Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie
Do niedawna kupowałam dla swoich Pedigree, kupy normalne
ze wzgędów ekonomicznych nie mogłam sobie pozwolić by sunie miały lepszą karmę. :roll:
Nie bardzo się wyznaje na karmach z wyższej półki dlatego wybrałam się do sklepu by zaczerpnąć więcej informacji, poczytałam na necie i padło na Purinę u nas kosztuje 13,50/ 1kg.
Sunie jedzą bardzo chętnie sierść błyszcząca kupy w normie.
Chciałam się Was zapytać bo na opakowaniu jest napisane że dla wszystkich ras psów czy jest ona odpowiednia zarówno dla malutkiej suni jak i dla małej z nadwagą?;)
Jeśli nie to czy moglibyście coś polecić.
Z góry dziękuje ;)

Posted

Igiełka napisał(a):
padło na Purinę u nas kosztuje 13,50/ 1kg.

:crazyeye:
To baaaardzo drogo jak na Purinę DOG CHOW.
Igiełka, szukaj dalej, to nie jest dobra cena za słabą karmę
Albo napisz jaką cenę jesteś gotowa zapłacić za worek 15 kg, na pewno będzie łatwiej coś doradzić. Sunie w jakim wieku?

Posted

murakami napisał(a):
:crazyeye:
To baaaardzo drogo jak na Purinę DOG CHOW.
Igiełka, szukaj dalej, to nie jest dobra cena za słabą karmę
Albo napisz jaką cenę jesteś gotowa zapłacić za worek 15 kg, na pewno będzie łatwiej coś doradzić. Sunie w jakim wieku?

U mnie Brit Care kosztuje 12 zł / kg, a różnica jednak jest duża...

Posted

Spoko,moze przecież podawać mniejsze dawki od zalecanych i też będzie ok ,NGBB jest super karmą.
Bieganie jest w modzie to i tak nie zaszkodzi;)
Co do Ariona to ma kilka przyzwoitych pozycji np Arion Premium z jagnięciną i AP z łososiem.

• 2 months later...
Posted

Karma już pewnie wybrana?
Ja bym polecała karmę Brit jest niedroga a jakościowo całkiem ok.
U nas kosztuję około 8-10zł za kg- zależy od rodzaju. 15 kilowy worek wychodzi jeszcze taniej.
Purina dog chow nie jest wiele lepsza od pedigrre a cenę u was jakąś kosmiczną ma.

Posted

straszine droga ta purina, ja acane light i fita placilam 14,50 za kilo w zwyklym zoologu. Teraz kupowalam boscha jest tanszy i staraj sie jednak wybierac karmy typu light, ja probowalam kiedys logana odchudzic na wysokobialkowych karmach ale nic to nie dalo, on samego lighta dostaje ok 50 g... tyle ze gdy tylko wyjde z domu dostaje cos...

Posted

Witajcie :)
Mała sunia najlepiej zajada Purinę ( teraz w promocji u nas kosztuje 9zł/kg) zaś malutka jest karmiona w tej chwili specjalistyczną karmą Royal Canin Gastro obie są w dobrej formie :)

• 1 month later...
Posted

ale w tytule jest , że Dog Chow..
a ja nawet znalazłam w promocji 30 kg za 160 zł.... fakt jest to Brit i jakość nie powala, ale psom smakuje :) i lepsza niż marketówki...

• 4 weeks later...
Posted

Igiełka napisał(a):
a psiakom smakuje ten zwykły ?

oj baaardzo :) i kotu też :)
może jakościowo najlepszy nie jest, ale skoro im smakuje to będę dawać, bo jak miałam Boscha to nie podchodził im tak jak Brit... z Lidla daaawno temu im kupiłam to jeść Ciap nie chciał, a Sonia wszystko, z pedigree tak samo, Ciap jadł z musu, a Sonii smakowało (tylko to był okres jak do nas z pseudohodowli przyjechała i nie dostawała odpowiednio dużo jedzenia, więc jadła wszystko i w każdej ilości, a teraz to już wybrzydza, bo wie co dobre i co chce jeść) ... ale z Britem to żaden nie wybrzydza... chociaż Ciapkowi bardziej Brit podchodzi niż royal....
bo karmę trzeba przetestować na swoich psach... chociaż i tak moje kochają kości :loveu:

Posted

o to dobrze :) widzę ze też masz dwa psiaki , super:)
od stycznia mała sunia (Nesia) je Purinę a od pewnego czasu zastanawiam się by zmienić karmę, czytałam dobre opinię o Brit Adult ale jeszcze nie próbowaliśmy, zaś malutka (Rudzia) jest na Royalu + gotowane ze wględów zdrowotnych
Kalyna jaki brit dokładnie jedzą Twoje kochane psiaki ? :lol:

Posted

Igiełka napisał(a):

Kalyna jaki brit dokładnie jedzą Twoje kochane psiaki ? :lol:

moje jedzą teraz tą:
http://www.krakvet.pl/brit-adult-15kg-gratis-p-3137.html

a wcześniej tą:
http://www.krakvet.pl/brit-adult-large-breed-2x15kg-p-10904.html

i zawsze dostawały kości gotowane lub surowe, ale dowiedziałam się, że albo samo surowe, albo samą suchą karmę... więc tego to już nie doradzę.... muszę poszukać więcej informacji...