Jump to content
Dogomania

Mała czarna sznupka - kilka miesięcy w piekle- A TERAZ W DOMKU :))))

Recommended Posts

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo nieśmiała i delikatna panienka - do Ulki przyklejona, że aż mi zazdrość było, a te maUpy jeszcze sobie dziubkowały :lol: :loveu: bardzo pięknie się goi ranka posterylkowa :klacz: a ten pypeć pod brodą jakby mniejszy, miększy - znaczy zareagował na antybiotyk i chyba zniknie :) dobrze, że dr nie dał się nam przegadać bo my chciałyśmy żeby to usuwał :lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Ale sierść to ma jak sznup, a nie wacik? Ukradłabym i zakochała na śmierć :lol:

noo dokładnie! to jest sznup prawdziwy aus deutschland - stary, niemiecki typ :lol:

Posted

Malawaszko ja pamietam o obiecanych fantach na bazarek i przepraszam za opoznienie ale najpierw borykalam sie z ospa a teraz z grypa. Pomyślałam że skoro siedzę w domu to może porobie ogłoszenia jakiemuś potrzebującemu psiakowi i przy okazji podszkolę się w tym a potem może jakiś bazarek ogłoszeniowy się wysmoli. Proszę tylko o informację kto najbardziej potrzebuje.

Posted

lilo napisał(a):
Malawaszko ja pamietam o obiecanych fantach na bazarek i przepraszam za opoznienie ale najpierw borykalam sie z ospa a teraz z grypa. Pomyślałam że skoro siedzę w domu to może porobie ogłoszenia jakiemuś potrzebującemu psiakowi i przy okazji podszkolę się w tym a potem może jakiś bazarek ogłoszeniowy się wysmoli. Proszę tylko o informację kto najbardziej potrzebuje.

nie przepraszaj :loveu: ja teraz i tak mam 4 bazarki porozpoczynane więc zanim się z tym ogarnę to jeszcze trochę czasu jest :) ale Ci się ospa trafiła teraz?! brrr

a ogłoszenia potrzebuje Pipi teraz najbardziej :loveu: ona już by mogła iść do domku 0 niedługo zdejmiemy szwy, wszystko się pięknie goi i spokojnie już można ją ogłaszać - tylko tekst potrzebny

Posted

no widzisz :( hurtem wszyscy znajomi choruja i to tacy właśnie w przedziale wiekowym 30-40 lat. W takim razie będę ogłaszac Pipi , kiedyś w końcu trzeba się nauczyc ... jeśli macie pomysł na tekst to poproszę , jeśli nie to sama coś sklecę ;)

Gdzie znajduje się Pipi ?? tzn jaka to miejscowośc lub województwo ?? Bo fizycznie u kogo to wiem :)

Jaka jest dla zwierząt i dzieci ?? Czy umie chodzic na spacerki i zachowuje czystośc ? Jak z jej szczepieniami itp?? Czy macie jakieś specjalne życzenia lub uwagi co do domku ?? To chyba najważniejsze...

I ile ma lat...

Posted

to skleć i wstaw tu - może odkryjemy nowy talent ogłoszeniowy :loveu: a wtedy nie zaznasz spokoju :errrr:

kurcze współczuję ospy w tym wieku :shake: ja chorowałam jak miałam 13 lat i do dziś to okropnie wspominam... i ten metody w Polsce - zakaz kąpania :shock: śmierdzące mazidła - a obsypało mnie okrutnie :shake: akurat to były wakacje i z rodzicami mieliśmy zaplanowany wyjazd do brata mojej mamy do Niemiec - pojechaliśmy jak już się dobrze czułam, ale te cholerne pypcie nadal były, bolały i swędziały i tam mnie wzięli do lekarza i dał jakiś preparat i .... kazał się wymoczyć w wannie z tym :loveu: jeny jaka to była ulga :lol:

my tu sobie gadu gadu a ja jak zwykle narobiłam zdjęć jak głupia :oops:

100% sznupa w sznupie :D znalazła jakąś zdechniętą muchę i MUSIAŁA to zrobić :D

ale to przecież nie ja!

tu przyjmuje na klatę burę od Uli

a tak okazuje skruchę i się wstydzi jak coś nabroi :loveu:

Posted

Wysmoliłam coś takiego ale od razu mówię że to mój pierwszy tekst :shake: więc wszystkie sugestie są mile widziane , jeśli uważacie że jakaś informacja powinna byc zawarta w tekscie to również poproszę o napisanie :evil_lol:

"

Pokochaj Pipi i zyskaj prawdziwą przyjaciółkę.

Podobno prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.

Może Ty chciałbyś poznac Pipi ??

To maleńkie zwierzątko ma wielkie serduszko i bardzo chętnie przygarnie swojego człowieka.

Oferuje morze miłości , codzienne przytulanki , spacerki dla zdrowia i dużo zabawy.

Przy niej nawet największy smutas każdego dnia znajdzie powód do uśmiechu.

Pytasz czego Pipi oczekuje w zamian??

A zdziwisz się - bo niewiele [FONT=Wingdings]:lol:[/FONT]

Kawałka własnego kąta , pełnej miseczki , dobrej opieki i czułości.

Chciałaby również żebyś ją kochał i dbał o nią, a ona odwdzięczy się tym samym.

Oto co Pipi mówi o sobie :

„ Cześc, mam na imię Pipi. Ważę 5 kg– wszystkie kumpele zazdroszczą mi figury. Moje dwunożne koleżanki mówią że jestem sznaucerkiem, ale ja nigdy nie poznałam tatusia więc nie wiem czy nie był kundelkiem. Mam …. lat, ale przyznam się Wam że cały czas czuję się jak szczeniak. Odkąd dziewczyny wyciągnęły mnie ze schroniska ( brrr… co za straszne miejsce ) codziennie czuje przypływ nowej energii. Co prawda mam jeszcze troche rzadkie futerko ale Ty też byś takie miał jakbyś tak długo siedział za kratkami. Teraz mieszkam w domu tymczasowym , jest nawet fajnie ale to nie to samo co u siebie. Lubie inne pieski – można się z nimi bawic , i takie małe ludzie też lubię – podobno nazywają się dzieci. Ja swoich nie mogę mieć bo zostałam wy-ste-ry-li-zo-wa-na … cokolwiek to znaczy. Jakbyś chciał się spotkac to mieszkam w …… Możesz zadzwonic do mojej tymczasowej Pani bo ja nie dostanę do telefonu.

Pozdrawiam – Pipi”

Zastrzegamy sobie prawo do wyboru domu dla Pipi. Przed wydaniem pieska niezbędna jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

[quote name='lilo']
Gdzie znajduje się Pipi ?? tzn jaka to miejscowośc lub województwo ?? Bo fizycznie u kogo to wiem :)

Jaka jest dla zwierząt i dzieci ?? Czy umie chodzic na spacerki i zachowuje czystośc ? Jak z jej szczepieniami itp?? Czy macie jakieś specjalne życzenia lub uwagi co do domku ?? To chyba najważniejsze...

I ile ma lat...

Pipi przebywa w domu tymczasowym w okolicy Myszkowa woj. śląskie
kontakt: 608 464 683
malawaszka@gmail.com

wiek - około 4 lata
Zgadza się z psami i lubi się bawić, toleruje koty. Jest łagodna i lubi zabawę, ale jest delikatna i drobna więc jeśli do dzieci to takich dobrze wychowanych, które nie będą jej dokuczać i męczyć.
Nieufna do obcych, wpatrzona w opiekuna - szybko się otwiera i przywiązuje.
Kanapowiec, śpi w łóżku, uwielbia się tulić.
Jest czujna, bystra, ładnie chodzi na smyczy, grzecznie jeździ samochodem - kładzie się i śpi, w domu nie niszczy i jest grzeczna, załatwia się tylko na spacerach, jedyne co to przez to, że długo głodowała, to szuka jedzenia i podkrada :lol: szczepiona na wściekliznę, wysterylizowana,