Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Się nie zagląda na wątek, to się nic nie wie. Wreszcie zajrzałam i szok! A w moim wieku szoki niewskazane, więc łezkę tylko uroniłam - z lewego oka, od serca. Jeszcze jeden niemłody czarny nochal w domku wylądował! Radość przeogromna.

A ja, głupia wysłałam dziś deklaracje za VII i VIII. Napiszę w tej sprawie do Marty.

Pozwólmy im pobyć ze sobą - to są takie szczególne chwile, w których rozstrzyga się wszystko. Akurat ten domek kontroli nie wymaga, tak mi się wydaje.

Tuja, zawsze możesz zadzwonić. Dzwonię do domków moich tymczasów, państwo mnie zapraszają, a ja odmawiam. Pół roku ze mną był, byłam jego domem i nagle fru, do innego domu. I ja mam się czuć dobrze?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę że teraz wystarczy zadzwonić, a wizyta za dwa tygodnie będzie akurat. Dwa tygodnie to jest taki czas kiedy psiak się już zaaklimatyzuje w nowym miejscu. Jeśli chodzi o deklaracje to nie wiem, wszystko będzie jasne po wizycie, więc jeśli ktoś ma wpłacać na dniach to niech się wstrzyma narazie, ale niech jeszcze nie opuszcza Tobisia.

Posted

zagladam z doskoku. ok zadzwonie niebawem, bo ja spokoju na duszy jeszcze nie mam. to moja wizyta bedzie ze 3-4 tyg po adopcji. tak wypadnie czasowo, zanim wroce.
marta tez tydzien na urlopie, nie wiem,czy ma kompa ze soba, to Agatko,ajkby na pm nie odpisywala to musisz niestety czekac cierpliwie :)

Posted

Tuja napisał(a):
marta napisala

"I jakie 200zl za hotel czerwiec?"

czy masz na tyle deklaracji stalych, ze placisz za to za hotel?
NIE
masz stalych okolo 130zl, wiec okolo 200 musisz brac co miesiac z jednorazowych
prawda?

i to 200 z czerwca nie jest odjęte. w ogolnym rozliczeniu.

marta, wez zalpac lilu za czerwiec, bo juz sie lipiec konczy przeciez. 10zl brakujace wez z jednorazowych, jak deklaracja brakujaca dojdzie to ci sie wyrowna. proste.

Witam po urlopie :D
Już ogarniam...

Tuja, za czerwiec wplaciłam za Tobiego na poczatku lipca
Wszystko jest liczone ok, ja sobie nie rozbijam tak jak Ty na stałe i nadpłatę, bo nie mam potrzeby sobie utrudniać, tylko liczę łącznie. Powtarzam: nie mieszaj
Czy dla kogoś jeszcze rozliczenia są nieczytelne? Pytam z ciekawości, nie złośliwie ;)

Doszła wpłata od Piesi za sierpień i już ją zapisuję dla Brego, dziękujemy :)
Doszła wpłata od Agaty 40zł za lipiec i sierpień, i nie mam PM... co z tym zrobić...
Za lipiec mam też wplacone od Malawaszki, czyli zostanie cząstkowa nadplata za lipiec, bo Tobi pojechał 19 lipca i do 19ego trzeba Lilu zapłacić
Zaraz uaktualniam post rozliczeniowy i wkleję

No i cieszę się, że Tobisiowi jest dobrze!!! :D:D:D

Posted

Nie wklejam całego postu rozliczeniowego, bo każdy może zajrzeć...

http://www.dogomania.pl/threads/200901-Czekał-czekał-i-się-doczekał-)-)-).?p=16411019&viewfull=1#post16411019

WKlejam rozliczenia od czerwca

WPŁATY DEKLARACJI NA HOTEL/CZERWIEC:

[SIZE=2]Malawaszka 20zł :lol:
[SIZE=2]Agata51 20zł :smile:
Tuja 20zł :smile:
Kmurdz 20zł :smile:
Piesia 10zł :lol:
Kameralna 10zł :smile:
Gruba Berta 30zł :smile:

WYDATKI:
Hotel 06.2011. - 30dni x 11zł = 330zł (wysłane 06.07.11.)
Leki 20zł (wyslane 06.07.11.)

Zostaje 354,80zł

[SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2][COLOR=navy][SIZE=3][SIZE=2]WPŁATY DEKLARACJI NA HOTEL/LIPIEC:

[SIZE=2]Malawaszka 20zł :lol:
Agata51 20zł :smile:
Tuja 20zł
Kmurdz 20zł
Piesia 10zł :lol:
Kameralna 10zł
Gruba Berta 30zł

Wpłata dodatkowa od nowych Panciostwa 50zł :)

Tobi ma DS :-D i był u Lilu do 19 lipca
Trzeba moim zdaniem zapłacić od każdego procentowo za te dni, czyli 209zł:
Malawaszka 12,90 co z nadpłatą za lipiec 7,10zł ?
Agata 12,90 co z nadpłatą 7,10zł za lipiec + za sierpień ?
Tuja 12,90
Kmurdz 12,90
Piesia 6,40 co z nadpłatą za lipiec 7,10zł (za sierpień idzie dla Brego) ?
Kameralna 6,40
Gruba Berta 19zł
W sumie stalych 83,40zł
+ pozostałe 125,60zł z nadpłaty, bedzie dla Lilu za 19dni x 11zł = 209zł

Tak będzie sprawiedliwie...?

Posted

Rozumiem że nadal czekamy na wizytę u Orzeszka :) ?

A jeśli chodzi o finanse to:
skoro po czerwcu zostało 354,80zł
w lipcu wpłynęło razem 180zł
i trzeba było wydać 209zł za hotelik
to pozostanie 325,80zł do decyzji do zrobić z pieniążkami.

Chyba nie ma sensu każdemu oddawać po kilka złotych , tylko lepiej rozdzielić całość na konkretne psie bidy czy psie cele.
Jak Wy o tym sądzicie ?

Posted

Dajcie mi te rozliczenia liczyć po swojemu, aż wpłyną wszystkie procentowe wpłaty, wtedy będzie wiadomo ile jest do rozdzielenia.............................
Ja naprwdę nie mam czasu się nad tym rozkminiać. Będzie wpłata od wszystkich - będziemy planować rozdanie nadpłaty

Posted

wedlug mnie tez procentowe obliczanie to niepotrzebne zamieszanie wprowadza. powinien kazdy wplacic swoja deklaracje za lipiec, a brak by sie wzielo z jednorazowych. tak jest najlatwiej.
marta, dopisz w jednorazowych na lipiec 354 plus 50zl od panstwa, lub z oplaty u lilu 209 odejmij 50zl, ktore juz ma. bo to przegapilas.

no i my sie musimy rozliczyc z Fiona, ja placilam tam, ty tutaj, ona tez ma ds, rozlicze Fione i my sie rozliczmy miedzy soba tez. mnie tez o to chodzi w zwiazku z Tobim. dlatego tutaj o finansach tobigo pisze.

tak, dogo, czekamy na wizyte. juz wrocilam z urlopu, pomalu ogarne rzeczy w domu-rozbabrany remont... i zastanowie sie, jak na wizyte dojechac, czy z tz czy sama jakos. pomysle, jak sie ogarne.

Posted

[quote name='Tuja']wedlug mnie tez procentowe obliczanie to niepotrzebne zamieszanie wprowadza. powinien kazdy wplacic swoja deklaracje za lipiec, a brak by sie wzielo z jednorazowych. tak jest najlatwiej.
marta, dopisz w jednorazowych na lipiec 354 plus 50zl od panstwa, lub z oplaty u lilu 209 odejmij 50zl, ktore juz ma. bo to przegapilas.

no i my sie musimy rozliczyc z Fiona, ja placilam tam, ty tutaj, ona tez ma ds, rozlicze Fione i my sie rozliczmy miedzy soba tez. mnie tez o to chodzi w zwiazku z Tobim. dlatego tutaj o finansach tobigo pisze.

tak, dogo, czekamy na wizyte. juz wrocilam z urlopu, pomalu ogarne rzeczy w domu-rozbabrany remont... i zastanowie sie, jak na wizyte dojechac, czy z tz czy sama jakos. pomysle, jak sie ogarne.[/QUOTE]

Nie przegapiłam, 50zł jest wpisaane
Dziś wysłałam Lilu 159zł (pomniejszenie opłaty za lipiec 209zl - to 50zł)
Tuja pisałaś PM z przypomnieniem o wplacie za hotel? Obiecałaś :D
To czy każdy wplaci pełną czy procentową wpłate to indywidualna sprawa każdego deklarowicza. Wpłacą pełną, to zostanie więcej nadpłaty dla innych psów. Zobaczymy, niech kazdy wysle ile uważa

Posted

nie kumam co Wy jeszcze kombinujecie z tymi wpłatami - po co wpłacac jak pies jest w nowym domu a nie ma długów tylko wszystko jest opłacone? czy ja coś źle myslę i on ma jakiś dług? niech on już spokojnie jest w swoim domku a to co zostało rozdysponujcie na potrzebujące psy i już

Posted

[quote name='malawaszka']nie kumam co Wy jeszcze kombinujecie z tymi wpłatami - po co wpłacac jak pies jest w nowym domu a nie ma długów tylko wszystko jest opłacone? czy ja coś źle myslę i on ma jakiś dług? niech on już spokojnie jest w swoim domku a to co zostało rozdysponujcie na potrzebujące psy i już[/QUOTE]

Tylko pytanie, czy Agata i Piesia się zgodzą... (Wy we trójkę wpłaciłyscie więcej)
Chodzi o to, żeby było sprawiedliwie, Wy wpłaciłyście, a inni nie musieli
Jak uważacie. Braku nie ma

Posted

[quote name='marta0731']Tylko pytanie, czy Agata i Piesia się zgodzą... (Wy we trójkę wpłaciłyscie więcej)
Chodzi o to, żeby było sprawiedliwie, Wy wpłaciłyście, a inni nie musieli
Jak uważacie. Braku nie ma[/QUOTE]

myślę, że się zgodzą - deklaracje to dobrowolne wpłaty, a nie jakiś przykry obowiązek, ktoś kto nie wpłacił tu to na pewno wpłaci to innemu psu - taki już typ ludzi :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']myślę, że się zgodzą - deklaracje to dobrowolne wpłaty, a nie jakiś przykry obowiązek, ktoś kto nie wpłacił tu to na pewno wpłaci to innemu psu - taki już typ ludzi :lol:[/QUOTE]

Może i masz rację... :)

Czyli lecę rozliczyć Tobiałka tak jak jest
Rzeczywiście jak ktoś bedzie chcial wplacic to i tak wpłaci, zostanie na inne bidy. Np. nasza kochana Berta i tak zawsze płaci i "każe" ;) potem przekazać na innego psiaka
Albo ktoś wpłaci na innego
Ok :) zaraz wkleję rozliczenie

Posted

Opłata za hotel to 19dni x 11zł, czyli 209zł:

Malawaszka 20zł wpłacone
Agata51 20zł wpłacone + dodatkowo 20zł za sierpień (gdzie przekazać?) dodatkowego nie doliczam
Tuja musimy się rozliczyć
Kmurdz
Piesia 10zł wpłacone + dodatkowo za sierpień (idzie dla Brego) dodatkowego nie doliczam
Kameralna
Gruba Berta
W sumie wpłaty: 50zł

Wysłane Lilu 11.08.11. 159zł (hotel do 19 lipca pomniejszone o 50zł wpłaty od Panciostwa)

Nadpłata 354,80
+Dopłata od Panciostwa 50,00
+Wpłaty deklaracji 50,00
-Zapłacone za hotel 209,00

ZOSTAJE NADPŁATY 245,80zł

Posted

dzwonilam dzis do pani. wiem juz, jak tam trafic dokladnie. albo pojade jutro z tz albo max w sr z marta.
tobis jest idealny, wszystko dobrze, zero problemow, wszystko jest, jak byc powinno. tak mowila pani.
pojedziemy, zobaczymy, fotki porobimy

to max sroda dziewczyny i chlopaki (a byl tu jakis chlopak z nami w ogole, oprocz tobiego? ), hehe

nie wyslalam przypomnien, zapomnialam...

Posted

Tuja by pojechała w każdej chwili, auto od TZ, ale ona jest nienauczona jeździć, prawko tyle czasu a nie praktykowane, to ja się boję ;):D
Pojedziemy wtorek-środa na pewno, ale mój TZ bedzie za kierownicą ;)

Dobrze że Tobołka tak chwalą :):):)

Posted

przy okazji musimy wizyte w jaworzynie sl zrobic. pan pytal o tobiego, innego psa wybral. ale to gospodartwo, sa juz 2 psy, 1 na lancuchu caly dzien, bo jurny jest.... i dostaja suche i chleb moczony, lopatki czasem....
to jest to, co mi sie nie podoba. a ze miejscowosc blisko tej, gdzi tobi na lancuchu byl, to ja mam duze obawy.
ale jest tez duzo pozytywow, wiec wizyta pokaze chyba prawde... nie wiem