Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A diabełek przestał sikać mi na kafle. Mam nadzieje że to już stałe zachowanie. Po za tym nadal suchego nie ruszy ale jak zaleje wodą to wcina aż mu się uszy trzęsą. Po za tym to strasznie radosny psiak, który chętnie zaprasza do zabawy inne przyjaźnie nastawione psiaki (byle nie Szarika - jego omija kołem szerokim). A jak widzi Rudego Akitę Barrego to mu się ogon urywa z radości. To super pogodny pies. Już stabilny emocjonalnie - dla niego tylko domek najlepszy.

Posted

Bardzo się cieszę że psiaczek już psychicznie w tak dobrej formie :). Na szczęście dla niego ta niewola na łańcuchu i zamkniecie w komórce nie trwały zbyt długo żeby narobić strat, i teraz jest dla niego szansa na dobre życie, tylko fajnego domku potrzeba :).

Posted

LILU napisz, jaki koszt tego leczenia
i odp prosze na moje pyt poprzednie. czy uszka czyste, jak zeby wg weta, itp

fotki nowe dostaniemy jakies ze 2? :D

zakonczony kolejny bazaren na Orzecha, ciuchowy. podam kwote, jak wszystko dojdzie.

Posted

LILUtosi napisał(a):
A diabełek przestał sikać mi na kafle. Mam nadzieje że to już stałe zachowanie. Po za tym nadal suchego nie ruszy ale jak zaleje wodą to wcina aż mu się uszy trzęsą. Po za tym to strasznie radosny psiak, który chętnie zaprasza do zabawy inne przyjaźnie nastawione psiaki (byle nie Szarika - jego omija kołem szerokim). A jak widzi Rudego Akitę Barrego to mu się ogon urywa z radości. To super pogodny pies. Już stabilny emocjonalnie - dla niego tylko domek najlepszy.

ale super wieści :loveu:

Posted

LILUtosi napisał(a):
To super pogodny pies. Już stabilny emocjonalnie - dla niego tylko domek najlepszy.

Cześć Tobołek :D
Ciotka Tuja "miała nosa", wiedziała że Ty super piesek jesteś :)
Tylko szybko do domku zmykaj ;)

Posted

Jutro postaram się nowe fotki podesłać. Co do Leczenia to temperatury nie miał, uszy czyste. Ja go odrobaczywiłam Dehinal plus 3 tabletki po 7zł. Dałam mu zastrzyk na pchły. Dojazd weta do mnie kosztowała 100zł. Ale to się rozbija na wszystkie psy, bo wszystkie przy okazji były szczepione na wściekliznę. Więc do każdego psa doliczę po 5 zł i tak jakoś wyjdzie. Najdroższy był ten lek na zapalenie bo kosztował 85 zł (sprawdzę to jeszcze) ale tam jest więcej tabletek niż Tobi ma brać. Mam podawać 1,5 tabletki rano i wieczorem.
A Tobi wariuje na zewnątrz, skacze, piłki nosi i na prawdę widać że odżył.

Posted

LILUtosi napisał(a):

A Tobi wariuje na zewnątrz, skacze, piłki nosi i na prawdę widać że odżył.

Wspaniale czytać takie wieści :D

Lilu możesz podać konkretną kwotę do zapłaty? Bo chyba będzie szła ode mnie, ja sem skarbnik Tobisiowy ;)
Bazarki i nadpłaty dla Tobiego też chyba będą na moim koncie, żeby się nie mieszało
Z tego co pamietam co Kora kiedyś pisała, to za leczenie mam Ci wysyłać od razu, nie razem z opłatą za hotel, więc przy okazji proszę Cię o nr konta na pm
Kurcze Kora dziś neta nie ma...

Posted

Sprawdziłam, lek nazywa się ENROBIOFLOX 50 tabletek po 50mg - 85 zł + 5 zł za dojazd + 21 za tabletki na robaki. To daje 111zł. Myślę że już można dodać za hotel za luty 21 dni x 11zł = 231 zł
231+111zł = 342zł

Posted

LILU nie doliczylas zastrzyku na pchly

a ile dni ma brac leki? pewnie jest gdzies juz napisane, a ja nie szukam teraz.
ile zostanie tabletek?
chcesz je sobie zostawic, odkupic, czy np mamy wystawic na bazarku? to ogolny antybiotyk, znam go, uzywalam nie raz, wiec moze pojdzie na bazarku dla innego psa. albo sie wystawi w dziale- podaruje, lub za symboliczne 10zl.

pilnujes, by odrobaczane powtorzyc? raz tego u psa na hotelu nie upilnowalysmy i pozniej taka masakra byla,z e poszlo kasy i na badanie kalu i na zastrzyki na tasiemca, na glisty, no poplynelysmy z kasa.

to LILU, jak oceniasz Tobika? moze isc do kazdego domu?

Posted

Tobi będzie brał przez 10 dni po 1,5 tabletki to daje 30 tabletek, zostaje 20.
Co do domu to Tobi strasznie wyrywa się na ogród, lubi ganiać jak i po stróżować. Jak jest przy człowieku to przykleja się całym sobą, dziś nawet wszedł mi na kolana. Ale do mieszkania też się nadaje. On jak nie jest zajęty wąchaniem to cały czas patrzy tymi swoimi wielkimi ślipiami na mnie i oczekuje gestu czy już może się dokleić. Wydaje się łagodny ale ja zawsze pisze że prawdziwe zachowania można ocenić dopiero po trzech tygodniach psa na jednym miejscu. Wtedy pies zaczyna czuć się pewnie i pokazuje na co go stać.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Dla wszystkich psów najlepszy byłby dom z ogrodem, ale Tobi nie obrazi się na wiernych właścicieli z mieszkaniem.

pięknie powiedziane :):):) . Cały czas podpatruję i trzymam kciuki za naszego chłopczyka :)

Posted

pierwsze foto zwlaszcza, ale tez wszystkie MIOD NA SERCE

p.s. to tableteczki 20szt za 30zl wystawmy gdzies, ok? chyba mozna na juz, bo nawet jak nie pomoga, to nie mozna kontynuowac chyba tyle czasu tego samego antybiotyku.
Dogo wystawisz je na bazarku?

Posted

LILUtosi napisał(a):
Tobi Jak jest przy człowieku to przykleja się całym sobą, dziś nawet wszedł mi na kolana. On jak nie jest zajęty wąchaniem to cały czas patrzy tymi swoimi wielkimi ślipiami na mnie i oczekuje gestu czy już może się dokleić..

Tobi super glue :D

Piękne te foty :)