Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Avii. uhuhu

a bazarek Havanki jaki wesoly! dla samej poprawy humoru, warto tam zajrzec :) mowie Wam!!

fiorsten...ciotka, cos Ty...

czy wszyscy zapomnieli o zbiorce na karme dla drugiego psa, ktory tam zostal? i kto by mogl to zawiezc? .... ja i fiorka nie mozemy...

Posted

Tuja napisał(a):
Avii. uhuhu

a bazarek Havanki jaki wesoly! dla samej poprawy humoru, warto tam zajrzec :) mowie Wam!!

fiorsten...ciotka, cos Ty...

czy wszyscy zapomnieli o zbiorce na karme dla drugiego psa, ktory tam zostal? i kto by mogl to zawiezc? .... ja i fiorka nie mozemy...

Dzięki Tuja ! Właśnie dlatego lubie bazarki !!! Można się przynajmniej zrelaksować w cudownym towarzystwie !!!

Posted

Tofikowa napisał(a):
A co z Chudym Łaciatym? Ruszyła już zbiórka dla niego?

nikt nic nie oferowal :(

4 smycze, na 2 rece, to po 2 w jednej.... to LILU ma niezly biceps!!! :D :D:D:D:D

a jak wizyta weta dzisiejsza????????

Posted

Tuja napisał(a):
nikt nic nie oferowal :(

4 smycze, na 2 rece, to po 2 w jednej.... to LILU ma niezly biceps!!! :D :D:D:D:D

a jak wizyta weta dzisiejsza????????

Dwa mam na pasie doczepione smyczami i po jednym w każdej ręce. I tak robię min 3 spacery po 45 min, a czasem cztery rano i wieczorem. To razem 6 lub 8. ;-) I wszystko jest ok jak jest mróz i ziemia zmarznięta, ale jak ciepło i pada to grzęznę w błocie i czasem kalosze mi zostają. A pieski wracają całe czarne.
A co do wizyty to niestety ale ma zapalenie - lekarz go obmacał i nawet nerki ma lekko wrażliwe. Dostaliśmy lek 2xdziennie po 1,5 tabletki przez 10 dni i nie jest on tani. Jutro napisze jak się nazywa. Dzisiaj rano Tobi po raz pierwszy chyba na spacerze wariował, łapał z radości za smycz, zaczepiał i brykał. A na ogrodzie też zachęcał do biegania inne pieski. Mam wrażenie że mu chyba po tych tabletkach na robaki lepiej, albo poczuł się już trochę u siebie. Co do jedzenia to bez zmian, suche nie ruszy, jak mu namoczę to wsuwa aż mu się uszy trzęsą.

Posted

lilu, a jak ktorys zobaczy zajaca?? to zima plozy na nogi i jedzieszzzzzzzzzz w szeroki swiat, poprzez pola i lasy.. do pierwszego drzewa ;)
a latem... hmm.. takie cos do orania pola doczepic i kawal dobrej roboty przy okazji mozecie zrobic ;)

zapalenie czego ma?
jaki koszt? za wizyte tez? ile za tabletki? mocz poszedl do badania? ile z ate tabletki na robaki? kiedy takie ostateczne odrobaczanie? co wet mowil?

a jakie on ma zeby? ma te bardziej 7 lat, czy 10 lat??

i jak ranka na mosznie?

Posted

Zająca to nie ale sarn to mamy tu pod dostatek.
Zapalenie pęcherza i ma wrażliwe nerki. Moczu do badania na razie nie braliśmy. Zobaczymy po leczeniu. Na robaki dostał najpierw pratex a 15.02. dehinalplus. Więcej już nie trzeba. Pisałam że ta moszna była zaczerwieniona ale nie żeby tam od razu ranka. U mnie się wszystko zagoiło. Lekarz powiedział że to miejsce jest bardzo wrażliwe i że takie rzeczy się zdarzają przy złych warunkach bytowania.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Zająca to nie ale sarn to mamy tu pod dostatek.
Zapalenie pęcherza i ma wrażliwe nerki. Moczu do badania na razie nie braliśmy. Zobaczymy po leczeniu. Na robaki dostał najpierw pratex a 15.02. dehinalplus. Więcej już nie trzeba. Pisałam że ta moszna była zaczerwieniona ale nie żeby tam od razu ranka. U mnie się wszystko zagoiło. Lekarz powiedział że to miejsce jest bardzo wrażliwe i że takie rzeczy się zdarzają przy złych warunkach bytowania.

Już wcześniej to pisałam ale jeszcze raz powtórzę, jak dobrze , że psiaka udało się stamtąd wydostać !!! On by tam zmarniał, rozchorował się i nie wiadomo czy by długo pociągnął :(.
Widać że to wrażliwy psiak.

I jak on sie biedak cieszy :).
Że wolność ma, swobodę, jedzonka pod dostatkiem i troskliwą opiekę :). Dzięki !

Posted

Tofikowa napisał(a):
To ja na początek dla ChŁ 20 zł.

Dziękujemy :lol:.

Deklaracje wsparcia dla Chudego Łaciatego:
Tofikowa - 20zł :lol:.

Może ktoś dorzuci jeszcze grosiaka.

Posted

ja standardowo nie moge nic nie dac dla Chudziny imieniem Czester.
tylko musze tam jakis transport zalatwic, a to tez koszt. no i ktos madry radzi, by na raz nie zawiezc 20kg i zapakowane pieknie, zeby nie poszlo na handel na piwko do pracy :)

Posted

Tofikowa napisał(a):
Jeśli już wiadomo na jakie konto wpłacać to poprosze na pw.

mozna wplacac na to samo, na ktore sie na Orzecha zbiera. pozniej moze sie zrobi przelew do osob, ktora bedzie tam jechala, zeby sama karme kupila. bo ja nie moge tam jechac, zeby pan nagle nie mial jakis roszczen co do czarnuszka.
to prosze na konto marta0731 z wyraznym dopiskiem, ze na karme Czestera, chudego psa ze wsi.

Posted

Tuja napisał(a):
mozna wplacac na to samo, na ktore sie na Orzecha zbiera. pozniej moze sie zrobi przelew do osob, ktora bedzie tam jechala, zeby sama karme kupila. bo ja nie moge tam jechac, zeby pan nagle nie mial jakis roszczen co do czarnuszka.
to prosze na konto marta0731 z wyraznym dopiskiem, ze na karme Czestera, chudego psa ze wsi.

Może z dopiskiem: na karme dla Czestera, Chudego Łaciatego.

Posted

Tuja napisał(a):
no to ja sprobuje cosik tu wkleic

juhuuuuuuuuuuu
dzieki haliza!!!!!!!!!

p.s. wiecie co.. ten Tobi orzeszek ma jakies takie ladne, biale zabki, prawda? i malo starte.... wecik zagladal? moze on ma mniej lat???
a w uszka patrzyl? nie ma grzybicy? bo po schronie czesto maja. daje sobie uszy czyscic?