Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnieszka_K']Tobiczku jaki Ty cudniasty! :loveu:

ja chyba jutro będę robić troszkę ogłoszeń suni, więc mogłabym przy okazji Tobiego powrzucać :)

poprosimy serdecznie! tylko tesktu nam trzeba.

apeluje o tekst do ogloszen dla Tobiego!

Posted

Havanka napisał(a):
Ja jeszcze dodam, ze czekam na jedną wpłatę z zakończonego bazarku i wkrótce Tobi dostanie kawał grosza !

cieszymy sie z tego bardzo!!

LILU, fotki cudniaste! z taka galeria Tobis musi super dom szybko znalezc! nie damy mu zginac!

Posted

rozmawialam z LILU. stwierdzilusmy razem, ze juz mozna oglaszac Tobiego.
jako kochanego psa, przytulaka, grzecznego, lagodnego, niekonflitowego, usluchanego.

Tobi jest czysty, nie zalatwia sie w domu. Juz jest zdrowy. Nie ma leku separacyjnego, zostaje sam w 1 pokoju, bez psow, bez smakolykow i spi grzecznie, nic nie gryzie, nie wyje.

Po zebach, na oko lilu ma 3-4 lata. W schronie zyl od 2007r, wiec nie moze miec mniej,niz 4 realnie. Mozna oglaszac jako 5latka. Tylko moze klamstwo wyjsc pozniej z papierow, jednak mozna wytlumaczyc, ze ocenianie po zebach bywa mylace. Moze dawajmy mu 5-7 lat? czy mniej?

Jedyny mankament to momentami ciagniecie na smyczy, jak sie uprze pojsc gdzie indziej, niz czlowiek. Wiec ds nie u babulinki jakiejs.
No i nie kojec. To pies do kochania, a nie do zycia w samotnosci.

kto sprobuje tekst napisac? poprawimy wspolnie, jesli trzeba bedzie :)

Czas leci! rosze o tekscik. Namiary do ogloszen beda na mnie.

Posted

Pewnie, ze mozesz powiedziec, ze ocenianie po zebach nie zawsze jest adekwatne do realnego wieku. Przeciez to jest prawda. Stan zebow jest zalezny od min. diety psa. Jak zyl w ciezkich warunkach, byle co jadl to i zęby beda w zlym stanie, co zawyzy ocene wieku.
Po oczach tez okreslaja mniej wiecej wiek, mlode psiaki maja bystre, szkliste oczy co zmienia sie wraz z wiekiem. Poker wspominala, ze po pazurach tez sie ocenia - ale nie umiem wam powiedziec jak :)

Posted

Ja jeszcze dopytam, czy jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony. Czy nie wykazuje agresji do innych psów i czy nadaje sie do mieszkania z dziećmi?
Spróbuję napisać jakiś tekst i zrobić trochę ogłoszeń. Zdjęcia są bardzo fajne. Wykorzystam niektóre do ogłoszeń.

Posted

Havanka napisał(a):
Ja jeszcze dopytam, czy jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony. Czy nie wykazuje agresji do innych psów i czy nadaje sie do mieszkania z dziećmi?
Spróbuję napisać jakiś tekst i zrobić trochę ogłoszeń. Zdjęcia są bardzo fajne. Wykorzystam niektóre do ogłoszeń.

Wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony. Żadnej agresji do psów - u mnie funkcjonuje z 9 psami i sikami. Nadaje się jak najbardziej do mieszkania, co do dzieci to powiem tylko tyle że nie wykazał u mnie ani trochę agresji, ale wiecie jak to jest - na takie psy gwarancji nigdy nie dam. Ja bym mu zaufała gdybym miała dzieci.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony. Żadnej agresji do psów - u mnie funkcjonuje z 9 psami i sikami. Nadaje się jak najbardziej do mieszkania, co do dzieci to powiem tylko tyle że nie wykazał u mnie ani trochę agresji, ale wiecie jak to jest - na takie psy gwarancji nigdy nie dam. Ja bym mu zaufała gdybym miała dzieci.

Ok, dziękuję. Wieczorem zasiądę, napiszę tekst i zacznę czarnulka ogłaszać.

Posted

Aga76 napisał(a):
Dzień dobry,

Poproszę o nr konta na pw, chciałabym wpłacić pieniążki na karmę dla Czestera.

W jakiej miejscowości przebywa psiak?

Wolimy nie podwac tak oficjalnie na watku, jaka to miescowosc, napiszemy,ze zachodnia czesc Polski i tyle musi chyba wystarczyc :(
ew dokladnie wszystko na pm

konto na Czestera to samo, co na Lestera. jesli ja bede jechala zawiezc karme- marta0731 mi przesle. bo jechac i tak z karma ja bede mogla za min tydzien dopiero, a nawet pare dni dluzej....nie dam rady wzcseniej, szukam kogos blizej, ale niewiele dogomaniakow jest w tych rejonach. a chcemy blisko,zeby zwrot za benzyne nie wyszedl 50zl przeciez.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Melduje, ze wplata zostala zaksiegowana.
Dziekuje.

to MY dziekujemy :)

i co do zebow. wlasnie, skoro on ma takie ladne zeby teraz, to jak w schronie je ocenili 3 lata temu na 6 lat? skoro wciaz ma takie ladne i my teraz dajemy mu 6 lat...
a moze byl oddany przez wlasciciela i ten mowil,ile pies ma lat... tego nie dowiemy sie nigdy

Posted

Havanka napisał(a):
Ok, dziękuję. Wieczorem zasiądę, napiszę tekst i zacznę czarnulka ogłaszać.

to wstaw tutaj tekscik, ktory napiszesz :) wykorzystamy do serii ogloszen.

proponuje wyroznione allegro dla Tobiego, co Wy na to? fajnego psa lepiej intensywnie oglaszac i w to inwestowac, a nie ciułać każdy grosz, zeby na hotel bylo na pol roku wprzod.