malawaszka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 weź tego swojego TZta przyciśnij - 22 km to rzut beretem.... korona mu z głowy nie spadnie :roll: Quote
LILUtosi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Dla mnie te przypadki niedochodzenia do adopcji tylko cieszą, bo albo ktoś pragnie psa albo nie. A jak na prawdę ktoś umarł w rodzinie, to pewnie by oddali psa, bo akurat przeszkadza. A jak ktoś podejmuje decyzję pod wpływem emocji to są to decyzję nie przemyślane i jak dostaną psa to są zwroty. Widocznie tak miało być. A Tobiś jest na prawdę super psem i musi trafić do super domku już na zawsze. Ja mam do Strzegomia najkrótszą drogą 60km, z Łagiewnik jest też daleko. Może Ladymonia0610 ? A jak się nic nie wyklaruje do piątku, to zrobię tą wizytę w piątek. Choć uważam że jak zwykle nowi właściciele idą na łatwiznę, bo jak mi by się pies spodobał to 60km nie jest daleko żeby go zobaczyć i się z nim zapoznać. A tak pojadę np z psem a oni powiedzą - o nie, jest za duży , jest za czarny, albo za siwy. Podajemy wszystko na tacy a później telefon: zabierajcie psa bo oddam do schronu!! Quote
Poker Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ze Świdnicy jest Patmol. od niedawna na dogo i nie wiem czy przypadkiem nie jest też mari23,ta jest doświadczona. Ja od dawna jestem zdania ,że źle jest , gdy przyszły DS dostaje psa i wszystko z nim związane na tacy. Większość ludzi niestety nie szanuje tego co ma za darmo.dlatego też uważam ,że DS powinien zwrócić np.za sterylkę, koszty przewozu , jeżeli sam nie może podjechać. To tez jest test czy ludziom naprawdę zależy na psie i czy są gotowi pokryć koszty w razie jego np. choroby. Quote
kameralna Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Poker, cenna uwaga. Bardzo chciałabym, by Tobi miał już dom i naprawdę kochających, mądrych, oddanych opiekunów. Quote
kizimizi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Rotek ejst ze swidnicy przeciez. Ktos pisal? JA zaarz to zrobie Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 dzis rano pani juz pisala sms proszac o adres do lilu, bo chcieliby pojechac sami, bo sie doczekac nie moga. ja spalam, nie slyszalam wiec tel, pani dzwonila. wstalam, odebralam. podalam nr do lilu i niech sie umawiaja na adres i godzine. widzicie?? moze jednak to TEN domek :) lilu ma moja zgode wydac psa bez wizyty, zna sie na ludziach, wiele psow wydala, niech sama oceni, czy mozna zaufac, czy nie. jak ktos jedzie po psa z ogloszen to nie po to, zeby go ukatrupic przeciez. wtedy w piatek by lilu pojechala, jako poadopcyjna zrobic od razu. to juz niech sie kobity umawiaja miedzy soba. jakby co ja nie odswiezam ogloszen, ktore mi przychodza na maila, ze wygasly. marta jak sie zjawi niech uporzadkuje w rozliczeniach, bo mi tam jednorazowe nie pasuja. nie odjela chyba z jednorazowych dodatku do oplaty za hotel za czerwiec. i trzeba te pol lipca zaplacic, wiec stale trzebaby jeszcze w tym mcu wplacic. ja myslalam,ze panstwo auta nie maja, skoro tak prosza, zeby tobisia przywiezc do nich, ze koszty wszelkie zwroca. a jednak maja, jak widac. napisze do pani Anety, wroclawia, ktora akcje w parku organizowala, ze jest szansa do Tobisia na domek. ale to napisze moze po dzisiejszej wizycie u Tobisia. o wizyte pisalam do patmol. czekam na odp a moj tz nie da sie namowic, ja juz patrzylam wczoraj na pks z Wcha do Strzegomia, ale jezdzi raz dziennie tylko i nie wiem, jakbym trafila w pks powrotny. a tam pkp nie jezdzi. chcialam jechac rano z dzieckiem, bo w poludnie spi, a pks o 15stej jest. kameralna, Bobusia jeszcze masz w banerku? :) Quote
Onaa Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Tobiś jest starszy, wykastrowany, nie w typie jakiejś popularnej rasy, to myślę że skoro tak się domek nie może doczekać to faktycznie dobrze o nim świadczy. Pewnie fajnie by było zobaczyć jakie warunki na niego czekają ale to zawsze można poadopcyjną na spokojnie zrobić. Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 pisalam do lilu pytajac, jak sie umowily i lilu donosi, ze dzis pracuje. zapytalam, czy pani nie moze wieczorem pojechac- po pracy lilu? lilu odpisala,ze sa umowione na telefony. nie wiem,czy na dzis, czy na inny dzien. Quote
Poker Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 można Rotek poprosić o pomoc w wizycie poadopcyjnej. Trzymam kciuki. Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 za niecala godzine panstwo powinni byc juz u lilu :) teraz trzeba trzymac :) Quote
zerduszko Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 malawaszka napisał(a):no to zaciskam :kciuki: Zaciskam też! Quote
LILUtosi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tobiasz pojechał po kolejne nowe życie. I kto teraz będzie się do mnie przytulał tak wielkim cielskiem :-( Quote
malawaszka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 LILU napisz więcej - fajni ludzie? jak Tobi ich przyjął???? powodzenia psiaku!! :laola: Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 tak, czekamy na opis :) ale ja czekam z pelnia radosci na wizyte poadopcyjna za pare dni, tydzien, dwa... Tobi Nugat powodzenia!!! Quote
LILUtosi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tobi przykleił się do pani (zdradziła mnie menda jedna) i odwarkiwał wszystkim innym co się do Pani zbliżyli. A sam korzystał z tarmoszenia. Gdyby państwo wyglądali podejrzanie to by przecie mojego Tobiaszka nie dostali. Quote
Onaa Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Jak to ? To JUŻ:crazyeye: ? Tak szybko ? Tuja, a pisałam Ci że jak się zaoferuję jakiemuś psu z dt to on zaraz na ds ucieka :lol:. Lilutosi, "Tobiasz pojechał po kolejne nowe życie. I kto teraz będzie się do mnie przytulał tak wielkim cielskiem :-(" Ja mogę :cool3: !!! Przynajmniej na dwa tygodnnie wakacji. Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 no to wybral sam sobie pancie :) to jakies przeznaczenie. lilu opisz, jak wygladala wizyta, ile panstwo byli u Was, kto przyjechal, co opowiadali, jakie maja warunki, itp Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Dogo07 napisał(a): Tuja, a pisałam Ci że jak się zaoferuję jakiemuś psu z dt to on zaraz na ds ucieka :lol:. Lilutosi, "Tobiasz pojechał po kolejne nowe życie. I kto teraz będzie się do mnie przytulał tak wielkim cielskiem :-(" Ja mogę :cool3: !!! Przynajmniej na dwa tygodnnie wakacji. racja, racja, z tym dt :) pisalas, pisalas przytulanie- hehehe chyba mialas na mysli swojego Niuniusia, nie siebie :) Dogo, moze dopisz cos w tytule, ze tobi na ds, tylko na wizyte szukamy. chociaz i tak tylko ja chce na poadopcyjna do Tobisia jechac, no bo kto inny, jak nie ja???????????? tylko ten moj tz... od wekendu remont i bedzie zapracowany i nie bedzie chcial, a za 2 tyg jedziemy na urlop. a teraz, w tym tyg, eh szkoda slow. Quote
Onaa Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 No najlepiej by było Tuja jakbyś sama zobaczyła Niuńka w nowym domu. Narazie może nie zmieniam tytułu , poczekamy kilka dni. Niech się psiak zadomowi. Oby wszystko się dobrze i szczęśliwie ułożyło :). Quote
marta0731 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Kilka dni bez dogo i proszę, drugą adopcję czytam:crazyeye::multi::multi::multi: Tobisiu kochany skoro Lilu Cie pusciła, to musiało panciostwo byc naprawdę super!!! Ty Taki wydchuchany, wypieszczony, uwielbiany!!!:loveu::loveu::loveu: Mówiła Ci Tuja w kółko, że dom bedziesz miał:bigcool::bigcool::bigcool::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laola: Quote
Tuja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Dogo, ale Tobi juz nie czeka dlugo, juz sie doczekal :) ja bym zmienila, przeciez tak czy siak w hotelu on juz nie jest. czy na krotko,czy na dlugo, to jest w ds przeciez. no i do wizyty nie szukamy. ja pojade. postanowione. nie moze byc inaczej. marta zaraz napisze wiecej. marta wez te kase tam ogarnij. jutro dzwonie do Tobiego, nie moze byc inaczej. Quote
kizimizi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 no to teraz zcekamy na wiesci z domku juz :) Quote
marta0731 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tuja napisał(a): marta zaraz napisze wiecej. marta wez te kase tam ogarnij. jutro dzwonie do Tobiego, nie moze byc inaczej. Co ja tam napiszę więcej... ;) Panciostwo samo pojechało, nie mogli się doczekać, Tobi sie przytulał, przypadli sobie do gustu :D to ważne Oby sie dogadał z sunią, ale tego się dowiemy od nowego Panciostwa :) WIzyta moim zdaniem wskazana, bo tak jak pisałam, Tobi wychuchany, dom musi być idealny. Na wizycie u Lilu było ok, ale trzeba sprawdzić źródło. Czy mówili prawdę o ogrodzeniu itp itd Tuja Ty kochasz Tobiaszka najmocniej ;) więc rób wizytę PS jaką kasę mam sprawdzać? nie mogę znaleźć wcześniejszego Twojego postu co tam nie pasuje...??? Quote
Recommended Posts