zerduszko Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Ludzie mogą nie wiedzieć co to hotelik. Jak kiedyś pisałam, ze pies jest w domu tymczasowym, to odebrałam tel. "Czy dodzwoniłem się do schroniska" :D Quote
Tuja Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 tak, do mnie tez czesto dzwonia i oytaja, czy to schronisko :) a ja tlumacze, ze jestem wolo. albo pytaja o jakiegos psa, imienia nie pamietaja... to tlumacze, ze kilka psow oglaszam i skad moge wiedziec, o jakiego oni pytaja. o asta, o yorka, czy o onka :D no i cisza, nic juz nie odpisali :( Quote
marta0731 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Znajdzie się dom dla Tobiego, ciotki nie popadać tu w rozpacz! ;) Lilu możesz mi podać jakąś konkretną kwotę za leczenie Tobisia? Przeleję Ci razem z opłatą hotelową Quote
fiorsteinbock Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Sorki za spama, ale zajrzyjcie na bazarek: Damskie, męskie i ciążowe Quote
Onaa Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Najwyżej jak pieniążków braknie na hotelik to się tymczasowo Tobiś u mnie przytuli :). Quote
Tuja Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Dogo07 napisał(a):Najwyżej jak pieniążków braknie na hotelik to się tymczasowo Tobiś u mnie przytuli :). powaznie? :D Lilu, a co bylo temu drugiemu psu, u ktorego byl wet razem z Tobim wtedy? Quote
Tuja Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 fajne fotki :) 4 najlepsze z tych wstawionych. jak taka sierota, stoi :D a czy on nie nosi obrozy przeciwpchelnej? Quote
marta0731 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ja też nie będę gorsza, zaglądam :D Liluś ile mam Ci dopłacić za leki? Bo przelew bym już zrobiła... Quote
Onaa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Zrobiłam Tobisiowi troszke ogłoszeń, jak nikt porządny nie zadzwoni to :mad:. Quote
Mysza2 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 adopcje stoją w wakacje i tylko bied przybywa cioteczki wybaczcie offa, błagam o pomoc w zebraniu na transport dla stareńkiego onka, mamy miejsce w BDT tylko dowieźć go trzeba, mamy tylko 3 dni i pójdzie do mordowni http://www.dogomania.pl/threads/2103...4#post17156504 Quote
Tuja Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 a ja mialam dzis tel o psiaka z naszego schronu, ale po chwili wyslali sms rezygnujacy. a wczoraj tel od pana, ktory ma zaklad stolarski i psa do pilnowania szuka. myslal o Reksiu, ale nie wiedzial,ze on taki maly. chce psa do kolan. Tobiego nie oddamy tam prawda???? tobi ma miec dom, a nie kojec. kropka Quote
marta0731 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Tuja']a ja mialam dzis tel o psiaka z naszego schronu, ale po chwili wyslali sms rezygnujacy. a wczoraj tel od pana, ktory ma zaklad stolarski i psa do pilnowania szuka. myslal o Reksiu, ale nie wiedzial,ze on taki maly. chce psa do kolan. Tobiego nie oddamy tam prawda???? tobi ma miec dom, a nie kojec. kropka[/QUOTE] Tak Tuja, Tobi ZASŁUGUJE NA DOM, nie kojec Każdy psiak zasługuje na dom... Ale to jest wątek Orzeszka i on na pewno mus mieć dom... Quote
Onaa Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Tak, Tobiś ma mieć własny domek i spać w łóżeczku :). A jeśli idzie o ten zakład stolarski to może inny psiak by sie nadawał, zależy jakie pan tam psu zapewni warunki. U mnie na osiedlu jest parking, i tam właśnie do stróżowania jest duża onkowata suczka, to nie to co własny dom ale wydaje mi się że warunki jak na psa stróżującego ma niezłe. Quote
Tuja Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 ja mam mase psow, ktore panu powysylam i zaoferuje. zgodzil sie na wizyte. jak bedzie ok, to musi psa od nas wybrac :) Rufiego tez do kojca nie dam. ale mam inne, ktore sie tylko starzeja w schronie i szans na normalny dom nie maja, a tam mimo kojca 8godz to beda po calym terenie biegac i po hali. i beda mialy lepiej, niz w klatce dozywocie. Quote
fiorsteinbock Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Dziewczyny, podsylam temat. Tuja, ty jestes operatywna i nie boisz sie wyzwac. Co sadzisz o takim pomysle? [quote name='Agnieszka Stopa']kopiuję wiadomości które wysyłałam do innych zainteresowanych, z góry przepraszam za błędy ale śpieszno mi: jestem specem od reklamy, wpadł mi dzisiaj do głowy fajny pomysł...to bedzie wymagało od nas trochę zaangazowania ale... przejdę do sedna... zaproponujmy firmom adpocje na odległość, w zamian za utrzymanie pieska w DT lub schronisku dostaną reklamę, psiak będzie mógł np nosić chustę z logo firmy na spacerach, zrobimy specjalną stronkęna necie gdzie będziemożna i nawet trzeba będzie wstawiać zdjęcia psiaków z tablicami informqacyjnymi np: pieskiem opiekkuje się firma "krzak" lub podobne... jestem pracownikiem firmy "krzak"... pieskom nie wyrządza to żadnej krzywdy a firma ma reklamę w zamian za dobry uczynek dla zwierzaka... wzamian za utrzymanie. z tego co wiem firmy owszem są sponsorami ... ale w rzeczywistości to wygląda takze tylko na papierze, tak by tylko zaistnieć...a my... my damy im coś fajnego, wdzięczność ludzi kochających psy(czyli potencjalnych klientów) a pieski w ten sposób będą miały zapewnione utrzymanie... powiedz co o tym myslisz? Akcja może być ogólnopolska, tylko musimy przekonać firmy ze to prestiż takie uczstnictwo, zróbmy nową modę... z korzyścią dla psiaków...... i przede wszystkim słowo adopcja zastąpić słowem REKRUTACJA bo przecież firmy będą od teraz rekrutowały psiaków do pracy...będziemy tworzyć cv naszym podopiecznym i rozsyłać je do firm... czekam na informacje od Was czy ta gra jest "warta świeczki", swoją drogą dziś zapytałam znajomą czy chciałaby mieć w firmie nowego pracownika w postaci zwierzaka... tematu nie rozwinęłam ale ciekawość jaka biła z jej twarzy była po prostu bezcenna...[/QUOTE] Quote
kameralna Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 No i co wy na to? Mnie się podoba :) Adopcja czyli rekrutacja :) na odległość to jest rozwiązanie! Quote
Tuja Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 wg mnie to nie przejdzie. pomysl super, dla nas super, dla psow super, dla firm juz mniej, bo to strata kasy. co innego zoo, gdzie stoja wielkie tablice, kolo wybiegow, informujace, jaka to wspaniala firma sponsoruje zwierzaka. tam chodza setki ludzi w kazdy wekend, spaceruja, maja czas zerknac, przeczytac, gdzies to im sie w glowie zakoduje w podswiadomosci. a jak w miescie? pies na spaverku chodzacy z chusta reklamujaca, to niewielu osobom sie w oczy rzuci. mala zyskownosc dla firm z tego :( chyba,zeby takiego psa wystawiac co wekend w markecie gdzies, zeby sie lansowal, uwage dzieci i rodzicow skupial. gdzies w widocznym miejscu, wyroznionym, a nie wsrod biegajacych za zakupami ludzi. w hotelu tez sie nie sprawdzi, bo co z tego, ze oplakatuja hotel wkolo, jak hotel na wsi i bociany tam zawracaja? moze jestem zbyt sceptyczna, za co przepraszam. ale ostatnimi dniami mam klopotow sporo ze zdrowiem i zyciem moich jedynych zwierzat, wiec nie mam glowy teraz myslec tworczo o psach z dogo. doralam sobie nowe fotki. oglaszam go na slask. adopcjapsa cafeanimal doadopcji morusek ojej owi olx przygarnijzwierzaka psy.pl psy.elk kupiepsa e-zwierzak petsy petworld gumtree pineska sprzedasz tusprzedaj cwirek zaraz sie zabiore za ogloszenia Tobiego, mialam je robic kilka dni temu i nie moglam. edytuje tu i stronki wymienie. tylko, czy tekst jest nowy, w 1 poscie? albo gdzies niedaleko Quote
marta0731 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='marta0731'] Liluś ile mam Ci dopłacić za leki? Bo przelew bym już zrobiła...[/QUOTE] Ponawiam pytanie, bo czas płacić... Quote
Tuja Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 lilu, pamietaj o rachunkachh, wtedy nie bedzie problemu. dorobilam ogloszen marta, ile mamy luzu u tobiego? finansowego Quote
LILUtosi Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Na rachunek płaciłabym nie po 25 zł na psa tylko po 50zł. Za dużo rzeczy lekarz nie bierze kasy, tylko za środki. Nigdy nie liczy za wizytę. Ala jak jest w skarpecie tyle kasy to nie ma sprawy, pojadę do Strzelina - tam mam bliżej i będę po Bożemu na rachunek. No i za paliwo też policzę. Quote
Tuja Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 wystarczy, zeby wet karteczke napisal, co za ile i pieczatke przybil. tak sie robi na dogo i nikogo to nie dziwi. rachunek= paragon, nie faktura. wiec nie wiem,czemu mialoby byc drozej. lilu, co Ty sie tak burzysz wciaz? Quote
Recommended Posts