marta0731 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Nie sądzę, żeby Tobi miał siedzieć w hotelu nie wiadomo ile.... Chyba raczej wręcz przeciwnie... On jest zbyt boski :D Kora bierz te ogloszenia w gazetach, kasa jest, tekst jest ok Dlatego dalej bym była za kroplami, Tobi nie będzie grzał duuupki w hotelu ;) Fiorsten myslę, ża A5(kartka z zeszytu) będzie ok, mniejszego nikt nie zauważy Quote
LILUtosi Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Poruszam ostatecznie temat zabezpieczenia przeciw kleszczowego. Proponuje obroże KILTIX http://allegro.pl/obroza-kiltix-duza...566521809.html Obroża niby ma działać 7 miesięcy, koszt: duża 42,97, średnia 43,40 - nie wiem dlaczego średnia drożej. Będę zamawiać więcej, więc wydaje mi się że Pan podaruje koszty wysyłki. Jutro będę dzwonić. Proszę o wyrażenie zgody lub zaproponowanie czegoś innego. Quote
Tuja Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 marta, ale kartke z zeszytu... jak sobie wyorazasz naklejenie jej na slupie- latarni? albo na tablicy z ogloszeniami, gdzie kazde 10cm sie liczy, bo zaraz ktos przyjdzie i zaklei polowe Twojego ogloszenia reklama... węgla albo koncertu? nikt nie chce rozwieszac ogloszen? nikt nic nie napisal w ciagu 2 dni :( niech ma Tobi obroze Kiltix, jak lilu hurtowo bedzie kupowac, to mi sie nie chce bawic w kupowanie i wysylanie poczta. Quote
Tuja Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 lece powoli ogloszenia dla Tobisia. najpierw poszly na woj pomorskie, pomylkowo, ale juz sa naprawiane. ale jak sie domek nad morzem znajdzie to nie pogardzimy plażą, prawda Tobiaszku? Quote
kameralna Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='LILUtosi']Poruszam ostatecznie temat zabezpieczenia przeciw kleszczowego. Proponuje obroże KILTIX http://allegro.pl/obroza-kiltix-duza...566521809.html Obroża niby ma działać 7 miesięcy, koszt: duża 42,97, średnia 43,40 - nie wiem dlaczego średnia drożej. Będę zamawiać więcej, więc wydaje mi się że Pan podaruje koszty wysyłki. Jutro będę dzwonić. Proszę o wyrażenie zgody lub zaproponowanie czegoś innego. Rozmawiałam z weterynarzem na temat obroży przeciwkleszczowych. Moim psom zalecił krople + obroże. Przy okazji dodał, że żadna poniżej 150 zl nie działa 3 miesiące. Te najlepsze dają gwarancję 4 tygodni ale same nie zabezpieczają psa w 100 %. Krople to podstawa. Quote
LILUtosi Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Ja dodatkowo zamawiam spray i nim psikam tyłek i ogon co jakiś czas. Quote
fiorsteinbock Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Plakaciki: pojedyńcze ogloszenie format A6 Gotowe do wydruku, z uwzglednieniem marginesów drukarki. Plik w oryginalnym rozmiarze do pobrania: Quote
marta0731 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 czyli Lilu już kupiłaś? Mam Ci wysłać kasę? Ile? Quote
kizimizi Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 kameralna napisał(a):Rozmawiałam z weterynarzem na temat obroży przeciwkleszczowych. Moim psom zalecił krople + obroże. Przy okazji dodał, że żadna poniżej 150 zl nie działa 3 miesiące. Te najlepsze dają gwarancję 4 tygodni ale same nie zabezpieczają psa w 100 %. Krople to podstawa. no a jakie krople sa na prawde dobre? Moje spy nosza obroze caly zcas (tylko taka z zoologicznego do 25zl, wiecie zwykla) i dodatkowo je zakrapiam i jak kleszcze mialy tak nadal maja. No i juz zaczynaja tegoroczne lapac :( Quote
marta0731 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 marta0731 napisał(a):czyli Lilu już kupiłaś? Mam Ci wysłać kasę? Ile? Głupie pytanie ;) Już wysyłam Lilu za obrożę 43zł I wysyłam kasę od razu za hotel za kwiecień, 30dni x 11zł = 330zł Doszła wpłata od Kmurdz 40zł, za dwa miesiące, III i IV Reszta ciotek też już może zacząć świątecznie wpłacać za IV :D Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ja mam zleconko na pierwszego każdego miesiąca , Marta , sprawdź proszę czy dochodzą pieniądze i jak to tam sobie rozliczacie , bo ja już się pogubiłam . W pierwszym poscie cały czas jest wpłata tylko za styczeń i luty . Quote
marta0731 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 piesia napisał(a):Ja mam zleconko na pierwszego każdego miesiąca , Marta , sprawdź proszę czy dochodzą pieniądze i jak to tam sobie rozliczacie , bo ja już się pogubiłam . W pierwszym poscie cały czas jest wpłata tylko za styczeń i luty . Piesia aktualny post rozliczeniowy jest gdzieś na str.16, ja go prowadzę i uaktualniam, bo ja zbieram kasę, nie mam żadnego posta wcześniej stąd aż tak daleko ten post Jesteś na bieżąco, wysyłasz zawsze najwcześniej :) Masz zapłacone łącznie z kwietniem Quote
marta0731 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Najlepiej by było tamte wszystkie rozliczenia w 1 poscie usunąć i wstawić po prostu linka do mojego postu rozliczeniowego, bo sie miesza... http://www.dogomania.pl/threads/200901-Tobi-vel-Niuniuś.-NIE-MÓW-NIKOMU-ale-szukam-SUPER-DOMU-!!!?p=16411019&viewfull=1#post16411019 Quote
kameralna Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 kizimizi napisał(a):no a jakie krople sa na prawde dobre? Moje spy nosza obroze caly zcas (tylko taka z zoologicznego do 25zl, wiecie zwykla) i dodatkowo je zakrapiam i jak kleszcze mialy tak nadal maja. No i juz zaczynaja tegoroczne lapac :( Kizimizi, u mnie w okolicach mocno zakleszczonych, dobrze sprawdza się Frontline (roztwor do zakraplania w kark). Niestety, nie jest najtańszy. Quote
kizimizi Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 kameralna napisał(a):Kizimizi, u mnie w okolicach mocno zakleszczonych, dobrze sprawdza się Frontline (roztwor do zakraplania w kark). Niestety, nie jest najtańszy. i frontline i fripex nie pomaga. Myslalam moze ze znacie jakies "nowe, alternatywne" metody. Quote
Tuja Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 a ja bylam w sobote u Tobusia w odwiedzinach. bo bralam psa na dt, ktory czekal na mnie u lilu 1 dzien. Tobi oczywiscie pieszczoch numer 1, wciskal pysk pod ramie, zeby go glaskac. dostal kosc wedzona, polecial z nia na strone, a za chwile wraca sam... z nosem wybrudzonym ziemia :D pozniej patrze, a kosc wcina sobie inny pies. Tobi zakopal, tamten mu wygrzebal i zjadl. i to pies, ktory chyba pojedzie na ds do panstwa, ktorzy poczatkowo byli zainteresowani Tobim i przyszli na to spotkanie we Wrocku. mam super foteczke Tobisiowego pychola usmiechnietego :) pozniej wstawie Tobik znow dostal porcje gotowanego jedzonka. lilu zaniosla ja do kuchni, a gdy nikogo nie bylo Tobi polecial, wskoczyl lapami na stol i zjadl sobie wszystko, do czysta pojemnik wylizal. a mial miec na kolacje. wiedzial, ze to jego i szybko zjadl, zeby mu nikt nie sprzatnal sprzed nosa :) cwaniaczek nasz Quote
marta0731 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Tuja napisał(a): mam super foteczke Tobisiowego pychola usmiechnietego :) pozniej wstawie Tobik znow dostal porcje gotowanego jedzonka. lilu zaniosla ja do kuchni, a gdy nikogo nie bylo Tobi polecial, wskoczyl lapami na stol i zjadl sobie wszystko, do czysta pojemnik wylizal. a mial miec na kolacje. wiedzial, ze to jego i szybko zjadl, zeby mu nikt nie sprzatnal sprzed nosa :) cwaniaczek nasz Hihi spryciuch :D Wolał kość zostawić na później i ryżyk z mięskiem zjeść, bo to lepsze :) Pewnie kości nie miał co żałować ;) Jak Tuja ugotuje.............. :D:D:D Na fotkę czekam niecierpliwie ;) DOszła wpłata za kwiecień od Agaty51 20zł, dziękujemy :) Quote
Agnieszka_K Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 asz to bestia sprytna:) czekam na tą Tobiaszkową mordeczkę ;) Quote
Tuja Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 no to macie :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agnieszka_K Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 jaki chillout - no dobra jak tak nalegacie to się uśmiechnę :) Quote
marta0731 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Hehe, mój kochany chrześniak wygląda jak stary wyga wśród psów :D:D:D Może jeszcze je czesze i miski myje ;););) Quote
marta0731 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 No to wskakuj chłopaku na pierwszą, niech takiego wspaniałego psa i inni mogli wypatrzyć :D Quote
Onaa Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Tobiś czeka na domek i dobrego opiekuna. Quote
azalia Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Super tobi wygląda.Lilu,dlaczego pryskasz tyłek i gon psa,przecież kleszcze najczęściej są na głowie i przodzie.Czy tak każe producent?i jak to się sprawdza? Quote
Recommended Posts