Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no gratulacje akcji! I ten człowiek okazał się jednak człowiekiem, bo oddał psa. A pies bardzo ładny.
A moze zostawcie mu to imię co miał - i tak za dużo dla niego juz zmian w tak krótkim czasie.

Posted

Decydujcie byle szybko bo i tak mi się już mętlik zrobił a jemu nie chce w głowie mącić. Zrobcie bazarek imienny to i parę groszy wpadnie. Byle szybko.Bo będę go nazywać Bąbel.
Właśnie bąbel śpi przy łóżku. ;-)

Posted

[quote name='marta0731']No to ja też się wtrącę ;) Dziś słyszałam jak tak wołali na śmiesznego psiaka i wpadło w ucho
Tobi :)
Tobi super , takie mięciutkie :).

Posted

poczytałam prawie cały wątek.Dzielne jesteście kobiety. Pies cudo.Mi pasuje do niego Miszka, chociaż to ludzkie imię.
LILU, Mam nadzieję ,że oprócz Pratelu dostał jeszcze coś przeciw tasiemcowi, bo ten działa tylko na robaki obłe. Ambra dostała przez dni Aniprazol.

Posted

Dziękuję za zaproszenie:lol: przeczytałam całą historię psiaka i naprawdę podziwiam i gratuluje udanej "akcji";) Na tą chwile niestety nie pomogę finansowo, ale bede trzymać kciuki i oczywiście zaglądać. Piesio cudny, pychol jak u mojej ślicznoty:razz:

Posted

Poker napisał(a):
poczytałam prawie cały wątek.Dzielne jesteście kobiety. Pies cudo.Mi pasuje do niego Miszka, chociaż to ludzkie imię.
LILU, Mam nadzieję ,że oprócz Pratelu dostał jeszcze coś przeciw tasiemcowi, bo ten działa tylko na robaki obłe. Ambra dostała przez dni Aniprazol.

Na razie dostał tylko Pratel, nie mam Aniprazolu. Kupie dzisiaj jedną tabletkę Drontala na 35 kilo i poprawie.

Posted

dane z ulotki PRATEL

sklad
1 tabl zaw 50 mg prazikwantalu i 144 mg embonianu pyrantelu

dzialanie
prowadzi do porazenia spastycznego, zaburzen metabolizmu i smierci pasozyta. wywoluje blok nerwowo-miesniowy typu depolaryzujacego, poraza miesnie i w konsekwencji prowadzi do smierci pasozyta.
polaczenie obu skladnikow zapewnia skutecznosc w zakazeniach robakami plaskimi jak i oblymi

wskazania
pratel stosuje sie w leczeniu inwazji wywolanych przez nastepujace pasozyty:
toxocara cani
toxocaris leonine
unicaria stenocephala
ancylostoma caninum
ancylostoma tubaeformae
echinococcus granulosus
echinococcus multilocularis
dipylidium caninum
taenia spp.
mesocestoides spp.

wynika więc z tego, że działa na tasiemca też

Posted

Jestem i ja na wątku :)

I od razu wyskoczę z taką propozycją, a właściwie z dwoma, co do bazarków: mam masę e-booków,które mogę do nich dorzucić, może ktoś byłby zainteresowany? Pieniążki uzbierane z ich sprzedaży pójdą na naszego kawalera. Jeśli uważacie, że to dobry pomysł - pomóżcie mi ustalić cenę jednego e-booka? 5 - 10 zł?

Druga moja propozycja jest następująca: proponuję pomoc z jęz. ang. w zakresie szk.podst., gimnazjum oraz szkoły średniej. Jako cenę myślę moglibyśmy ustalić wolny datek, który zostałby wpłacony również na konto naszego chłopaczka : ))) Jak myślicie, dobry pomysł? Zostawiam więc Wam to wszystko pod rozwagę i czekam na ewentualny odzew !!!

P.S. Najlepiej piszcie do mnie na GG: 1058869 lub e-mail: dippi@interia.pl, bo dogo nie zawsze regularnie przeglądam ...

<D.>

Posted

[quote name='protzlav']Jestem i ja na wątku :)

I od razu wyskoczę z taką propozycją, a właściwie z dwoma, co do bazarków: mam masę e-booków,które mogę do nich dorzucić, może ktoś byłby zainteresowany? Pieniążki uzbierane z ich sprzedaży pójdą na naszego kawalera. Jeśli uważacie, że to dobry pomysł - pomóżcie mi ustalić cenę jednego e-booka? 5 - 10 zł?

Druga moja propozycja jest następująca: proponuję pomoc z jęz. ang. w zakresie szk.podst., gimnazjum oraz szkoły średniej. Jako cenę myślę moglibyśmy ustalić wolny datek, który zostałby wpłacony również na konto naszego chłopaczka : ))) Jak myślicie, dobry pomysł? Zostawiam więc Wam to wszystko pod rozwagę i czekam na ewentualny odzew !!!

P.S. Najlepiej piszcie do mnie na GG: 1058869 lub e-mail: dippi@interia.pl, bo dogo nie zawsze regularnie przeglądam ...

<D.>

Bardzo fajny i oryginalny pomysł !!!
A ja tradycyjnie zaproszę na gotowy już bazarek na czynsz dla naszego bohatera:http://www.dogomania.pl/threads/202029-**To-i-owo-z-jaj**dla-Lestera-do-18.02-godz.22.00?p=16284159#post16284159

Posted

a mi sie Gufi podoba, co wy na to?

Powiedzcie mi tylko bo nei pameitam dokladnei, u tego koelsia to ejszcze jakeis psy na lancuchach zostaly? Wiecie w czym problem, tego mu zabrali to nowego znajdzie do tej komorki :(

Posted

pratel ,aniprazol ani drontal napewno nie zwalczą tasiemca:-(na 100%pomoże anipracit podaje się go w iniekcji na ulotce pisze jednorazowo ale jeśli tasiemiec był na pewno to należy powtórzyć po 9 dniach sukces murowany:lol:

Posted

Facet ma psa w domu, duzego mixa owczarka szkockiego. I fajny pomysl mialy dziewczyny, zeby zebrac troche kasy i zawiezc jedzenie, chocby suche chappi bo dla tego psiaka mysle, ze to rarytas.
Mam mieszane uczucia jesli chodzi o kolejnego psa, bo mialysmy wrazenie, ze on sie jednak cieszy, ze zabieramy czarnulka choc nie widzial duzego problemu w tym, ze pies jest zamkniety. Zarazem jednak mowil, ze ciagnie go do ludzi i szkoda go w tej komorce. Przez tą nocna zmiane i piwko, trudno bylo konstruktywnie z nim rozmawiac. Tlumaczylysmy, zeby nie bral kolejnego bo nie ma warunkow, ale...on kocha psy i jak to powiedzial "musi miec psa". A potem znow, ze nie ma kojca i wlasciwie to facet znajdowal sie na roznych biegunach swojej swiadomosci :) i nie wiem czego sie po nim spodziewac!

Posted

Dogo07 napisał(a):
O zbieranie pieniążków na pieska została poproszona marta0731, dziękujemy :).

Tak, będę skrabnikiem naszego ..... :)

Tylko błagam niech ktoś mnie uświadomi jak się wysyła PM do kilku osób naraz, bo mnie trafi jak mam to konto tyle razy pisać i wysyłać...:roll: gdzieś tam trzeba średnik wstawić ale nie wiem ze spacjami czy bez czy jak...