Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poproszono mnie więc jestem. Czy w umowie schroniskowej jest jakiś zapis o warunkach bytowych psa? W naszym schronisku odbieramy psy z bardziej błahych powodów. Ostatnio zabrałam sukę dlatego, że facet powiedział, że chce mieć od niej szczeniaka. Organizacja prozwierzęca mówi rozsądnie- nie ma podstaw prawnych aby psa zabrać drogą urzędową. Nasze prawo dokładnie nie określa warunków dobrostanu zwierząt. Zwierzę można zabrać w przypadku, gdy pozostawienie go grozi jego śmiercią. Gdyby był chory, zagłodzony sprawa była by jasna, w tym przypadku według mnie to nawet nie jest wykroczenie. Przykre ale prawdziwe ! Można sprawić aby ludzie poprawili warunki życia psa, ale czy oni go pokochają ?
Wymusiłabym na schronisku odebrania psa ale gdy już byłby dla niego dom. Myślę, że gdy już bedzie dom, organizacja prozwierzeca powinna jechać ze strażą miej, lub policja na rozmowę i zaproponować wziecie psa. Jak znam życie, zgodzą się. Na 100 % interwencji , 80 % chce mi oddać swojego psa.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basiu Twoje rady może i byłby by dobre ale nie w odniesiue do tego schronu. Tu schron nie interesuje się losem swoich podopiecznych i mam to w dooopie czy pies siedzi na łańcuchu czy na kanapie.

Posted

Panbazyl skoro tym ludziom na psie nie zależy to może oddadzą po dobroci. Powie dziewczna,że się zakochała z nim,że taki podobny do jej poprzedniego, jeżeli jest dobrą aktorką może się popłakac i może psa oddadzą
Trzeba chyba czekac

ZBIERAMY DEKLARACJE!

Posted

Tego psa może uda sie odebrać/oby/,ale jak wywalczyć ,żeby tam zaraz nie wciagnęli po drabinie następnego ? Może cierpliwie z chlopem i rodziną rozmawiać i postraszyć nawet kolegium ,czy sądem ,że to jest znęcanie się i zabronione jako znęcanie się nad psami ? Może dotrze to do nich?
Zeby nie wzięli następnego ze schronu albo od ludzi ,czy bezdomnego psa na miejsce tego psa.

Posted

terierfanka napisał(a):
Jestem na zaproszenie...Havanka, w jakim temacie będziesz robić bazarek? może coś dorzucę
Sama planuję bazarek niebawem, może podzielę na kilka psów

Bardzo Ci dziekuję za cheć pomocy. Będzie raczej przeważać tematyka wielkanocna, ale niekoniecznie. Fantów na razie nie mam zbyt wiele, ( właśnie je robie),wiec wystawię co będzie.