Alissia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Przedstawiam wam tego 8-mio letniego kłaczastego pana ^^ Urodził się 11 maja 2002 roku, był największy z miotu i jako jedyny miał szare podpalania, musiał być mój <3 Jego mamusia była Owczarkiem Niemieckim (z tego co mi wiadomo) a tatusiem czarny kundelek. Psisko ma swój charakterek, jak postanowi, że czegoś nie zrobi to nie zrobi i żadna siła go do tego nie zmusi ;D Teraz nie mieszka u mnie, tylko u babci, nad czym ubolewam :c mimo, że nie mam do babci daleko... no, ale chciałabym go mieć przy sobie. Lepiej by mi było uczyć go jakiś sztuczek itp. Jest on niesamowicie uparty, poproszony o przybicie piątki przybije raz, za drugim się zastanowi, a za trzecim odwróci głowę i udaje, że mnie obok niego nie ma xD nie robi tak tylko przy komendzie ,,siad" i ,,na swoje miejsce" Szybko się nudzi i przestaje mnie słuchać, zaczyna pomrukiwać, robi ,,ukłon" i zakrywa sobie psyk przednimi łapami. mimo to jest kochany <3 W wieku 4 miesięcy: Jeszcze jak u nas mieszkał 2007/2008: Już u babci 2009: Wrzesień 2010 Quote
limonka97 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 jest śliczny :) słodki był z niego szczenior :D a jakiej jest wielkości, bo jakoś nie umiem ocenić po zdjęciach? ;) Quote
Alissia Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 dla mnie tak do połowy uda, ale nie jestem pewna ^^; nie jest za duży, raczej średniej wielkości, ale nie niższy niż do kolana :) jak pojadę do niego, to go muszę zważyć i zmierzyć, bo wydaje mi się trochę za tłuściutki xD Po za tym trzeba mu zmienić karmę, bo teraz je pedigree i suchy i puszki, a to najgorsze świństwo :C a do tego dostaje gotowane korpusy kurze... Wydaje mi się, że spokojnie wystarczyła by mu sucha karma dobrej jakości, bez puszek. Quote
limonka97 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 aha, no tak jakoś mi sie wydawało :) a jeśli można wiedzieć, to czemu nie może mieszkać z wami? :( szkoda... co do pedigree - to racja, lepiej zmień karmę, chociaż czasem bywa i tak, że niektóe psy mogą jeść praktycznie wszystko i są zdrowe, długo żyją itd. ;) moja nie za bardzo zjada samą suchą i musi mieć mieszankę sucha + puszka ;) a, i jeszcze jedno :D - jestem z Gliwic, wiec mamy do siebie blisko :D http://img339.imageshack.us/img339/3891/im005626.jpg <3 Quote
Alissia Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 mama się nie zgadza na zabranie psa, bo ma gęstą sierść i będzie mu u nas ciepło... .___. taaa, bo u babci to mu nie jest, tam jest inny klimat mimo, że to tylko 3 km dalej xDD ja w Gliwicach jestem codziennie, bo chodzę tam do liceum :) Quote
limonka97 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 a do którego, bo może tam gdzie moja siostra? :D Quote
Recommended Posts