Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogo poprawisz jeszcze literowke w tytule? wciaz mnie razi po oczach ;P

w gore piesku

co myslicie o odnowieniu wyroznionego allegro?

Posted

taka odp dostalam z metro

1/2 modułu bez zdjęcia.
1 moduł (46,5mm x 57,5 mm) ze zdjęciem (max- 400 znaków)
Ceny w/g cennika.
Data emisji proszę podać.
Termin przyjmowania zleceń - 2 dni przed emisją.
Proszę również podać dane osobowe do faktury.
Płatność do 7 dni po emisji, po otrzymaniu faktury.

ceny mialam podane iles str wstecz tutaj, kolo 50zl bylo na wrocek, w srodku tygodnia. blizej 100zl na piatek.

to co? lecimy dziewczyny i chlopaki??? z nowa fotka w locie? mi sie podoba najbardziej wg kolejnosci wstawienia lilu- nr 2

edit

ogloszenia w gazecie Metro:

cennik
jeden moduł = ok. 400 znaków plus zdjęcie.
Cena: Kraków, Trójmiasto, Poznań, Szczecin, Wrocław, Łódź,- pn-czw: 36,90, pt: 49,20;
Katowice: pn-czw: 49,20, pt: 73,80;
Warszawa: pn-czw: 98,40, pt: 123.
8 miast: pn-czw: 369,00, pt: 492,00 zł.

czyli ja bralabym na piatek na wroclaw, za 49zl. bo juz 10zl to niewielka roznica, a poatek wiadomo najlepszy, bo w wekend udzie sobie siada spokojnie i czytaja.

Posted

to na przyszly piatek robimy?

400znakow, to sporo. piszcie, prosze proby teksu, co?
moze byc to foto w locie, czy lepiej jakies pozowane, zeby calego psa bylo widaC?

Posted

gadam sama ze soba, ale fajnie :) bo zawsze ja mam racje :D

skopiowane ze str 19
przyklad tekstu:

Tobi to sredni, ok.6letni, kochany pies. Jest w pelni zdrowy. Lubi zabawe i spacery po lesie. Grzeczny dla wszystkich psow, akceptuje koty. Jest przyjacielski, lagodny, uwielbia glaskanie i przytulanie. Wielki pieszczoch. Potrafi zostawac sam w domu. Wpatrzony w czlowieka. Tobi zyl w schronisku 3 lata, teraz czeka w hotelu dla psow, pod Wroclawiem, na nowy dom, na jaki zasluguje. Nie oddamy go do kojca, to pies domowy.
tel....

na te chwile juz wiemy, ze grzeczny do dzieci w kazdym wieku, boi sie zamkniecia, latwo sie przystosowuje do nowych warunkow, nie jest psem obronnym strozujacym, zdobywa w stadzie wyzsza pozycje w hierarchii

Posted

Zastanawiam się nad tym Metrem, bo mnie się wydaje że Metro jest jedno na cały kraj, przecież te ogłoszenia psiaków z cafeanimala wszędzie są takie same chyba, w każdym razie w internecie tak jest. To dlaczego oni piszą że ogłoszenia płatne są na takie i takie rejony, no chyba że jakąś wkładkę robią regionalną.
A zdjęcie to wydaje mi się że ważne żeby mu pycholek bylo widać, jak największe. I on faktycznie nie średniak, albo większy średniak, można pisać że 30kg pies.

A łapka jak, może sobie coś wbił ? Mój psiak miał tak kiedyś, taki bąbel mu się zrobił i potem wylał, dlatego kulał.

Posted

Oglądałam całą i nic. Ale uciskałam w różnych miejscach i bolesny jest nadgarstek. Tyle że nie spuchnięty. W poniedziałek jedziemy do weta. Chyba trzeba będzie zrobić prześwietlenie. Mam nadzieje że to nic poważnego. Pewnie dostanie jakieś antybiotyki.

Posted

lilu to pobierz ten mocz reksia i do badania zawiez, zeby zobaczyc, czy nie ma problemu z nerkami, ze tak sika.

dogo, nie wiem, jak to jest z tym metrem...moze jednak wtedy dziela? a do neta daja tylko np warszawska wersje, a nie kazdego miasta, jesli sie tylko ogloszeniami roznia?
moge w mailu zapytac, ale watpie, czy dadza odpowiedz, bo jakies problemy z tym robia.. poprzednio czealam na odp ze 2 tygodnie. a jak ponowilam pytania, to odp po godzinie mialam.

wykreslamy, ze sredni. piszemy- wiekszy? spory?

czyli ktore zdjecie???

Posted

Myślę że problem leży gdzie indziej. To samo miał Staszek. Psy o małej wartości w stadzie, nisko stojący w hierarchii właśnie w ten sposób manifestują swoją ważność. Próbują podnieść swoją wartość. Staszek poszedł do domu i od pierwszego dnia do dziś nie zdarzyło mu się obsikać nic w domu.

Posted

ale on sikal jeszcze, jak byl tylko w kojcu. od pierwszego dnia.
wykluczyc to nie zaszkodzi.
zwlaszcza, ze Tobi tez mial podobne problemy i byl leczony. pochodza z tego samego schronu. w takich samych warunkach zyli. moze wiec Reksio ma to samo.
3 osoby wskazaly mi na to, wiec chyba cos w tym jest.

Posted

Na prośbę Tuji:

Tuja, czy o taki przekaz chodzilo? Pamietam cos w stylu "szukam ogloszen w gazecie" ale to wskazuje jakby Nugat przeszukiwał gazety w celu czytania ogloszen. Popraw mnie jesli cos pomieszalam, tekst na bannerku mozna edytowac.

Posted

Tuja napisał(a):
gadam sama ze soba, ale fajnie :) bo zawsze ja mam racje :D

Hihihi dobre :D

Fiorsten fajny baner, ja już zmieniłam sobie, taki inny :)

Doszła wpłata od Kameralnej 10zł za maj, już uaktualniam

Dzięki Dogo za dodanie linka, mówiłam że się da :)

Posted

w zastrzykach? wiec nie ten, ktory mu zostal po poprzedniej kuracji?
mial przeswietlenie?

jaki koszt tego?

Tobi to sredni, ok.6letni, kochany pies. Jest w pelni zdrowy. Lubi zabawe i spacery po lesie. Grzeczny dla wszystkich psow, akceptuje koty. Jest przyjacielski, lagodny, uwielbia glaskanie i przytulanie. Wielki pieszczoch. Potrafi zostawac sam w domu. Wpatrzony w czlowieka. Tobi zyl w schronisku 3 lata, teraz czeka w hotelu dla psow, pod Wroclawiem, na nowy dom, na jaki zasluguje. Nie oddamy go do kojca, to pies domowy.

przerabiam tak:

Szukamy domu dla wspaniałego psa. Tobi to idealny pies rodzinny. Lubi dzieci, grzeczny dla psów i kotów. Jest przyjacielski, łagodny, spokojny, zrównoważony. Wielki pieszczoch, wpatrzony w człowieka. Zostaje sam w domu, czysty. Tobi żył w schronisku 3 lata, teraz czeka w hotelu dla psów na dom, na jaki zasługuje. To większy pies, waży ok.30kg. tel 506636242

Posted

Tuja to mi wyślij smsem login i hasło, to dodam

Doszły wpłaty od:
Berty 60zł za maj i czerwiec :)
Piesi 10zł już za czerwiec :)

Wysłałam dziś Lilu 241zł, czyli 100zł mniej, Lilu się zgodziła, 100zł doślę w piątek po wypłacie, bo nie chce mi się jeździć do drugiego banku:roll: w którym mam konto nieinternetowe

Posted

no i poszlo. bedzie w pt we wroclawskim metro :) cieszyc sie!!!!

koszt to 49,20

dalam fotki do wyboru: 2 z sesji marcowej chyba, jak jest na takiej trawie zeszlorocznej, brzydkiej. siedzi lub lezy i patrzy w obiektyw. i 2 jak biegnie kolo auta. napisalam,zeby sami wybrali, bo maja wprawe.
dostalam potwierdzenie,ze pojdzie.
ale musialam 5 maili wyslac, bo kazdy na urlopie i odsylal mnie do nastepnej osoby.