LILUtosi Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Ja gdybym nie miała już 4 sztuk to bym go sobie zostawiła. Quote
Tuja Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 ale pieknie na trawce zielonej, soczystej :) trzeba w tekscie do ogloszen dopisac- ze lubi dzieci! to bardzo wazne. musze sie wziasc i zrobic mu ogloszen. ktos cos odpisze, co z tym Metrem wreszcie? niech ktos napisze przykladowy tekst. czy tylko ja dbam o jego ogloszenia????? trzeba szukac, kombinowac, dzialac, bo przed wakacjami zastoj bedzie w adopcjach i dupa blada Quote
Tuja Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Będę przy Tobie na dobre i złe. Tylko mnie kochaj. Tobi. Cztery lata czekał Tobi w schronisku, z pyszczkiem między prętami i wpatrywał się z nadzieją w każdego, kto przechodził obok. Radośnie merdał ogonkiem, gdy ktoś się zbliżał. Cierpliwie czekał. Wraz z upływającym czasem, tracił nadzieję, że nigdy nie pozna rąk, które przytulą, ciepłych słów, które ukoją, nigdy nie pozna zapachu wolności... Psi Anioł czuwał jednak nad Tobim i postawił na jego drodze osobę o wielkim sercu, która obiecała mu, że spełni jego marzenie i znajdzie mu prawdziwy dom. Obecnie Tobi przebywa w hoteliku dla psów. Poznaje uroki prawdziwego życia i próbuje nadrobić stracony czas.. Mimo, że ma dziś około sześciu lat, zachowuje się jak szczeniak; jest radosny, lubi się bawić. Mimo tego, co przeżył, jest ufny i przyjacielski wobec ludzi. Nie wykazuje agresji do innych zwierząt. Tobi jest przyjacielskim psem, kochającym człowieka ponad wszystko. Uwielbia się tulić, być drapanym pod brodą, jest ciepłym i serdecznym psem. Wspaniale dogaduje się z dziećmi w każdym wieku. Został zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Tobi jest średniej wielkości psem, waży około 30kg, sięga głową powyżej kolana. Posłuszny, łagodny, szybko się uczy, gdy poczuje się pewnie i bezpiecznie, zostaje sam w domu i cierpliwie czeka na powrót swojego pana. Tobi jest gotowy na nowe, szczęśliwe życie. Jeżeli możesz, pokochaj go, daj prawdziwy dom i dużo miłości, a on odwdzięczy Ci się przyjaźnią na dobre i złe. Warunkiem adopcji, jest podpisanie umowy i wizyta przedadopcyjna. Tobiego nie oddamy na łańcuch, ani do kojca do życia w samotności !!! Kontakt: tel. 506 636 242 mail lucyna1981@wp.pl Tobi, pies bez wad, przyjaciel rodziny zrobilam: adopcjapsa adopcje.org caeanimal psy.pl psy.elk przygarnijzwierzaka kupiepsa psiamania mammisia e-zwierzak doadopcji morusek ojej owi olx petworld petsy pajeczyna top-ogloszenia sprzedasz Quote
Onaa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Ogłoszenia: allegro alegratka gumtree szerlok ćwirek hiperogłoszenia przygarnij krakusik.pl ogloszeniawroclaw.pl ogloszeniadolnoslaskie.pl nasz-wroclaw.pl wroclawiak.pl wrocek.pl - czeka. Quote
Agnieszka_K Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Tobiczek na cafe, z nowymi zdjeciami, ale starym tekstem - nie zauwazyłam nowego http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Tobi,37204 Quote
Tuja Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 dzieki dziewczyny :) ja zrobilam gumtree wroclaw, ale nie dopisalam wtedy. Dogo przyjelo Ci tez? na wroclaw? czy czekasz na aktualizacje? ciekawe, czy zrobi drugie na wroclaw... Quote
Onaa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Na portalu gumtree wrocław są dwa Tobisie :) :) :). Quote
Tuja Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ponoc jeszze jakas jedna pani chcialaby cos wlacic dla Tobisia. z tych osob z parku, ktore nie zdecydowaly sie na adopcje. no i jest propozycja zrobienia plakatu ladnego, aktualnego, ktory pani Aneta zaoferowala sie porozwieszac we Wrocku w innych parkach. przesle Jej wzor stary, robiony przez fiorke, za czasow schroniskowego zycia Tobiaszka, tak do wgladu. ale trzeba nowy zrobic. ktos umie?? Quote
Tuja Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ale tu cisza :((((((( fiorsten, zrobisz plakacik nowy dla Tobolka? Quote
marta0731 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Choć sama nie mogę w to uwierzyć, dlaczego taki super pies nie jest jeszcze w ds... to jednak jestem spokojna. Jak nawet nie znajdzie w miesiąc czy dwa, ale znajdzie na pewno!!! I ten dom będzie idealny!!! :) Quote
marta0731 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Zapomniałam dodać, że doszła wpłata od Berty stałe 30zł... Dziękujemy :) Quote
malawaszka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 cudowny!!!!! a ludzie, którzy tego nie widzą są głupi i już :( Quote
Tuja Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 hmmm napisala mi maila pani ze slupska. oczywiscie negatywnego. wiedzialam... problemy rodzinne mi opisala swoje. wiec rezygnuja z jakiegokolwiek psa na te chwile. pani prosi o info, gdy tobik ds znajdzie, a tymczasem chce jakas kwote wplacic na pomoc w jego utrzymaniu. a jak Tobik w grupie sie czuje? co z tym wrednym, co wszystkich wkurza? maja kontakt bezposredni ze soba jeszcze? a jak Tobik chodzi bez smyczy? czy jeszcze nie chodzi? a na lince, imitujacej brak smyczy? jak odkleszczanie wreszcie? Quote
kameralna Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Dogo07 napisał(a):Ja im bardziej patrzę na Tobusia tym bardziej go lubię :loveu:. Gdybym akurat szukała psiaka to bym go brała , chociaż dla mnie to on trochę mały ;). Dogo, przecież Ty go kochasz, tak jak ja, od pierwszego wejrzenia :) Bardziej chyba już nie można :) Znajdzie dom :) Za cudny jest, by siedzieć tu na forum z nami, starymi ciotkami :eviltong: Quote
LILUtosi Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Dzisiaj odwiedzili nas państwo którzy przyszli na spotkanie w parku. Już wtedy mówili że Tobi jest dla nich za duży, zachęcałam wtedy do przyjazdu i wybranie sobie pieska z hotelowych bid. No i wybrali dwa pieski, do jutra mają się zastanowić. Także dzięki Tobiemy znajdzie domek inny piesek. Tuja, pisałam już. Tobi na spacerze trzyma się niedaleko ale nie da się zapiąć, bo kojarzy mu się to z zamknięciem. Ze stadem jak widać - bez zastrzeżeń. A z Szarikiem wszyscy coś tam mają do załatwienia. Quote
kameralna Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Dobrze, że i inne pieski skorzystały :) Na dom dla Tobiego musimy widać jeszcze poczekać ale mam przeczucie, że znajdzie się szybko :) Quote
Tuja Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 LILUtosi napisał(a): Tobi na spacerze trzyma się niedaleko ale nie da się zapiąć, bo kojarzy mu się to z zamknięciem. nie rozumiem. czyli chodzi luzem bez smyczy na spacerze w polach? a co z odkleszczaniem? wybralas juz? bo jesli nie, to ja w tym tyg wysle poczta fiprexa, bo to jest teraz pilne. a jakie plany na kapiel? kiedy bedzie? same pytania wciaz ;) ale ja tu jestem od formalnosci. od ciu-ciu sa inne ciotki :) Quote
LILUtosi Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Nie, nie chodzi luzem, bo ciężko go później złapać!! Quote
Onaa Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Szkoda że Tobi się nie załapał na ten domek, a nie można było ich jakoś przekonać ? To naprawdę wspaniały psiak :). A jeśli chodzi o kąpiel to chyba psiak został wykapany po schronisku, bo to też może ludzi zniechęcać do adopcji, a tego przecież nie chcemy. Tobi jest śliczny, musi być teraz zadbany, i na pewno znajdzie dobry domek. Quote
Recommended Posts