Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam wam tego 8-mio letniego kłaczastego pana ^^
Urodził się 11 maja 2002 roku, był największy z miotu i jako jedyny miał szare podpalania, musiał być mój <3
Jego mamusia była Owczarkiem Niemieckim (z tego co mi wiadomo) a tatusiem czarny kundelek.
Psisko ma swój charakterek, jak postanowi, że czegoś nie zrobi to nie zrobi i żadna siła go do tego nie zmusi ;D
Teraz nie mieszka u mnie, tylko u babci, nad czym ubolewam :c mimo, że nie mam do babci daleko... no, ale chciałabym go mieć przy sobie. Lepiej by mi było uczyć go jakiś sztuczek itp.
Jest on niesamowicie uparty, poproszony o przybicie piątki przybije raz, za drugim się zastanowi, a za trzecim odwróci głowę i udaje, że mnie obok niego nie ma xD
nie robi tak tylko przy komendzie ,,siad" i ,,na swoje miejsce"
Szybko się nudzi i przestaje mnie słuchać, zaczyna pomrukiwać, robi ,,ukłon" i zakrywa sobie psyk przednimi łapami.
mimo to jest kochany <3

W wieku 4 miesięcy:

Jeszcze jak u nas mieszkał 2007/2008:

Już u babci 2009:

Wrzesień 2010

Posted

dla mnie tak do połowy uda, ale nie jestem pewna ^^;
nie jest za duży, raczej średniej wielkości, ale nie niższy niż do kolana :)
jak pojadę do niego, to go muszę zważyć i zmierzyć, bo wydaje mi się trochę za tłuściutki xD
Po za tym trzeba mu zmienić karmę, bo teraz je pedigree i suchy i puszki, a to najgorsze świństwo :C a do tego dostaje gotowane korpusy kurze...
Wydaje mi się, że spokojnie wystarczyła by mu sucha karma dobrej jakości, bez puszek.

Posted

aha, no tak jakoś mi sie wydawało :)
a jeśli można wiedzieć, to czemu nie może mieszkać z wami? :( szkoda...
co do pedigree - to racja, lepiej zmień karmę, chociaż czasem bywa i tak, że niektóe psy mogą jeść praktycznie wszystko i są zdrowe, długo żyją itd. ;)
moja nie za bardzo zjada samą suchą i musi mieć mieszankę sucha + puszka ;)
a, i jeszcze jedno :D - jestem z Gliwic, wiec mamy do siebie blisko :D

http://img339.imageshack.us/img339/3891/im005626.jpg <3

Posted

mama się nie zgadza na zabranie psa, bo ma gęstą sierść i będzie mu u nas ciepło... .___. taaa, bo u babci to mu nie jest, tam jest inny klimat mimo, że to tylko 3 km dalej xDD
ja w Gliwicach jestem codziennie, bo chodzę tam do liceum :)