farmerka63 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Na dobranoc - kosz pełen gryfona ( wmaślił się ów gryfon Szlufce do łoża) Quote
farmerka63 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 I zbliżenie pięknego śpiocha P.S. Lola jednak nie jest takim roztrzepańcem za jakiego ją uważaliśmy - w ciągu jednego dnia opanowała SIAD i DAJ ŁAPĘ. Nauczyła ją tego Kasia . Quote
wieso Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='farmerka63']Na dobranoc - kosz pełen gryfona ( wmaślił się ów gryfon Szlufce do łoża) no to jednak sie zmeczyla :) a co nabroila ? :) cudna !!!! Quote
farmerka63 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Brojenie to lolowa specjalność :D W ub. tygodniu łupem padł zamszowy but Farmera...a w sobotę sweter tego świętego człowieka - bo go nieopatrznie zostawił był na krześle w kuchni. Wyjechaliśmy do miasteczka na rynek, zamknąwszy uprzednio cały psiniec właśnie w kuchni. Nauczeni doświadczeniem zabarykadowaliśmy wszystkie pokoje , ale sweterek jakoś umknął uwadze ...yyyyyk.... No i dziurasy wygryzione - takie nie do zacerowania. Versace to nie był całe szczęście, ale niedługo będziemy chodzili "gołe i bose"...albo ino w onuckach ;) Z pozytywów - wreszcie mieliśmy okazję zaobserwować reakcję Loli wobec małych dzieci ( bo nasze dzieci już w wieku studenckim, to się nie liczą w tej konkurencji). Lola małe dzieci UWIELBIA . Pyszczydło ma na wysokości dziecięcej buźki - stała przed tymi krasnoludkami i jakby mogła to by je wylizała dokumentnie. Kręciła przy tym radośnie zadkiem , co oznacza stan uwielbienia . Była jednak bardzo delikatna - żadnego skakania z łapami albo popychania. Dawno , dawno temu mieliśmy wyżła w domu i też był bardzo opiekuńczy i cierpliwy wobec naszych ówczesnych krasnoludków :) Quote
malawaszka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ale super druga część Lolkowych wieści :loveu: a ja sobie teraz zdałam sprawę, że podświadomie farmerko byłaś inspiracją dla imion dwóch nowych sznaucerkowych podopiecznych - mała dostała imię Lola, a olbrzymka Saga :D i dopiero teraz sobie zdałam sprawę skąd miałam te imiona w głowie :lol: Quote
Ati Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 i kurcze taka fajna wariatka, tyle wejsc, tyle razy oglaszana i nic Quote
tanitka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Farmerko, nie martw się, jakieś odzienie Wam podeślemy :eviltong: Quote
margaret Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ale Lola jakoś chyba szczególnie upodobała odzienie Farmera? czy Twój Farmer ma jakieś wytłumaczenie na to? buty , sweter, piżamka w słoniki (choć podejrzewam, że to niepełna lista....) a test na dziei napawa pozytywnie i trzeba by dorzucić do ogłoszeń wyraźnie o uwielbieniu dzieci i wielkiej delikatności w podejściu do nich Quote
farmerka63 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Otrzymałam list : Dzien dobry, chcialabym sie dowiedziec czy Lola zostala juz adoptowana? Robie na razie rozeznanie gdyz mam tu jedna osobe zainteresowana adopcja mlodej suczki wyzla, mial byc szorstkowlosy ale fousek tez pewnie moze byc. Jest to mysliwy, nasz klient (jestem lekarzem weterynarii), znamy go i zwierzeta maja u niego dobrze. Chcialby suczke ulozyc do polowan i jednoczesnie pomóc jakiejs biduli. Pozdrawiam Ula Quote
wieso Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 farmerka63 napisał(a):Otrzymałam list : Dzien dobry, chcialabym sie dowiedziec czy Lola zostala juz adoptowana? Robie na razie rozeznanie gdyz mam tu jedna osobe zainteresowana adopcja mlodej suczki wyzla, mial byc szorstkowlosy ale fousek tez pewnie moze byc. Jest to mysliwy, nasz klient (jestem lekarzem weterynarii), znamy go i zwierzeta maja u niego dobrze. Chcialby suczke ulozyc do polowan i jednoczesnie pomóc jakiejs biduli. Pozdrawiam Ula hm................. Quote
kinga Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 farmerka63 napisał(a): P.S. Lola jednak nie jest takim roztrzepańcem za jakiego ją uważaliśmy - w ciągu jednego dnia opanowała SIAD i DAJ ŁAPĘ. Nauczyła ją tego Kasia . ] A nie mogłaby w ciągu drugiego dnia opanować komendy: ZACZNIJ SIĘ ZACHOWYWAĆ JAK DOBRZE WYCHOWANY PIES. ?? Quote
farmerka63 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Rodzina WYJĄTKOWO obiektywnie rzekła że współczynnik zniszczeń ostatnio zauważalnie spada....I NAPRAWDĘ SPADA ( chociaż ja obiektywnie rzecz biorąc to nie jestem obiektywna z powodu więzi emocjonalnej ). Wykresów słupkowym tu Wam nie przedstawię, derogie koleżanki, bo jak tu zesłupkować pożartą pelargonię, drastycznie skrócone sznurówki w adidasach i piżamkę w słoniki ?? No nie da się , bo te przestępstwa mają bardzo zróżnicowane natężenie...w zależności od rozpaczy bezpośrednio poszkodowanego. Ja tam te skrócone sznurówki kolokwialnie rzecz mówiąc olałam- po prostu nie wiążę prawego adidaska :D Gorzej Farmer zniósł przeczytany do imentu ostatni, najświeższy numer miesięcznika Pszczelarstwo ( kurde...chyba mu odkupię , bo je zbiera ). Chyba pannica nam dorasta ??? A na listowne pytanie w sprawie adopcji przez myśliwego odpowiedziałam tak : Pani Urszulo. Bardzo, bardzo dziękuję za zainteresowanie. Lola jest w dalszym ciągu u nas i w dalszym ciągu szuka domu. Niemniej mimo referencji , jakich Pani udzieliła owemu panu, nie jesteśmy zainteresowani wydawaniem Loli myśliwemu. Dobre warunki i opieka to jedno, a zagrożenie życia na polowaniu to drugie. Pomijam kwestie etyczne, jakim jest dla mnie sam proceder polowań . Łączę wyrazy szacunku Quote
wieso Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 malawaszka napisał(a):bardzo pięknie napisane :) robie plagiat :)..... no, gazeta.....i do tego o pszczolkach.....do nich sie ciagle wraca chociaz teksty sie zna na pamiec ale moze sie jakies slowko zapomnialo :) wczoraj zbieralismy roj pszczol.....policzek napuchniety.....pozdrawiamy :) Quote
farmerka63 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 He, he ... Nie o Loli, ale tez śmisznie : http://www.joemonster.org/filmy/28616/Kazdy_dom_potrzebuje_Harveya Quote
farmerka63 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Lola dzisiaj :) No i co powiecie, derogie ciotuchny ? :loveu: Quote
margaret Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='farmerka63']Lola dzisiaj :) No i co powiecie, derogie ciotuchny ? :loveu: przecudna Loleczka się zrobiła! cud-miód! (pewnie po tym czasopismie pszczelarskim :) Quote
farmerka63 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Lola jeszcze nie sięga po literaturę ( nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć ) ...tylko po bieliznę, obuwie LUB CZASOPISMA :diabloti: Quote
farmerka63 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Lola - krok defiladowy :) Prawda, że urosła ? :loveu: Lola ostatnio przezywana jest Pafnuckiem - z powodu podobieństwa w eksterierze . Znacie Pafnucka ? http://www.youtube.com/watch?v=8r5VMkZFC-Y Quote
malawaszka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='farmerka63']Lola jeszcze nie sięga po literaturę ( nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć ) ...tylko po bieliznę, obuwie LUB CZASOPISMA :diabloti: :roflt: hahahaha z Pafnucka to już całkiem się poskładałam :roflt: "fajny masz kombinezon, fajna rura od odkurzacza" :roflt: hahahahaha Quote
Recommended Posts