Drzagodha Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Imię: Tosia Wiek: ok. 1,5 roku Płeć: suka Rasa: mieszaniec Miasto: Głogów Sterylizacja: tak Szczepienia: tak Kontakt w sprawie adopcji: * drzagodha@wp.pl * 667 096 617 Imię: Morus Wiek: ok. 1,5 roku Płeć: pies Rasa: mieszaniec Miasto: Głogów Sterylizacja: tak Szczepienia: tak Kontakt w sprawie adopcji: * drzagodha@wp.pl * 667 096 617 Mamy dopiero 9 miesięcy, a w naszym życiu nie działo się dobrze... Kiedy się urodziliśmy, człowiek naszej mamy wyrzucił całą naszą rodzinę na ulicę, pozostawił nas na pastwę losu. Dlatego nie ufamy ludziom, nie pozwolimy się znów skrzywdzić. Boimy się, że zrobią nam coś złego... Ale nie każdy człowiek jest chyba zły. Dwie sympatyczne rodziny zabrały już nasze rodzeństwo do swoich domów, kochają ich. Czy my też znajdziemy człowiek...a, któremu nie będzie przeszkadzać nasze wycofanie, pokaże nam, że dotyk człowieka może być przyjemny? Bardzo byśmy chcieli... Tylko kto adoptuje takie wystraszone psiaki? NIKT! Dlatego zwracamy się do Was z prośbą o pomoc. Chcielibyśmy się już nie bać, znaleźć prawdziwy dom. Potrzebujemy socjalizacji, cierpliwości, poświęconego nam czasu. Dlatego poszukujemy domów tymczasowych. Może zechcesz nim zostać? Bardzo prosimy... Tosia i Morus Poszukujemy domów tymczasowych dla Tosi i Morusa zamieszkujących w schronisku. Psiaki są nieufne, boją się ludzi. Są jednak bardzo łagodne. Przebywanie w domu, z człowiekiem nauczyłoby ich wielu rzeczy, a w rezultacie pomogło znaleźć dom na stałe. Jeśli chciałbyś zaopiekować się Tosią lub Moruskiem, skontaktuj się ze mną: tel. 667 096 617, mail: drzagodha@wp.pl Quote
giselle4 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 morusek jest piekny ale Tosia to panieneczka podobna do Nesi:) cudo Quote
fiorsteinbock Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Toska to mi w sercu zamieszka :) Sorry, ale szorstkie kofam najmocniej :) Cioteczko, czyli nie robic na razie im ogloszen? Wpierw tymczas? Quote
fochu Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 piękne dzieciaki :) oby domki znalazły szybko Quote
Drzagodha Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Jak ktoś będzie zdecydowany podjąć się opieki nad którymś z nich na stałe, to jak najbardziej mogą iść do DS. Tylko będzie na pewno bardzo mocno sprawdzony, żeby się nie okazało, że pies im uciekł, bo się wystraszył... Quote
fiorsteinbock Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 W takim razie w wolnej chwili pooglaszam maluchy :) Quote
Drzagodha Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Dziękujemy, dziękujemy :loveu: Rodzeństwo ma też wykupiony pakiet ogłoszeń na bazarku. Quote
Drzagodha Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Zero zainteresowania maluchami mimo ogłoszeń :( Quote
ciemnaczekolada Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 A ja piszę :) I napiszę na PW :) Quote
ciemnaczekolada Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Ja również podnoszę, na razie tak tylko mogę ... Quote
Drzagodha Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Tosia i Morus na onecie ;) [FONT=Courier New][FONT=Courier New][/FONT][/FONT]http://pies.onet.pl/1331,1,1,tym_psom_zaginal_dom__pomoz_go_szukac,galeria.html Quote
fiorsteinbock Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Widzialam i Bobika :) Jakim sposobem psiaki tarfily na Onet? Wysylacie na jakis adres zdjecia czy ktos sie kontaktuje z Wami? Quote
Drzagodha Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Bierzemy udział w akcji Vivy! "Zaginął dom" http://zaginaldom.pl/ A onet przyłączył się do akcji ;) Jak chcecie się jako schronisko dołączyć, to mogę podać kontakt do pani Magdy na priv ;) Quote
ciemnaczekolada Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Cudownie, ktoś wypatrzy i może zadzwoni :) Quote
fiorsteinbock Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Drzagodha']Bierzemy udział w akcji Vivy! "Zaginął dom" http://zaginaldom.pl/ A onet przyłączył się do akcji ;) Jak chcecie się jako schronisko dołączyć, to mogę podać kontakt do pani Magdy na priv ;) Sorry Cioteczko, dopeiro przeczytalam. Jasne, podaj namiar na P. Magde :) Dzieki Quote
Drzagodha Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Już wysyłam ;) Dostałam maila od pana chętnego dać dom tymczasowy dla psiaków na dwa miesiące, zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Drzagodha Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Zrobiło się ciepło i Jagoda zabrała się za maltretowanie maluchów :evil_lol: Robimy postępy! Tosia już czasem nawet podchodzi, Morus już nie posikuje jak się go dotyka :p Nawet zamerdał w sobotę ogonkiem na mój widok! A to mu się nigdy wcześniej nie zdarzyło. No i uczyliśmy się chodzić na smyczy, w szeleczkach. Tosi już nawet zaczęło wychodzić trochę, a Morus stoi jak słupek, chyba, że ktoś idzie to wtedy gna jak głupi (oczywiście w drugą stronę, uciekając od osoby niebezpiecznie zbliżającej się :eviltong:) Ale i tak widać postępy słodziaków :loveu: Quote
Drzagodha Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 W skrócie: Tosia i Morus zostali rozdzieleni - każdy ma teraz innego psiaka w kojcu, bardziej odważnego. Na razie nie jest źle, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Maluchy robią również ogromne postępy - jak zabieram Tosię na wybieg to leci już się przywitać z każdym, kogo zna. Morus na wybiegu przylatuje do mnie na zawołanie, sam do nikogo innego nie podchodzi, ze mną może się ewentualnie zbliżyć, byle nie za blisko ;) Quote
Drzagodha Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Z nowości - dzieciaki będąc na wybiegu cieszą się na widok człowieka, a mój to chyba szczególnie, bo Jagoda znaczy mizianie :loveu: Postaram się zrobić niedługo zdjęcia na wybiegu, żebyście zobaczyli rezultaty mojej pracy ;) Quote
malina1 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Super wiadomość :) oby tak dalej. A teraz, maluchy na pierwszą! Quote
Recommended Posts