Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LILUtosi napisał(a):
Nie, nie chodzi luzem, bo ciężko go później złapać!!

po co te wykrzykniki?

czyli Tobi nie umie chodzic bez smyczy. nie moze ds go spuszczac dlugi czas po adopcji. to jest akurat wazne w rozmowach z potencjalnym ds. to bedzie musiala osoba a wizycie przedadopcyjnej mowic, uczulac.

co z odkleszczaniem LILItosi? co z umowa o dt? nie odpowiedzialas.

Posted

Tuja napisał(a):

same pytania wciaz ;) ale ja tu jestem od formalnosci. od ciu-ciu sa inne ciotki :)

Ja tu jestem od ciu-ciu i właśnie to robię :D
Ciu-ciu Tobek!!! I mizianko :)
Tobołka muszę koniecznie poznać, może już jutro się to uda :) Pójdziemy sobie na spacerek :)

Posted

Dzien dobry Tobiś :)

Byłyśmy wczoraj z Korą w odwiedzinach, Tobi to super pies!!! Grzeczny, przytulaśny, biega za piłką jak szalony:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a najbardziej lubi smaczki :D Wpychał mi jęzor w zacisniętą rękę, wkładał głowę pod pachę, prawie na głowę mi wlazł byle tylko się dostać:diabloti::razz::razz::razz:

I spory jest......... Wydaje się duży, bo jest taki "porządny";) nie chudzinka z wcięciem w talii

Posted

no Tobiasz jest boski. ja to zawsze wiedzialam i wcale nie musil mi tego wczoraj udowadniac :)

lakomczuch wielki sie okazal. wszystko pozeral, zebral o jeszcze. ponoc zaczyna sobie zdobywac coraz lepsza pozycje w stadzie, juz jest tuz tuz na szczycie hierarchi.. kto by pomyslal! byly 2 kosci do wydania- dostala najwieksza Fila, czy Cane Corso, Lilu? bo znow zapomnialam... stawiam na cane...
no i druga dostal Tobik ulubieniec przeciez moj. i nie dal sobie nikomu oderac, a psy nawet nie probowaly, nie krazyly wkolo, odpuscily. wiedzialy, ze im sie nie uda, ze nie ma co walczyc, bo i tak nie dopna swego.
taki Tobik Twardziel sie robi :)
siedzialam na krzesle, a on mi lokiec podbijal i wciskal pysk do glaskania :)

broda wiecznie mokra oczyiwscie, glodomorka.
ale nie jest grubas, zapasiony. on, jak zawsze mowilam- jest grubokoscisty i tyle. przysadzisty. siegal mi czubkiem glowy 10cm ponad kolano. pozniej moze sobie na nodze zmierze to miejsce centymetrem.

a przedwczorajsza noc Tobi spedzil na podworku, bo nie chcial wrocic do domu. Lilu go wolala, ze zamyka, a on stal i patrzyl i nie chcial wejsc. Lilu mowi,ze nie bardzo lubi zamkniecie wlasnie. pamieta lata na uwiezi i teraz chce czuc swobode. wiec do kawalerki 30m go nie oddamy na pewno :) musi miec przestrzeni, zeby lepiej sie czuc.

na spacerku na smyczy nie bylismy, bo poszlysmy z 2 innymi psami naszymi. Tobic latal po ogrodzie z reszta bandy. a jak wracalysmy, jak fajnie wszyscy siedzieli pod plotem i wypatrywali swojej Lilupańci :)

z cala banda Tobis ok, nikt nie wszczyna awantur, nie zaczepia sie, nie pilnuje z zazdrosci, nie wpycha przed inne, zeby jego glaskac, a nie tamte. nie ma halasu, szczekania, ujadania na dworze (bo w sumie nikt ulica nie przecodzil, ani nie przejezdzal ;) ). no, ale nie jest to grupa rozentuzjazmowanych ujadaczy, Tobi spokojny wsrod nich jest. nie jest wlasnie zazdrosny, ani nic.
ale chyba na zadne imie nie reaguje... albo ma mnie gdzies ;)

aha, psiaki wyposazone w kilka zabawek, a Lilu w chuste dla psa- szukam domu :) zeby miala na nastepne wyprawy adopcyjne, dla Tobiska miejmy nadzieje. a Tobi jeszcze dostal specjalnie ugotowany ryz z mielonym, od cioci tuji, skoro tak lubi gotowane :) i puszke carno z wolowinka, to bedzie sie zajadal :)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
U Lilu jest piekna Tosa Inu :)
Pamietam ją doskonale, niesamowita dziewczyna!

Oj jest, i jest piękna :) A ktos mi mówił, że to Fila jakaś tam brasilian czy jakoś tak...

Najlepsze było, jak wesżłyśmy do domu, a ona była na górze zamknięta, jak usłyszałam to basowe szczekanie, kolana lekko zmiękły :crazyeye:;)
Ale jest to taka słodka przylepa, po prostu cudna:loveu::loveu::loveu:

Posted

To jest Tosa Inu LILU, jak mój nick. :razz:
Jedziemy z nią jutro na sterylizację o ile nie spanikuję. Tyle suk wysterylizowałam, tyle psów wykastrowałam a mam pietra. A żarełko było pełne mięska i bardzo smakowało.

Wiecie, jak już mam taką jedną chustę to będę takie szyła i wystawiała na bazarkach. Będzie na bidy.

Posted

Fiorsten chyba o tej samej mówimy :) Wielka i kochana :) Miała pysk prawie na wysokości mojej twarzy, jak siedziałam na krześle :D Lilu musisz wstawić jakieś zdjęcie

Lilu, jak już się "organoleptycznie" poznałyśmy ;) to ja nie wierzę, ze Ty się boisz:crazyeye::eviltong: Ty jesteś mocna babka:cool3: Bedzie ok

Posted

kizimizi napisał(a):
Tuja a jakies fotki z tej wizyty przywiezliscie??

Kizi nam rąk brakowało do głaskania, takie stado, :D a gdzie tu jeszcze zdjęcia robić ;)

Zresztą przy aparacie Lilu nasze zdjęcia by wymiękły...

Posted

same najsmieszniejsze fotki LILu, poza pierwsza. jak jej te uszy fruwaja :D hahahah
i z kolega mniejszym...

wracajac do Tobiego.
niech kazdy poradzi na watku. ja z marta wymyslilam, ze najlepiej bedzie dla Tobiego krople na kleszcze. fiprex dziala niby tylko miesiac, kosztuje okolo 17zl plus wysylka. a obroza kitlix na caly sezon niby, za niespelna 50zl na Tobiego.
Tobi niby kase ma, to mozna szalec. ale mam nadzieje,ze przed koncem sezonu kleszczowego Tobi pojdzie na ds, wiec niech juz ds sie martwi zabezpieczaniem go na kleszcze. wiec bysmy mu zafundowali co miesiac, ile bedzie trzeba- fiprexa. a wiadomo, ze co zostanie z Tobiaszka idzie na kolejne psy. moze sie uda, ze tylko raz, albo dwa go odkleszczymy, a reszta sezonu musi sie ds martwic. mnie szlag trafia zawsze na to, ze ds biora psa "z kompletem" wszystkiego, czego sie da, a i tak jeszcze nosem kreca o bzdety. na targu by musieli psa kupic za 50-10zl.a z dogo dostaja za darmo, czesto z dowozem, z obroza, smycza, szczepieniami, kastracja, itp... jak widze na dogo, co sie dzieje...to mnie trafia
wiadomo,ze kazdy chce, zeby pies ds mial i warto dolozyc sie na to szczepienie, jesli ma szanse na ds znalezc. ale tez takim dzialaniem rozpieszczamy ludzi i przyzwyczajamy do tego...

ehh weszlam tu po obleceniu innych watkow i tak mnie naszlo na zale, sorki :(

wiec grono jest za fiprxem, czy ktilixem?
bo juz najwyzszy czas, wciaz to odwlekamy

poza tym, trzeba sie oglaszaniem Tobiego zajac. nie moge znalezc na watku bazarkow jakiegos big pakietu ogloszeniowego dla Tobiego. tylko za 7zl jest na 30ogloszen. tyle to ja sama zrobie za darmo. jemu trzeba duzy pakiet.

i te gazety.....znow przegapilam! dzis piatek.... trzeba wysylac w czwartki.. czemu nikt mi znow nie przypomnial :(

ide szukac wstecz tego o metro

Posted

fiorsteinbock, poprosze bardzo ogromnie i serdecznie o plakacik dla Tobiego, zeby ludzie mogly rozklejac na slupach i u wetow swoich, oraz [ani aneta we Wrocku, co??

nie moge tego poprzedniego u siebie znalezc... moze tylko tam nowe fotki dac, a nie schroniskowe? choc w tekscie wszystko tez do zmiany

wklejam, zeby znow nie szukac

edit, do wyborczej mam maila. oraz smsem sie wysyla:

zamowienie smsem
140znakow ze spacjami
na numer: 72 007
wfp musi sie zaczynac
2,44zl calkowity koszt
musi byc wyslane
do srody 16godz. ukazuje sie w piatek
bez fotki

ogloszenia w gazecie Metro:

cennik
jeden moduł = ok. 400 znaków plus zdjęcie.
Cena: Kraków, Trójmiasto, Poznań, Szczecin, Wrocław, Łódź,- pn-czw: 36,90, pt: 49,20;
Katowice: pn-czw: 49,20, pt: 73,80;
Warszawa: pn-czw: 98,40, pt: 123.
8 miast: pn-czw: 369,00, pt: 492,00 zł.

przyklad tekstu:

Tobi to sredni, ok.6letni, kochany pies. Wazy 30kg, siega glowa powyzej kolana. Jest w pelni zdrowy. Lubi zabawe i spacery po lesie. Grzeczny dla wszystkich psow, akceptuje koty, uwielbia dzieci. Jest przyjacielski, lagodny, uwielbia glaskanie i przytulanie. Wielki pieszczoch. Potrafi zostawac sam w domu. Wpatrzony w czlowieka. Tobi zyl w schronisku 3 lata, teraz czeka w hotelu dla psow, pod wroclawiem, na dobry dom. Nie oddamy go do kojca, to pies domowy.
tel....

zmieniamy cos? dodalam o wielkosci i dzieciach. cos jeszcze? jak cos dodamy, cos innego trzeba usunac, zeby sie ilosc znakow zgadzala

Posted

Moim zdaniem, to trzeba liczyć, że on jeszcze kilka miesięcy posiedzi i wydaje mi się, że obroża wyjdzie taniej - a jak znajdzie ds szybciej, to obroży nie trzeba dawać z nim do ds.

Posted

ja tez wlasnie usunelam dawno.
format, taki mniejszy, niz kartka zeszytu, nie za duzy zeby byl, zmiesci sie w roznych miejscach wtedy

bardzo dobry pomysl, ze nie trzeba go z obroza pozniej oddawac.. zostanie dla jakiegos psa w hotelu
inni potwierdza? zgadzacie sie?

Posted

Pytanie do osób chetnych do rozwieszania ogloszen Tobiego: jaki format Wam pasuje? A5 - kartka z zeszytu jest za duzy? Polowa z tego? Wiem, że z możliwościami drukowania bywa różnie a atrament tez nie leci z kranu. Co proponujecie?

Posted

zglosilam Tobiego do pakietu ogloszen. 130sztuk za 15zl
bedzie robione pn-wt, ale musze do jutro wszystko wyslac.

czy zmieniamy cos w tekscie???

Posted

ulvhedin przygarnie tabletki po Tobim, Enrobioflox. podam adres do Lilu na pm i prosze o wysylke, ok? listem poleconym w kopercie babelkowej