Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rachunek tak jak faktura jest opodatkowany. Każdy wet od 01.06. ma obowiązek posiadania kasy fiskalnej. Jeśli wet wystawia mi rachunek to wtedy dolicza podatek i vat.

Burze się bo się czepiasz. A takie pytania mam tylko od Ciebie na Twoich dwóch watkach. Co chwilę masz jakiś problem. A masz najniższe stawki na swoje psy. Wspomnę też jeszcze raz że wszystkie trzy psy miały być w kojcu a śpią ze mną w łóżku.
Nie biorę za paliwo do weta choć mam 50km w jedną stronę. Nie marudzę wetowi bo on robi mi przysługę że tak tanio liczy. Zapłaciłam za dwa psy 50zł, z badaniem, wizytą i lekami, strzykawkami na wynos (czego generalnie też nie powinien robić), Ale też jest źle. Łatwo jest siedzieć przed kompem i klepać. Rozumiem że trzeba mieć rękę na pulsie ale nie traktuj też mnie jak kombinatora który szuka zarobku na biednych psach.

Na przyszłość za nim cokolwiek napiszesz, zastanów się czy na pewno wypada. Bo teksty typu: "wreszcie wzięłaś się do roboty!!" czy podejrzenia o naciąganie nie sprzyjają dobrej współpracy. Nie ukrywam stanu psów ani adresu. Każdy może przyjechać i zobaczyć w jakich warunkach są psy, jak się czują, jaki jest ich stan.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LILUtosi']
Burze się bo się czepiasz. A takie pytania mam tylko od Ciebie na Twoich dwóch watkach. Co chwilę masz jakiś problem. A masz najniższe stawki na swoje psy. Wspomnę też jeszcze raz że wszystkie trzy psy miały być w kojcu a śpią ze mną w łóżku.
[/QUOTE]
Oj nie wiem czy tylko ona, bo na kilku wątkach widziałam Twoje podirytowane wpisy. Drażliwa jesteś bardzo i nie miła. I chyba zapominasz, że jednak dostajesz kasę za to.

Posted

[quote name='zerduszko']Oj nie wiem czy tylko ona, bo na kilku wątkach widziałam Twoje podirytowane wpisy. Drażliwa jesteś bardzo i nie miła. I chyba zapominasz, że jednak dostajesz kasę za to.[/QUOTE]

Czekam na przykłady w takim razie.

Posted

Lilu wysłałam Ci dopiero dziś za hotel czerwiec 30dni x 11zł = 330zł + 20 za leki
Dwa dni temu juz Ci obiecałam...:oops: Ale może dobrze że nie wysłałam, bo miałam ze sobą w pracy kartkę z poprzednim kontem ;) a teraz poszlo na to dobre

Doszła wpłata od Piesi 10zł na lipiec :)

Nie udzielam się w temacie powyższym, gdyż charakter mam taki a nie inny, nie jestem typem osobowości "niebieskim" czyli skrupulatnym i dokładnym, nie zwracam uwagi na pierdoły... Dla innych te pierdoły mogą urastać do rangi bardzo ważnej... Każdego indywidualna sprawa, jest nas tu tyle i nie wszystkie musimy byc takie same, i dla kazdego pomoc psu (bo o to tu chodzi!!!) może wyglądać trochę inaczej.
Ważne, żeby się dogadać!
Ja tego nie rozumiem:eviltong: więc sie nie wypowiadam. Ale pamiętajcie, że są PM i telefony, a Tobi nie potrzebuje tu kłótni:mad:

Posted

alleluja

kto zdecyduje, na jakich stronach wyrozniamy ogloszenia Tobiego? i jakie foto glowne? to 2 najwazniejsze sprawy.

wy[B]rozniamy moruska- doadopcji.pl?[/B] bo to chyba idzie razem? tutaj wiem,ze losowo sa wybierane co jakies 20sekund ogloszenia na stronie glownej. za kilkanascie zlotych. ni jest np tydzien jako glowne.

[B]za 10zl:[/B]

Prezentacja ogłoszenia w boksie "Ogłoszenia promowane" na stronie głównej serwisu morusek.pl. W boksie prezentowanych jest jednocześnie 5 losowo wybranych ogłoszeń promowanych. Ogłoszenia te zmieniają się automatycznie co 7 sekund, chyba że wcześniej strona została odświeżona przez Użytkownika.

Po wybraniu tej opcji, Twoje ogłoszenie trafi do puli, z której losowanych jest 5 ogłoszeń mających się pojawić w boksie "Ogłoszenia promowane" na stronie głównej. W przypadku odświeżenia strony przez Użytkownika, ogłoszenia z tej puli są ponownie losowane i wyświetlane w boksie. W przypadku braku odświeżenia strony, ogłoszenia z puli zmieniają się automatycznie co 7 sekund.

Nie gwarantujemy pojawienia się Twojego ogłoszenia za każdym razem na pierwszych miejscach w boksie na stronie głównej ponieważ zależy to od tego, jak wielu Ogłoszeniodawców zdecydowało się na tę opcję i czy Twoje ogłoszenie zostało wylosowane. Ogłoszenie dla którego została wybrana ta opcja, jest natomiast cały czas widoczne na liście dostępnej po kliknięciu na link Wszystkie.

[B]za 15zl[/B]

Prezentacja ogłoszenia w boksie "Ogłoszenia premium" na stronach serwisu morusek.pl z wyłączeniem strony głównej. W boksie prezentowanych jest jednocześnie 5 losowo wybranych ogłoszeń promowanych. Ogłoszenia te zmieniają się automatycznie co 7 sekund, chyba że wcześniej strona została odświeżona przez Użytkownika.

Po wybraniu tej opcji, Twoje ogłoszenie trafi do puli, z której losowanych jest 5 ogłoszeń mających się pojawić w boksie "Ogłoszenia premium" na stronach serwisu morusek.pl z wyłączeniem strony głównej. W przypadku odświeżenia strony przez Użytkownika, ogłoszenia z tej puli są ponownie losowane i wyświetlane w boksie. W przypadku braku odświeżenia strony, ogłoszenia z puli zmieniają się automatycznie co 7 sekund.

Nie gwarantujemy pojawienia się Twojego ogłoszenia za każdym razem na pierwszych miejscach w boksie "Ogłoszenia premium" ponieważ zależy to od tego, jak wielu Ogłoszeniodawców zdecydowało się na tę opcję i czy Twoje ogłoszenie zostało wylosowane. Ogłoszenie dla którego została wybrana ta opcja, jest natomiast cały czas widoczne na liście dostępnej po kliknięciu na link Wszystkie.

[B]no i gumtree- przesun do gory- koszt 8zl. pilne ogloszenie 15zl ogl wyroznione 22zl i galeria na stronie glownej 55zl [/B]

Co to są[B] ogłoszenia wyróżnione[/B]? na gumtree
Ogłoszenia wyróżnione, zwane też ogłoszeniami promowanymi, to anonse w serwisie Gumtree, które przez kilka dni są wyświetlane w górnej części wybranej kategorii. Powoduje to, że więcej osób czyta Twoje ogłoszenie i na nie odpowiada ze względu na jego szczególną pozycję na początkowej liście ogłoszeń. O ile zamieszczanie ogłoszeń na Gumtree jest darmowe, promowanie ogłoszeń podlega małej opłacie

Jakie są zalety ogłoszeń wyróżnionych?
Ogłoszenia wyróżnione mają więcej odwiedzin i odpowiedzi niż zwykłe ogłoszenia Gumtree. Dzięki nim szybciej sprzedasz przedmiot, skuteczniej wypromujesz Twoje usługi itd. Po upływie czasu wyróżnienia Twoje ogłoszenie wyróżnione zostanie wyświetlone na zwykłych listach kategorii.

Dlaczego nie widzę swojego ogłoszenia w sekcji ogłoszeń wyróżnionych?
W sekcji ogłoszeń wyróżnionych wyświetlamy maksymalnie pięć ogłoszeń. Jeśli w danej kategorii opłacono wyróżnienia dla więcej niż pięciu ogłoszeń, wszystkie pozostałe ogłoszenia wyróżnione będą przez kilka minut ukryte. Po upływie kilku minut dotychczas ukryte ogłoszenia pokażą się na stronie, a pozostałe anonse zostaną ukryte. Celem takiego systemu rotacyjnego jest zaprezentowanie wszystkich ogłoszeń wyróżnionych jak największej liczbie użytkowników Gumtree.

Posted

Ja gdzie nie wejdę na jaką stronkę ogłoszeniową to wszędzie jest Tobiś :).
Jeśli idzie o wyróżnianie to sama nie wiem, jest tyle stron.
Jest kilka gazetek, np. zwierzeta anonse, oferta. Ale czy to działa ?
Gumtree może by warto było wyróżnić, jeśli ogłoszenie spada z pierwszej strony, bo jak jest dużo ogłoszeń to niemożliwe jest co chwile je odnawiać.
A inne, morusek to nie wiem, tablica, petsy ?

Posted

jaki dom, psa do kojca? do zakladu stolarskiego? nie wiem, pewnie nie, bo sie nie odzywaja. tobi i tak do ojca by nie szedl

obroza Kitlix chyba byla.

metro 49zl znow, to juz troche kasy jest., a w necie za 10-15zl

teraz go wszedzie pelno, bo ma swieze ogloszenia, ale za tydzien, za 3 dni juz bedzie na dalekich stronach.
oczywiscie, mozna odnawiac co 3 dni i w ten sposob nie placic za wyroznienia, ale musialby ktos pilnowac tych stron i podnosic co chwila i uzerac sie, jak wyskakuje- ze juz takie samo ogloszenie znajduje sie w serwisie....
ja w tej chwili oglaszam co chwile, co pare dni... okolo 10psow, a glownie 6 z nich. wiec mam co robic.

moze ktos sie zajac np, zeby tobisia co 3 dni podrzucac? logowac na swojego maila, ze swojego aktywowac, usuwac co kilka dni i wstawiac od nowa? robila jakas dobra ciocia tak z cafeanimal, nie wiem,czy robi nadal, ale trzeba walczyc dalej, az dom sie nie znajdzie wreszcie.

czy robimy metro znow na wroclaw? za 49zl
teraz, czy w sierpniu, czy kiedy?

Posted

Narazie jak nie zapomnę, prosze przypominać, to będę robiła mu cafeanimala. Może coś z tego wyjdzie. Najwyżej za jakiś czas jak sie nie uda to wtedy będzie coś można myśleć o Metrze. A co sądzicie o takich jakiś gazetkach bezpłatnych, czy to w ogóle faktycznie jakoś funkcjonuje, ale chyba nie jest takie popularne.

Posted

dogo, a co to te gazetki? ja pierwsze slysze.

kizi, mialam chetnego na psa, u nas psow 200 i mam chetnego podsylac do innego schroniska? bo naszego psa nie oddamy do kojca? to maja miec dozywocie w schroniskowym kojcu, bez spacerow?
pisalam, ze ten facet sie juz nie odezwal, wybral Fryderyka, a kontakt sie urwal, wiec nie ma tematu, nie ma domu.

fiorsten niedawno pisala, ze z allegro wyroznionego psy ds nie znajduja. szkoda kasy. Ona robi takie allegro non stop i wie, jak jest. lepiej dolozyc drugie tyle i dac do Metro, bo to czytaja tez starsi ludzie, bez internetu.

Dogo, dziekuje za cafeanimala :)

a kto bedzie pilnowal gumtree i moruska?

Posted

kizimizi napisał(a):
tak Tuja ten do zakladu.
Ja myslalam o Lisiu od Fiorsteinki. On juz rok w hotelu siedzi .....
Moze Fiorsteinka zechce wyslac im meila?

Dzieki Kizi za pamiec o Lisku ;)
Tuja, Lisek jest w platnym hoteliku, nie w schronisku. Swoja droga my wysylamy ludziom psy z innych schronisk/dt, uważamy, że każdy pies zasluguje na szanse czy to z Uciechowa, czy z DBC czy z Wroclawia... Nie utożsamiam sie ze schroniskiem.
Lisio cale zycie spedzil na łancuchu w izolacji i nie chcemy oddawac go do kojca, szukamy ds domowego. On przebywa na dt w domu, nauczyl sie szybko zycia z czlowiekiem i go uwielbia zatem chcialysmy znalezc mu takie same warunki. Bedzie cięzko, wiem...ale dzieki Kizi :)

Posted

tak, kazdy zasluguje na szanse :)
przeciez fiorko, pieski z Twojego schronu tez wysylalam do chetnych, pamietasz?
ja sie utozsamiam z moim schroniskiem, bo tylko ja jedna jedyna, na 200psow tam chodze i niedlugo calkiem tez przestane i nie chce myslec, o tych biednych psach, ktorym nie zdaze domow znalezc :( i skoro dzwoni ds i jakies warunki oferuje, jak moge, dobieram psy i wysylam.
nie zakladam watkow w dziale- przygarne psa, bo kiedys to robilam i nie bylo sensu. ds zawsze sie przestawal odzywac. to samo obserwuje u innych. ds cichna, nie wybieraja zadnego psa, lub spoza dogo, bo jakis sasiad juz ich zdazy psem obdarowac.
ja tez sie iles nawklejalam psy w tym dziale i nigdy zadnego nikt nie wybral. to jak gra w toto lotka. 1 na 50, ze wybiora Twojego psa :(
dlatego mi szkoda czasu na to, wole ogloszenia robic.

Tobiś, gdzie ten domek Twoj???? tyle osob juz bylo na 100proc chetnych i sie rozmyslało :(

Posted

Na anonsach coś pisze o jakiś gazetkach. Ale nie wiem jak to wygląda. Musze zapytać bo to jest tylko na trzy woj. na tym portalu a na ofercie to na mazowieckie chyba.