kizimizi Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Tuja napisał(a): mialam znow tel!!!! pani spod siedlec- woj mazowieckie. dom na wsi, z ogrodem, jeszcze niekompletne ogrodzenie, bedzie onczone w tym roku ,bo zamieszkuja od zeszlego roku. dzieci: syn dorosly poza domem i corki 10 i 9 lat. 2 koty persy i pekinczyk i sunia onka w kojcu. .... przeznaczenie! a czemu suka w kojcu? JA wiem czy to takie przeznaczenie ... Quote
agata51 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 No dobrze, kak zwał, tak zwał - a mogę na Lestera dalej przelewać? TŻ ma to na fiszce zapisane i wolałabym nie mącić mu w głowie. Póki chce przelewać. A piesa całuję w wielki czarny nochal. Quote
Onaa Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Może sunia dlatego w kojcu że jeszcze nie ma całego ogrodzenia zrobionego ? A jeśli chodzi o przeznaczenie, i to imię Tobiasz (faktycznie zbieg okoliczności, bo Tobiasz to raczej rzadkie imię faceta :)). To jak Skubiś, ten duży terierowaty piesek z jednym oczkiem , z Celestynowa, co potem u ZuziM mieszkał w hoteliku a jakiś czas temu uciekł z domku i go nie ma , miał być po raz pierwszy adoptowany to się właśnie zgłosił domek , pani miała syna co też miał jedno oko i uznała że to jakieś przeznaczenie. Ale niestety, nie wyszło i psa trzeba było po dwóch tygodniach zabierać :(. Mam nadzieję że Tobiemu Orzeszkowi jednak więcej szczęścia dopisze. Quote
Tuja Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 agata51 napisał(a):No dobrze, kak zwał, tak zwał - a mogę na Lestera dalej przelewać? TŻ ma to na fiszce zapisane i wolałabym nie mącić mu w głowie. Póki chce przelewać. A piesa całuję w wielki czarny nochal. mozna, mozna. marta bedzie wiedziala o co chodzi :) wlasnie, musze przelew puscic, bo termin zaplaty za hotel sie zbliza. to JA mowie,ze to przeznaczenie. pani zwrocila uwage po imieniu glownie, ale ja mowie,ze przeznaczenie. ne ma sie co martwic, ze ktos go wezmie z tak blahego powodu, a poznej jednak odda. a pamietacie Kaske? tez pojechala do krk do pani kasi :) i jakos zwrotu nie ma, kaska ma tam super :) onka w kojcu, bo pani zartowala,ze chociaz jeden zwierz musi domu pilnowac, jak ich tyle w domu- czyli rybki, 2 koty i pies. w przeszlsoci mieli kotke ze schronu, psa ze schronu tez 2 razy. a ta onka to nie wiem, skad. ale szalona, lubi sie bawic i Tobi mialby sie z nia bawic. ona oczywiscie wychodzi na spacerki na smyczy, uwielbia traktory, biega za nimi. bo panstwo mieszkaja na wsi, na samym koncu, juz na odludziu jakby. onka bedzie ciachana. Tobi mieszkalby w domu oczywiscie i moglby spac w lozku, bo koty i pies spia w lozku pani sfiksowana, jak my, tez by chciala wlasne schronisko otwozyc, by pomagac. na wizyte sie zgodzila bezproblemowo. wg mnie to fajny dom Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Tuja napisał(a):mozna, mozna. marta bedzie wiedziala o co chodzi :) wlasnie, musze przelew puscic, bo termin zaplaty za hotel sie zbliza. to JA mowie,ze to przeznaczenie. pani zwrocila uwage po imieniu glownie, ale ja mowie,ze przeznaczenie. ne ma sie co martwic, ze ktos go wezmie z tak blahego powodu, a poznej jednak odda. a pamietacie Kaske? tez pojechala do krk do pani kasi :) i jakos zwrotu nie ma, kaska ma tam super :) onka w kojcu, bo pani zartowala,ze chociaz jeden zwierz musi domu pilnowac, jak ich tyle w domu- czyli rybki, 2 koty i pies. w przeszlsoci mieli kotke ze schronu, psa ze schronu tez 2 razy. a ta onka to nie wiem, skad. ale szalona, lubi sie bawic i Tobi mialby sie z nia bawic. ona oczywiscie wychodzi na spacerki na smyczy, uwielbia traktory, biega za nimi. bo panstwo mieszkaja na wsi, na samym koncu, juz na odludziu jakby. onka bedzie ciachana. Tobi mieszkalby w domu oczywiscie i moglby spac w lozku, bo koty i pies spia w lozku pani sfiksowana, jak my, tez by chciala wlasne schronisko otwozyc, by pomagac. na wizyte sie zgodzila bezproblemowo. wg mnie to fajny dom ej no to super - kiedy wizyta będę mocno trzmać kciuki!!!:) Quote
Tuja Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 wizyta. najpierw musi jutro wieczorem max pani zadzwonic i powie, czy tz jest na tak, czy na nie. wtedy szukamy kogos ze Slupska na wizyte, zmotoryzowanego, bo to 20km od Slupska. z kasy Tobiego oddamy za paliwo. marta, ja nie wplacam za Tobiego, bo Ty masz u mojej suni F. deklaracje tez 20zl. to ja place za sunie-za Ciebie, a Ty za mnie- u Tobiego. i jestesmy kwita :) Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Tuja napisał(a): marta, ja nie wplacam za Tobiego, bo Ty masz u mojej suni F. deklaracje tez 20zl. to ja place za sunie-za Ciebie, a Ty za mnie- u Tobiego. i jestesmy kwita :) My to sobie tak zawsze mieszamy a potem nie pamietamy ale teraz już jestem madrzejsza, mam wszystko zanotowane :D Ok, niech tak bedzie ;) Doszły wpłaty od: Agata51 - 20zł (może być spokojnie dla Lestera) :) Kameralna - 10zł :) Zapłaciłam za bazar ogłoszeniowy, który Tuja zamówiła, 60 ogłoszeń 15zł. Nie pisałaś tu o tym, czy przeoczyłam...? Już lecę zapłącić Fiorsten za allegro, przepraszam że tak późno...:oops: Uaktualniam post rozl 388 Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Dane do przelewu wyslalam juz do Tuja, pieniadze za aukcje wplaca sie bezposrednio do Allegro, nie na moje konto osobiste. Tuja przesle ci nr konta - tytul przelewu: wplata wlasna (konto jest przypisane do uzytkownika allegro). Tak zrobiłam jak dostałam wskazówki. Dziwne trochę, mam nadzieję że dojdzie. Daj znać Fiorsten bo będę miała stresa ;) Jako odbiorcę nie wiedziałam co wpisać, to wpisałam allegro........................ Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ROZLICZENIA TOBISIA [SIZE=1]tam gdzie :lol: znaczy wpłacone [SIZE=3]DEKLARACJE STAŁE: Malawaszka 20zł :lol: Agata51 20zł :lol: Tuja 20zł :lol: Kmurdz 20zł :lol: Piesia 10zł :lol: Kameralna 10zł :lol: Gruba Berta 30zł :lol: RAZEM 130zł [SIZE=3] DEKLARACJE I WPŁATY JEDNORAZOWE: od Buni 300zł :smile: od Czacziego 170zł :smile: Tofikowa 20zł :lol: Henikar 20zł :lol: Fiorsteinbock 20zł :lol: Avii 150zł :lol: Kmurdz 80zł :lol: Dogo07 15zł :lol: Dogo (bazarek) 36zł :lol: Havanka (bazarek) 263zł :lol: Bazarek 220zł :lol: Razem 1294zł WYDATKI: [SIZE=3][SIZE=2]Fiorsteinbock 40zł (transport) Lilutosi 111zł (leczenie) Lilutosi 231zł (hotel za luty - 21dni x 11zł) [SIZE=3][SIZE=2]WPŁATY DEKLARACJI NA HOTEL/MARZEC: [SIZE=2]Malawaszka 20zł :lol: Agata51 20zł :lol: Tuja 20zł :lol: Kmurdz 20zł Piesia 10zł :lol: Kameralna 10zł :lol: Gruba Berta 30zł Jednorazowo reszta z karmy Czestera 8zł WYDATKI: bazar ogłoszeniowy, zakupiła Tuja, 15zł allegro Fiorsten 36zł Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ale sobie tu monolog prowadzę:razz::razz::razz: Lilu ile mam Ci wysłać? Quote
kameralna Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Tobi byłby zapewne zachwycony ogrodem ale...ten kojec w tle mnie zaniepokoił. Quote
Tuja Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 mnie by zniepokoil pies na lancuchu, ale nie kojec. ponoc dazymy do trzymania psow w kojcach? czy kazdy pies musi spac na kanapie? Tobi by spal i to jest najwaznijesze :) czekam do jutra na info, uhhh a dzis znow tel! od pana z fundacji 2 plus 4. ktora zajmuje sie pomoca w szkoleniu psow bedacych na dt, idacych do ds. takich problematycznych. tylko teren wroclawia. za darmo, lub darowizne jakas. ide czytac w necie o tej fundacji http://www.2plus4.org/home moze to cos dla brunersa? Quote
malawaszka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 patrzcie jaki podobny psiak jest w Rachowie Starym :( http://www.dogomania.pl/threads/204601-Potrzebna-pomoc-Przytulisko-w-Rachowie-Starym.?p=16592306#post16592306 Quote
Onaa Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Ze Słupska jest Lika1771, ale nie wiem czy ona dałaby radę zrobić wizytę ale może zna kogoś z okolic. Jeśli chodzi o kojec, to zależy to od psiaka i od kojca. Jeśli to jest duży kojec a nie 1x1m to może być. Chociaż ja sobie nie wyobrażam żadnego psa w kojcu, a Tobiego zupełnie. Ale są różne pieski, mają różne charaktery i potrzeby. Pewnie dla niektórych z nich taki kojec i dobry człowiek to szczyt marzeń. A ten psiak ze zdjęcia powyżej to taki biedul na tym zdjęciu :(. Takie ma spojrzenie smutne i proszące. Quote
Agnieszka_K Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 skoro Tobi salonowy ma być to super:D a może tamta sunia opuści kojec jak ogrodzą dom? Quote
Atomowka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dziewczyny to chodzi o te Słupsk pod Warszawą? Quote
Tuja Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 bardzo podobny malawaszko, i tez ma takie biale kreseczki na pysku, przetykane. na tej focie, on nie jest smutny, on sie boi. pani ze slupska nie dzwonila. moze wciaz urabia meza? jakby byl ozdecydowanie na Nie to by chyba zadzwonila, skoro obiecala. slupsk pod warszawa Quote
malawaszka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 potrzebna pomoc dla staruszka kudłacza http://www.dogomania.pl/threads/205212-Opiekun-umar%C5%82-staruszek-do-schroniska-umiera-z-t%C4%99sknoty-POMOCY-dla-kud%C5%82acza!!!!#post16611320 Quote
Tuja Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 dzwonilam dzis do pani z okolic Slupska. nie rozmyslili sie, tylko wciaz sie zastanawiaja. maja chyba kilka psow do wyboru i zastanawia sie glownie tz, ktorego wybrac. w wekend decyzja ma zapasc. :( trzeba Tobisia na kleszcze zabezpieczyc. juz pisalam o tym z LILU, ze albo kupi gdzies sama, albo ja kupie i poczta jej wysle (jesli np ma mozliwosc kupic tylko u weta we Wrocku, a tam wiadomo, jakie sa ceny....) Poza tym dzis mialam sms z obcego nr: czy Tobi ma juz swoja rodzine? odpisalam- nie. niesteyy jeszcze nie ma. i echo i pani Aneta tez pytala, co z tym chetnym domkiem, co wymyslil. w niedziele Tobi ma jechac z Lilu i jakimis psami do Wrocka, lansowac sie tam w parku, ponoc 2 panie sie umowily,ze beda tam czekac, by Go poznac :) pochwale sie,ze tydzien temu jedna sunia od nas pojechala na dt, a dzis druga :) to juz 6 psow na dt jednoczesnie, teraz musza sie domki znajdowac, bo nie mozemy brac wiecej na raz na glowe sobie Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Tuja napisał(a): w niedziele Tobi ma jechac z Lilu i jakimis psami do Wrocka, lansowac sie tam w parku, ponoc 2 panie sie umowily,ze beda tam czekac, by Go poznac :) Chyba się będzie lansował na tym mitingu czy jak to tam nazwać, przeciwko przemocy wobec zwierząt Melduję że doszła wpłata od Tuji od Pani Anety 320zł :) I kolejna delaracja od Piesi 10zł :) Ja lecę robić Lilu przelew, 31 dni x 11zł = 341zł Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Aktualne rozliczenie http://www.dogomania.pl/threads/200901-Tobi-vel-Niuniu%C5%9B.-NIE-M%C3%93W-NIKOMU-ale-szukam-SUPER-DOMU-!!!?p=16411019&viewfull=1#post16411019 Quote
LILUtosi Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Zmieniacie tytuł wątku a ja trafić nie mogę. Mam w subskrypcjach 3 Tobi i myślałam że to o tamtych chodzi. ;-) Quote
marta0731 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='LILUtosi']Zmieniacie tytuł wątku a ja trafić nie mogę. Mam w subskrypcjach 3 Tobi i myślałam że to o tamtych chodzi. ;-)[/QUOTE] Aż tyle Tobich???:crazyeye: A ja myślałam, że taka oryginalna jestem jak rzuciłam hasłem Tobi:oops: Ale tytuł ma boski:evil_lol: Lilu jak dojdzie wpłata to napiszesz w wolnej chwili?:cool3: Quote
Tuja Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 dzwonila do mnie dzis pani Aneta, proszac o adres Lilu, zeby sie umowic na jutro po odbior Tobiego. pani Aneta pojedzie po niego i pozniej go odwiezie. ida tylko do parku grabiszynskiego. tam sa ogloszenia porozwieszane i doczepki, ze Tobi bedzie jutro miedzy 14sta a 16sta, wraz z innymi psami. te inne to od jakiejs wolontariuszki, od ktorej pani adoptowala tego pieska, zamiast Tobiego wczesniej. znakiem rozpoznawczym ma byc balon w reku pani A. :) ulotki tez zostawione byly u wetki, ktora je rozdawala i zainteresowanie tez bylo. ma byc wiec chyba kilka osob :) pani psa nikomu nie odda, wie, ze ma go odwiezc, ze jakby co najpierw wizyta musi byc. trzymamy kciuki!!!! a pani z Siedlec- wyslalam jej wczoraj maila z wieksza ilsocia fotek Tobiaszka. pani odpisala,ze podoba jej sie zwlaszcza to w lozku :) i ze jeszcze sie zastanawiaja miedzy nim, a goldenem z wada serca. miala dzis namawiac tza, po jego pracy. wiec dzis poslalam fotki schroniskowe jeszcze, jak taki biedny byl. no i cos cisza wciaz... mysla i mysla. Quote
Recommended Posts