Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilu, czyli Tobi nie wychodzi na spacery na smyczy, poza teren? To wg mnie ma nudne zycie. i moga byc problemy z prowadzenem go na smyczy, jak do ds trafi. moze sie bac nowych rzeczy, itp

chcialabym nowe fotki Tobiego, do nowej serii ogloszen, ktora planuje, jak pisalam. fotki przy czlowieku ma jeszcze na sniegu. lezace, z marca. jest czerwiec. prosze o aktualne fotki, jak opisywalam wyzej. za duzo wymagam?
mam pomalu dosc.

aha, szczepilismy Tobiego na wscieklizne, bo mial aktualna do kwietnia. papiery sa u mnie, ja nie dopatrzylam.
lilu, podaj koszt szczepienia.

Posted

Tuja, zawsze możesz zmienić hotel skoro masz dość tego.
Nie wiem czy pamiętasz ale przywiozłaś psa do kojca - rozumiem że jego życie byłoby wtedy bardziej interesujące.
Rozumiem że warunki domowe z ogrodem Ci nie odpowiadają? W takim razie ustal datę odbioru psa.

Koszt szczepienia 15zł + 5 zł dojazd weta (50zł do podziału na psy)

Posted

Może i dobrze Tuja. Bo czasami mam wrażenie że zwracasz się do mnie jak do swojego pracownika.
Przypominam że sesje zdjęciowe są dobrą wolą hotelu. Czuję się w obowiązku poprzez zdjęcia dokumentować stan psa.
Jeśli chodzi o lepsze zdjęcia robiłam je do tej pory z przyjemnością ale do tego potrzeba dobrego światła, czasu i natchnienia.
A nie rozkazu zrób je, takie i takie na już.
Pomyśl ile czasu zajmuje zrobienie zdjęć, obrobienie ich, wrzucenie na stronę i przyklejenie na dogomanie i pomnóż razy 18 psów.
Ty nie masz czasu odwiedzić swojego podopiecznego nawet raz w miesiącu a nie pracujesz.
Więc za nim coś napiszesz zastanów się.

Posted

Cioteczki, nie ma sie co denerwowac na siebie. Każda chce jak najlepiej dla psa i wiem, że uda wam sie dogadac.
Fotki sa cudne, wiem ile pracy trzeba wlożyc w obrobke itd i album Tobiego jest profesjonalny.
A Tuja zawsze stara sie miec wszystko uporzadkowane, dogadane i dograne, wiec jest wymagająca.
I dziewczyny, nie ma co hotelu zmieniac. Tobi przywiązał sie do psiaków, Lilu już go poznała, dużo o nim wiecie. Zmieniając miejsce pies znów poczuje stres, a trzeba mu nerwów oszczedzic i nie niszczyc tego co już zostało fajnie zbudowane :)

Posted

Ja się postaram może jakiś nowy tekścik napisać chociaż z weną ostatnio u mnie coś krucho :roll:.
A czy on ma jakieś allegro czy już mu się skończyło, bo nie pamiętam ?

Posted

Lilu. Nie traktuje Cie, jak swojego pracownika, nie wiem nawet, jak to jest takiego miec.
Wykonujesz pewna usluge, za co otrzymujesz wynagrodzenie, wiec to jest praca. Opieka nad Tobim.

Oddalam psa do hotelu, gdzie mialy byc regularne fotki. Nie oddalabym nigdy psa do hotelu bez aparatu, bez fotek. Bylam na watku Portosa, tam mial foty co pare dni i to cale piekne sesje. My sie tez na fotki umawialysmy. A teraz wychodzi, ze robisz nam łaske, przysluge dajac fotki Tobiego, ze wcale nie musisz. Ja to odbieram tak, ze musze sie prosic o zdjecia...

dla scislosci, od kwietnia, fotki byly na watku 10.04, sesja w polu. Pozniej moje z wizyty u Was 24.04, 2 szt. Pozniej Twoje 25.05. przy aucie. Czyli miesiac przerwy. 13.06 zaczelam wspominac o nowych fotach, wstawilas je do albumu 19.06 (tez tego tutaj nie podajac, jakbym nie zgaladala co 2 dni do albumu to bym nie wiedziala,ze juz sa, moglas pisac na watku- fotki juz w albumie, nie musisz ich wszystkich tutaj wrzucac przeciez i czas marnowac). to tez prawie miesiac.
Wczesniej fotki byly czesciej.
Pytalam o nowe, konkretne fotki nie dla popatrzenia na psa, bo sie stesknilam, tylko po to, by miec odpowiednie do ogloszen i znalezc wreszcie Tobiemu dom. Tak, jak pisalam.
aha... pisalam kilka dni temu do pani z Czech, bo miala w czerwcu w odwiedziny przyjechac, poznac Tobiego, no i cisza :(((((( nie odpowiedziala, wiec chyba nici z tego domku :(
Mimo, ze wakacje i zastoj w adopcjach to bardzo chcialabym domy znalezc moim psow w darmowych i platnych dt, bo od jesieni bedzie mi z tym wszystkim o wiele, wiele trudniej i tego sie boje bardzo. Dlatego trzeba skupic sie na oglaszaniu.
nikt nie zajrzal z banerka- szukam ogloszen w gazecie :(
Nikt nie rozwiesil plakatu robionego przez fiorsten, w swoim miescie- przynajmniej sie z tym nie obnosi tutaj :(
Na watku cisza, jak zawsze, jak pies w dt to kazdy milnie, tylko czyta sobie i milczy :(
Mnie to wszystko frustruje, a dodatkowo jeszcze wlasnie te kilka dni temu zmarla mi papuga :( i musze na sekcje zwlok z nia jechac do wrocka, czy cale stado nie jest chore, bo mam papugi do adopcji tez...

aha... Lilu, a jak lapa Tobiego?????? to juz dosc dawno bylo. rozliczeni jestesmy za weta?

Posted

wklejam tekst pisany przez Dogo07 :)

Spójrz w te SMUTNE OCZY !!!To Tobiś.Smutny bo opuszczony, samotny, nie ma swojego domu,ani własnego kochającego człowieka.A to przecież taki przyjacielski, łagodny, sympatyczny psiak.Tobiś żył / mieszkał przez kilka lat w schronisku a kiedy zdarzyła mu się adopcja to okazało się, że ma mieszkać zamykany w komórce .Czy tak miało wyglądać życie tego miłego biednego psiaka ?Czy nie zasłużył na prawdziwy dom tylko dlatego że tyle czasu spędził w schronisku jako bezdomny niekochany pies ?Dzięki kilku osobom, którym na sercu leżało dobro tego psiaka, oraz wolontariuszce, która przez ostatnie dwa lata systematycznie odwiedzała go w schronisku i obiecała mu najlepszy dom pod Słońcem, Tobiś trafił do hotelu dla psów.Ale tam nadal czeka na dom i kochającego opiekuna.Tobiś jest większym pieskiem (waży ok. 30 kg, głową sięga do uda), ale dzięki temubędzie nie tylko wiernym czekającym na Ciebie Przyjacielem,zabawnym Towarzyszem zabaw, Twojego wolnego czasu i codziennej rzeczywistościale również Obrońcą Twoim, Twojego Domu i Rodziny.Tobiś ma ok. 6 lat.Ponieważ jest łagodnym, spokojnym , grzecznym psiakiem może mieszkać z dziećmi.Umie chodzić na smyczy, a w domu zachowuje czystość.Może mieszkać w bloku, ale równie chętnie zamieszka w domu z ogródkiem.TOBIŚ potrzebuje teraz tylko albo aż Twojej Miłości, on potrzebuje CIEBIE.Kontakt w sprawie pieska:tel. i mail.

poprawki moje:

Spójrz w te SMUTNE OCZY !!!
To Tobiś.
Smutny, bo opuszczony, samotny... Nie ma swojego domu, ani kochającego człowieka na wyłączność. A to przecież taki przyjacielski, łagodny, sympatyczny psiak. Tobiś mieszkał przez kilka lat w schronisku, a kiedy zdarzyła mu się adopcja- to okazało się, że ma mieszkać zamknięty w komórce.

Czy tak miało wyglądać życie tego miłego, biednego psiaka? Czy nie zasłużył na prawdziwy dom tylko dlatego, że tyle czasu spędził w schronisku, jako bezdomny, niekochany pies?
Dzięki kilku osobom, którym na sercu leżało dobro tego psiaka, które przez ostatnie dwa lata systematycznie odwiedzały go w schronisku i obiecały mu najlepszy dom pod Słońcem, Tobiś trafił do hotelu dla psów. Tam nadal czeka na dom, na swojego, kochającego opiekuna, którym nie będzie musiał dzielić się z całą bandą psów, stać w kolejce do głaskania. Bo Tobi jest wielkim pieszczochem, uwielbia kontakt z człowiekiem, chętnie spałby nawet w łóżku.
To większy pies (waży ok. 30 kg, głową sięga do uda), ale dzięki temu będzie nie tylko wiernym, czekającym na Ciebie Przyjacielem, Towarzyszem zabaw, Twojego wolnego czasu i codziennej rzeczywistości, ale również Obrońcą Twoim, Twojego Domu i Rodziny.
Tobiś ma ok. 6 lat. Ponieważ jest łagodnym, spokojnym, grzecznym psiakiem może mieszkać z dziećmi. Jest łagodny dla innych psów i dla kotów. Umie chodzić na smyczy, trzyma się blisko człowieka, a w domu zachowuje czystość. Może mieszkać w bloku, ale równie chętnie zamieszka w domu z ogródkiem.
TOBIŚ potrzebuje teraz tylko... albo aż... Twojej Miłości, on potrzebuje CIEBIE.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 506 636 242
i mail. lucyna1981@wp.pl

Posted

te na kolanach sa bardzo ciemne, ale ktos sie uparl, zeby je dac ;P

a to idzie na glowne

Uploaded with ImageShack.us

dogo, allegro dawno nie ma, ale wyroznionego nie oplaca sie robic, bo ds psy z tego nie znajduja. zwlaszcza ostatnio. ale takie zwykle, jak najbardziej, ni zaszkodzi :)

mnie sie Tobi poprostu podoba, jak ma uszy w tyl...
te foty, jak siedzi na piasku i ma uszy w przod to jakos tak glupio wyglada, jakby lysy na glowie byl.

Posted

Tobi na:

doadopcji
morusek
adopcjapsa
gumtree wroclaw
cafeanimal
psy.pl
psy.elk
przygarnijzwierzaka
petsy
petworld
pineska
pajeczyna
topogloszenia
ojej
owi
olx
mammisia
kupiepsa
e-zwierzak
20. tablica
kokosy
cwirek
rozglos
sprzedasz
tusprzedaj
26. lento
adverts
hiperogloszenia
kupsprzaedaj
podajlape
31.mojpupil

Posted

Tuja, po zakonczeniu aukcji wyroznionej, odnawialam pare razy allegro Tobiego, takie zwykle - bez dodatkowych opcji.
Zawsze odnawiam.
Dzisiaj np. zostalo odnowione (bez wyroznien) allegro Paróweczek i Diany. Wiec jak sama widzisz, allegro maja a odezwu z niego zadnego. Nie mam nawet pytan na maila.
Wystawiam nadal aukcje psów na allegro, ale szczerze - nie wiem czy jest sens. Chyba lepiej czas poswiecony na tworzenie szablonow przeznaczyc na oglaszanie w necie :(

Posted

dziekuje fiorka za te wszystkie allegra, bardzo dziekuje :)
no wiec Dogo, widzisz, nie rob, szkoda czasu :(

ja lece dalej z ogloszeniami. do wieczora bedzie 30stron. bede wklejac w 2 posty wyzej.

Posted

Jeszcze raz napisze. Zobowiązuje się do regularnego wstawiania zdjęć w celach dokumentowania stanu psa.
Parę zdjęć było wstawionych w pierwszym tygodniu czerwca, np właśnie to:

Posted

pani z czech odpisala, ze maja dom ale ogrod wspolny z wlascicielami, ktorzy psow nie akceptuja. jednego- jej jeszcze zniosa, ale nie drugiego. wiec rezygnuja.....

to jest jakas masakra, trzeci dom rezygnuje, co jest nie tak????????????????? ja sie zalamalam

Posted

tablice robilam. ale zawsze lepiej, jak jest wiecej.
a moze go na inne wojewodztwao oglaszac? bo ja wciaz tylko na wroclaw i dolnoslaskie.
moze na slask, bo blisko? czy wielkopolske? ziloena gora- poznan. ale chyba poznan malo adopcyjny jest, tak kiedys slyszalam.

Lilu, to wez pisz tu na watku- "nowe zdjecia w albumie". damy link do 1 posta do albumu i kazdy bedzie tam sobie lecial ogladac, kto bedzie chcial. bedziesz miala mniej roboty z wklejaniem fot tutaj.
a jak z ta łapa?? pisalas, ze mial zastrzyki. pomoglo? jaki koszt?

Posted

Nie ma reguły kiedy, jak i dzięki czemu pies znajdzie dom. Moje ostatnie 2 tymczasy (kotka i piesek) znalazły domy w maju poprzez allegro. Nic nie poradzisz, on jest w mało chodliwym typie.

Posted

no wlasnie, takie psy to na lancuch idealne... :(

powiem Wam, ze ostatnio mialam 4 telefony o rozne psy, w ciagu paru dni. a dotad prawie miesiac ciszy totalnej. czyli nie to, ze wakacje, bo nie kazdy wyjezdza. a dzieci np niewyjezdzajace chca miec np psa nowego, zeby z nim na spacery chodzic i na wycieczki, nie nudzic sie samemu cale lato w blokowisku.

dostalam dzis zapytanie z tablicy, czy tobi mieszka we wroc schronisku. dziwne, bo w ogloszeniu pisze, ze on w hotelu... Dogo, czy Ty inny tekst dawalas do tablicy? odpisalam,ze w htelu pod wroc. no i czekam, czy cos odpowiedza. na razie cisza.

nie wiem, czy teraz jest sens powtarzac metro za 50zl, skoro te wakacje... sama nie wiem... ale szkoda, zeby 2 mce czekac bezproduktywnie, az te wakacje sie skoncza :(