajcie :) Mała sunia najlepiej zajada Purinę ( teraz w promocji u nas kosztuje 9zł/kg) zaś malutka jest karmiona w tej chwili specjalistyczną karmą Royal Canin Gastro obie są w dobrej formie :) Quote
Marek Kurski Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 mysle że można lepiej wybrać od Puriny , przeczytaj sobie ten wątek Quote
Boogie Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ale piszcie która Purina, bo Dog chow i Pro Plan to zupełnie różne karmy a wrzucane tu są do jednego worka. Quote
kalyna Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ale w tytule jest , że Dog Chow.. a ja nawet znalazłam w promocji 30 kg za 160 zł.... fakt jest to Brit i jakość nie powala, ale psom smakuje :) i lepsza niż marketówki... Quote
kalyna Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Igiełka napisał(a):Ciotki jaki rodzaj Brita polecacie ? :) Brit Care jest lepszy, ale ja kupuję ten zwykły, tańszy... Quote
kalyna Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Igiełka napisał(a):a psiakom smakuje ten zwykły ? oj baaardzo :) i kotu też :) może jakościowo najlepszy nie jest, ale skoro im smakuje to będę dawać, bo jak miałam Boscha to nie podchodził im tak jak Brit... z Lidla daaawno temu im kupiłam to jeść Ciap nie chciał, a Sonia wszystko, z pedigree tak samo, Ciap jadł z musu, a Sonii smakowało (tylko to był okres jak do nas z pseudohodowli przyjechała i nie dostawała odpowiednio dużo jedzenia, więc jadła wszystko i w każdej ilości, a teraz to już wybrzydza, bo wie co dobre i co chce jeść) ... ale z Britem to żaden nie wybrzydza... chociaż Ciapkowi bardziej Brit podchodzi niż royal.... bo karmę trzeba przetestować na swoich psach... chociaż i tak moje kochają kości :loveu: Quote
Igiełka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 o to dobrze :) widzę ze też masz dwa psiaki , super:) od stycznia mała sunia (Nesia) je Purinę a od pewnego czasu zastanawiam się by zmienić karmę, czytałam dobre opinię o Brit Adult ale jeszcze nie próbowaliśmy, zaś malutka (Rudzia) jest na Royalu + gotowane ze wględów zdrowotnych Kalyna jaki brit dokładnie jedzą Twoje kochane psiaki ? :lol: Quote
kalyna Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Igiełka napisał(a): Kalyna jaki brit dokładnie jedzą Twoje kochane psiaki ? :lol: moje jedzą teraz tą: http://www.krakvet.pl/brit-adult-15kg-gratis-p-3137.html a wcześniej tą: http://www.krakvet.pl/brit-adult-large-breed-2x15kg-p-10904.html i zawsze dostawały kości gotowane lub surowe, ale dowiedziałam się, że albo samo surowe, albo samą suchą karmę... więc tego to już nie doradzę.... muszę poszukać więcej informacji... Quote
Igiełka Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Kalyna pięknie dziękuje za odpowiedzi :) Quote
Recommended Posts