anita_happy Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 kinga joaa ma racje, ze padaczka jest wynikime czegos... moja suka ma padaczke.. wyniki ma ok... co jakis czas robie - i jest ok ataki sa standardowo jak jej cos zabronie albo przy takiej pogodzie jak teraz zimą w mroźne dni mojej Tekli matka miała padaczkę i tekla tez ma glukoza do wody... asekuracyjnie moja Tekla ma dłuzsze ataki niz 5 minut..potem koopa i siku..czasami spawik... z tym otwieranim głowy to juz ostatecznosc...BOSZE... moze miała niedotlenienie? Quote
kasumi Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 anita_happy napisał(a):kinga joaa ma racje, ze padaczka jest wynikime czegos... moja suka ma padaczke.. wyniki ma ok... co jakis czas robie - i jest ok ataki sa standardowo jak jej cos zabronie albo przy takiej pogodzie jak teraz zimą w mroźne dni mojej Tekli matka miała padaczkę i tekla tez ma glukoza do wody... asekuracyjnie moja Tekla ma dłuzsze ataki niz 5 minut..potem koopa i siku..czasami spawik... z tym otwieranim głowy to juz ostatecznosc...BOSZE... moze miała niedotlenienie? no to przecież napisałam, że to jest objaw choroby..., czy co tam ona ma... wet też mówił, że im więcej ma ataków, to coś tam zmienia się w mózgu i trzeba jak najszybciej hamować te ataki...można też ją głaskać jak są przesłanki, że zaraz może "coś" się dziać..., wtedy się uspokaja i do ataku może nie dojść... ja na razie nie chcę robić niczego bez wiedzy weta...., więc wszystko konsultuje....dobrze, że wczoraj i dzisiaj na zmianie byli kompetentni/doświadczeni weci (chwała im za to!) glukozy nie mam w domu wątpię, żeby było to niedotlenienie, bo u nas zazwyczaj jest otwarty balkon, żeby pies mógł sobie wyjść, ew. wygrzać doopkę na słoneczku... Quote
fochu Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 :( :( :( bibku nasz tak mi przykro ... i nic poradzić nie mogę :( ściskam tylko mocno paluchy za małą Quote
joaaa Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 No tak, tomografia jest ostatnim badaniem, które można zrobić i pytanie czy sensownym, bo nie da nic oprócz wiedzy. Myślę, że dobrze byłoby spytać weta, czy robił te konkretne badania, o których pisałam. A poza tym badania powinno się zrobić teraz, po tych wszystkich atakach, bo wyniki mogą być zupełnie inne. Niedotlenienie tez mogło być, ale ja rozmawiałam na ten temat z kardiologiem, dr Niziołkiem, bo jeden boksio staruszek miał kilka razy jakby atak. I dr pytał, czy potem był od razu normalny, czy pobudzony i niespokojny. Boksio po wszystkim wstał i był zupełnie normalny, nie tak jak moja dożyca, która po ataku jeszcze ok. godziny-dwóch była bardzo pobudzona. I dr powiedział, że u bopksia własnie było prawdopodobnie niedotlenienie. Z ta glukozą, to też niekoniecznie, bo jeżeli poziom cukru ma za wysoki... Kasumi, może spróbuj pogadać jeszcze raz z wetem i zapytać o te konkretne badania. Quote
kasumi Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 joaaa napisał(a):No tak, tomografia jest ostatnim badaniem, które można zrobić i pytanie czy sensownym, bo nie da nic oprócz wiedzy. Myślę, że dobrze byłoby spytać weta, czy robił te konkretne badania, o których pisałam. A poza tym badania powinno się zrobić teraz, po tych wszystkich atakach, bo wyniki mogą być zupełnie inne. Niedotlenienie tez mogło być, ale ja rozmawiałam na ten temat z kardiologiem, dr Niziołkiem, bo jeden boksio staruszek miał kilka razy jakby atak. I dr pytał, czy potem był od razu normalny, czy pobudzony i niespokojny. Boksio po wszystkim wstał i był zupełnie normalny, nie tak jak moja dożyca, która po ataku jeszcze ok. godziny-dwóch była bardzo pobudzona. I dr powiedział, że u bopksia własnie było prawdopodobnie niedotlenienie. Z ta glukozą, to też niekoniecznie, bo jeżeli poziom cukru ma za wysoki... Kasumi, może spróbuj pogadać jeszcze raz z wetem i zapytać o te konkretne badania. ok, spytam się o badania Buba był po ataku bardzo pobudzona, nie poznawała nas...latała na oślep, była zamroczona, nie widziała przeszkód, ciągnęła za sobą nogami...(jak był 4 atak, byłam wtedy sama w domu - latała po wszystkich łóżkach, spadła z kanapy, chciała wejść na szafkę...), jak podniosło się rękę, żeby ją pogłaskać, to cofnęła się i bała się...potem zaczęła nas obwąchiwać, przytulała się do nas głową (a nogi całe w ślinie) i potem była albo pobudzona, albo za jakiś czas położyła się (przy 4 ataku, na reszcie była pobudzona) Quote
kaja69 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Aż mnie zmroziło jak przeczytałam :( Bubciu nie wygłupiaj sie i nie strasz,masz byc zdrowia :) Quote
joaaa Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Moja dożyca jak miała pierwszy atak, to potem była tak przerażona, że biegała po całym mieszkaniu i nawet próbowała wyskoczyć przez balkon (piate piętro - aż mi się słabo zrobiło). Warczała na nas i nie pozwalała do siebie podejść, chociaż normalnie była najłagodniejszym i najspokojniejszym psem pod słońcem. Ale po ataku to jest normalne, że pies może tak się zachowywać. Najlepiej go zostawić w spokoju, jeżeli nie chce, to nie dotykać i zamknąć w bezpiecznym miejscu. Jak ona miała tyle ataków, to normalne, że tak się zachowywała, pewnie była przerażona. Miałam na tymczasie młodziutką bokserkę, która też miała padaczkę, tylko, że jej ataki były krótkie, ale za to okresowo codzienne, albo kilka razy dziennie. Kiedyś miała chyba cztery ataki w ciagu dnia i wet powiedział, że jeżeli będzie miała kolejny, to ma jechać do kliniki i tam wprowadzą ją w śpiączkę. Ale na szczęście obyło się bez tego. Quote
kasumi Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 [quote name='joaaa']Moja dożyca jak miała pierwszy atak, to potem była tak przerażona, że biegała po całym mieszkaniu i nawet próbowała wyskoczyć przez balkon (piate piętro - aż mi się słabo zrobiło). Warczała na nas i nie pozwalała do siebie podejść, chociaż normalnie była najłagodniejszym i najspokojniejszym psem pod słońcem. Ale po ataku to jest normalne, że pies może tak się zachowywać. Najlepiej go zostawić w spokoju, jeżeli nie chce, to nie dotykać i zamknąć w bezpiecznym miejscu. Jak ona miała tyle ataków, to normalne, że tak się zachowywała, pewnie była przerażona. Miałam na tymczasie młodziutką bokserkę, która też miała padaczkę, tylko, że jej ataki były krótkie, ale za to okresowo codzienne, albo kilka razy dziennie. Kiedyś miała chyba cztery ataki w ciagu dnia i wet powiedział, że jeżeli będzie miała kolejny, to ma jechać do kliniki i tam wprowadzą ją w śpiączkę. Ale na szczęście obyło się bez tego. no właśnie, na szczęście nie była agresywna..... ona też miała być wprowadzona w śpiączkę, ale zasnęła bo tych lekach, co jej wet podał..... i jesteśmy na minusie jakieś 43zł... Quote
kasumi Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 [SIZE="5"]ROZLICZENIE: wpłaty: :loveu: 50zł - zusa_k 13,5zł - bazarek /dogo/ 105zł - bazarek /dogo/ 100zł - bazarek /dogo/ 200zl - Sylwia z allegro 100zł - Juona 160zł - bazarek /dogo/ (brakuje jeszcze 20zł) 96zł - nika&lola /molosy/ 200zł - bazarek /molosy/ 10zł - moni12 38.77zł (10euro) - Monika R. /fb/ 40zł - Magda Cz. /fb/ 50zł - Marta S. /fb/ 100zł - aga4 50zł - spadek po TOYI 50zł - Roofi /molosy/ [SIZE="4"]RAZEM: 1363.27zł wydatki: :( 50zł - karma Brit/5kg 209zł - karma Hills i/d/ 12kg 5zł - karma Brit/500g 10zł - zastrzyki 18zł - full wypas allegro 18zł - odnowione full wypas allegro 10zł - smyczka kupiona u taks 65zł - obroża Bayer 24,5zl - kaganiec 2,8zł - adresówka 7,7zł - czopki 83zł - antybiotyki, badania itp. na babejszjozę 45zł - antybiotyk na babejszjozę 31zł - j.w. 18zł - wznowione allegro 6zł - pakiet ogłoszeń 150zł - Brit Care 12kg 40zł - karma ACANA 2,5 kg 42zł - zastrzyki 30zł - zastrzyki 32zł - zastrzyki 50zł - ACANA 2,5 kg 16zł - allegro 84zł - zastrzyk + maść na zapaleniu ucha 259zł - 2x12kg Brita 6zł - luminal 35zł - wizyta u weta, podanie zastrzyków na padaczkę 25zł - Relsed (5 szt.) [SIZE="4"]RAZEM: 1372zł [SIZE="5"]SALDO -8.73zł Quote
kaja69 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Kasumi,przepraszam,że znowu spamuje ,ale o podpisy prosze :modla: http://www.8hours.eu/ Quote
fochu Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Bubuniu kochana jak zdrówko? i żałuję że wspomóc finansowo nie mogę ale pod cholernie dużą kreską jestem eh :/ Quote
kasumi Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 pogłębiły się jej lęki....bardziej się boi czegoś głośniejszego....jak byłam z nią na spacerze w okolicach domków jednorodzinnych, to tam na 2 działkach mieszkają owczarki niem., zawsze jak je zobaczyła, to ogon wycięty między uszy i biegała z nimi wzdłuż siatki..., a teraz jak zaszczekał jeden z nich, to aż drgnęła...:( stała się mniej czujna w domu, jak ktoś na klatce otwierał drzwi, to roznosiło się echo i Buba zaczęła szczekać itd., jak ktoś tylko wchodził do domu (z domowników), a ona jeszcze go nie zobaczyła, to również szczekała.... a teraz wchodzę do domu, ona leży pod stołem (na przeciwko są drzwi wejściowe) i nic...patrzy się...dopiero po chwili podchodzi, wącha i zaczyna się cieszyć... dzisiaj pierwszy raz usłyszałam jak szczeka.... Quote
Martika&Aischa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Takich wiadomości się nie spodziewałam :( a tytuł mnie przeraził :( zdrowiej sunieczko kochana :( Quote
kasumi Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 ech...a u nas burza :/ mam nadzieję, że wszystko wróci do normy...... Quote
kasumi Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Buba już ok :) biega, lata :) jest zdecydowanie lepiej :) i mam wpłatę od zusa_k 50zł! dziękuję! :loveu: Quote
fochu Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 kasumi napisał(a):Buba już ok :) biega, lata :) jest zdecydowanie lepiej :) i mam wpłatę od zusa_k 50zł! dziękuję! :loveu: dobrze słyszeć takie wiadomości :) Quote
Martika&Aischa Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Cieszę się że już dużo lepiej :) Buba kochana nie daj się i zdrowiej nam szybciutko :* Quote
kasumi Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 i mam kolejną wpłatę - 50zł od Moniki K. dziękuję :multi: Quote
anita_happy Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 kasumi - a tak swoją drogą!!! to ty wziełas od weta Bube na jakąś umowe?? DT ?? czy jak? Buba moze być taka nieobecna = LUMINAL Quote
kasumi Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 anita_happy napisał(a):kasumi - a tak swoją drogą!!! to ty wziełas od weta Bube na jakąś umowe?? DT ?? czy jak? Buba moze być taka nieobecna = LUMINAL tak, mam umowę na DT wiem, że niby może być taka osowiała, bo rozmawiałam wcześniej z wet schroniskową ale na spacerach jest ok, biega, kręci dooopką :D a w domu, tak jak zwykle - leży sobie leń jeden ! :D Quote
kasumi Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Zapraszam na bazarek, celem jest zebranie jak największych funduszy na: a) zadłużone szczeniaki b) chorą (trzustka+padaczka) Ca de bou [SIZE="5"][FONT="Lucida Sans Unicode"]bitwa o PENDRIVE 16GB i 8GB, KREDKI WODNE i ZAKREŚLACZE ! ~ 06.07.! Zapraszamy! ~[/FONT] Zapraszam! : ) p.s. MAM NOWE FOTO :D ale nie chce mi się ich wgrać na serwer :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
fochu Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 co to znaczy że nie chce Ci sie wgrywać ? Co? ja tu czekam na nowe foto Bubulca! :D Quote
Recommended Posts