Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dostalam odp, ze mozna poprzez zamieszczenie ogloszenia na cafe animal. koniec.
smiechu warte!!!! tyle to ja tez wiem i co z tego? ;P

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozliczenie jest jak najbardziej aktualne, wystarczy dodać przeniesienie z kwietnia, wpłacone deklaracje z maja i odjąć wydatki
Ja tego nie podliczam, dopóki nie mam wpłaconych pełnych deklaracji za dany miesiąc (tu akurat brakuje mi jeszcze wpłaty za kwiecień)

Myslę że ta Pani jest super, ale nie można poprzestać na czekaniu. Może znajdzie się równie super domek szybciej...
Mizianko dla Tobołka :D

Posted

marta0731 napisał(a):
Rozliczenie jest jak najbardziej aktualne

Swoją drogą proponuję Dogo usunąć rozliczenia z 1 postu i dodać po prostu mojego linka, że tam jest pełne rozliczenie
Ja naprawdę prowadzę to skrupulatnie, tak mi się wydaje ;) a jak ktos tylko zajrzy do posta 1, czasem nieaktualnego, to mu się miesza...

Posted

wysylam Tobiego do tej serii ogloszen.
dlaczego tylko ja sie tym martwie? moze mi ktos pomoze w szukaniu mu domu, w oglaszaniu w necie? a czy ktokolwiek sobie plakacil sciagnal i porozwieszl u siebie?

Posted

Kocham ludzi, dlaczego więc jestem sam?

Zaginął dom Tobiego !!!
Może ktoś widział, może ktoś wie,
gdzie taki dom jest, w którym
człowiek płacze po psie?
W którym jest miska w kącie
i puste posłanie,
smycz na ganku,
kość pod łóżkiem zgubiona,
gumowa nadgryziona zabawka,
a na ścianie odbicie ogona ?

Jeśli wiesz, gdzie taki dom jest,
proszę, powiedz mi o tym -
rozpaczliwie bezdomny pies.

Cztery lata czekał Tobi w schronisku, z pyszczkiem między prętami i wpatrywał się z nadzieją w każdego, kto przechodził obok. Radośnie merdał ogonkiem, gdy ktoś się zbliżał.
Cierpliwie czekał.
Wraz z upływającym czasem, tracił nadzieję, że nigdy nie pozna rąk, które przytulą, ciepłych słów, które ukoją, nigdy nie pozna zapachu wolności...
Psi Anioł czuwał jednak nad Tobim i postawił na jego drodze osobę o wielkim sercu, która obiecała mu, że spełni jego marzenie i znajdzie mu prawdziwy dom.
Obecnie Tobi przebywa w hoteliku dla psów. Poznaje uroki prawdziwego życia i próbuje nadrobić stracony czas.. Mimo, że ma dziś około sześciu lat, zachowuje się jak szczeniak; jest radosny, lubi się bawić. Mimo tego, co przeżył, jest ufny i przyjacielski wobec ludzi. Nie wykazuje agresji do innych zwierząt. Tobi jest przyjacielskim psem, kochającym człowieka ponad wszystko. Uwielbia się tulić, być drapanym pod brodą, jest ciepłym i serdecznym psem. Wspaniale dogaduje się z dziećmi w każdym wieku.
Został zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Tobi jest średniej wielkości psem, waży około 30kg, sięga głową powyżej kolana. Posłuszny, łagodny, szybko się uczy, gdy poczuje się pewnie i bezpiecznie, zostaje sam w domu i cierpliwie czeka na powrót swojego pana.

Tobi jest gotowy na nowe, szczęśliwe życie.
Jeżeli możesz, pokochaj go, daj prawdziwy dom i dużo miłości, a on odwdzięczy Ci się przyjaźnią na dobre i złe.
Warunkiem adopcji, jest podpisanie umowy i wizyta przedadopcyjna.
Tobiego nie oddamy na łańcuch, ani do kojca do życia w samotności !!!
Kontakt:
tel. 506 636 242
mail lucyna1981@wp.pl

Tobi, pies bez wad, przyjaciel rodziny

Posted

Tuja napisał(a):
Kocham ludzi, dlaczego więc jestem sam?

Psi Anioł czuwał jednak nad Tobim i postawił na jego drodze osobę o wielkim sercu, która obiecała mu, że spełni jego marzenie i znajdzie mu prawdziwy dom.

Tuja, Psi Aniele....... Znajdziesz Tobiemu dom, tak jak mu obiecałaś........:loveu:

Pierwsze zdanie - naprawdę dobry tytuł ogłoszenia

Posted

Wkleiłabym odnośnik do postu rozliczeniowego ale kiedyś to było możliwe, że wyświetlał się tylko jeden post a teraz wyświetla się cała strona :roll:.

Jeśli idzie o ogłoszenia i tekst dla tobiego, to ja już sama nie wiem, tekst naprawde ładny, pies ma wiele zalet i ... nic.
Nie wiem, może nie pisać że pies bez wad bo taki pies nie istnieje ?
Może zamiast opisowego tekstu (wyjątkowo) dać tekst tylko z suchymi faktami.
No już sama nie wiem :shake:.

Hej, Cioteczki, ruszcie głową, pomóżcie, poradźcie coś !!!

No i tytuł ... Hm, może jakiś nietypowy, skoro te ładne słowa nikogo nie chwyciły za serce.

A może po prostu musimy czekać, ogłaszać i czekać aż odezwie sie ten właściwy dom dla psiaka.

Tak patrze na inne wątki, też nie ma jakiś szaleństw w adopcjach, raczej zastój, nawet małym młodym psiakom jest coś trudno.

Ale będzie dobrze Tobi :lol:.

Posted

niedawno wlasnie pisali, ze sa adopcje... od nas 1 trudny pies ze schronu poszedl prosto do ds. ale nawet o mojego mlodego, jamnikowatego tymczasa tylko 1 tel byl, gdzie myslalam,ze sie beda bić.

wyslalam wczoraj wreszcie maila do pani z pragi. zobaczymy, co odpisze.

wyslalam to, co wkleilam wczoraj do ogloszen. juz siedze i aktywuje na mailu. a 1sze zdanie to jest tytul, z pomyslu 3 strony wstecz :) to nie moje dzielo ;P

ludzie z pragi sa naprawde fajni i to jest to, ale daleko czsowo :( a inne psy czekaja... moze sie inny ds szybciej znajdzie, rownie fajny i moze zawsze byc tez lepszy?

wyslalam dzis do wyborczej, moze ktos w pt sprawdzic, czy sie ukazalo???

czekam na odp z metro...

Posted

odp

"pisze pani,ze nie można się nie zakochać w Tobim....ma wspaniałe oczy
to prawda...z takimi oczami można komunikować..wydaje sie, ze należy do
tych psów co potrzebują człowieka..bo nie twierdzę żeby wszystkie
potrzebowały....są psi samotnicy..psi wędrowcy psi dzikuski
niekomunikatywne etc...wiele rodzajów..tak jak wiele jest rodzajów
ludzi....
tak jak mówiłam, jak już tylko będę mogła NA PEWNO "upomnę" sie o
Tobiego...jeśli jednak znajdzie Tobi wcześniej dobry dom..to
wspaniale..niech tak będzie...
my ciągle rozglądamy się za tym domkiem z ogrodem.....najlepiej
opłoconym..ale co jak opłocenie bedzie kiepskie albo żadne<?
nie jest tak łatwo coś fajnego wynająć i trafić przy tym na fajnych
ludzi...o kupnie domu będziemy myśleć aż za trzy lata....
ale to tez bedzie taka chatka puchatka z ogrodem ..do miasta się już
nie wrócimy....
tak że się do pani jeszcze odezwe...
odezwę sie też wcześniej jak już koleżanka będzie wiedziała gdy
jedziemy pozwiedzac polską strone od kudowy przez klodzko i dalej...
zupełnie nie znam tych rejonów..sama pochodze z okolic wschodniej
polski..tarnów..rzeszów....
ciekawa jestem bardzo jak wygląda Polska po tej stronie...."

szukalam dzis w wyborczej i nie znalazlam dzialu z psami. tylko w dodatku wroclawskim byly strony z ogloszeniami, ale o psach 3 ogloszenia, sprzedazy, po 4 slowa doslownie.

gdzie tam szukac tego dzialu psiego??

Posted

Dogo07 napisał(a):
Wkleiłabym odnośnik do postu rozliczeniowego ale kiedyś to było możliwe, że wyświetlał się tylko jeden post a teraz wyświetla się cała strona :roll:.

Dogo da się wkleić linka, patrz post wyżej ;)

Posted

nie wyslalam sms, tylko mailem. za darmo. ale w ogole takiego dzialu nie bylo, jak kiedys pamietam- zwierzeta do adopcji, szukaja domu, czy jakos tak.

a z metro wciaz nie odpowiadaja...

to chyba powalczymy z Dziennikiem Zachodnim? 120zl za ogloszenie z fotka. co o tym sadzicie? na razie nas stac, a pozniej...
sie nam tobi zasiedzial w hotelu

Posted

Tuja, jestem z doskoku u Tobiego - z bralu czasu, ale jak potrzebujesz pilnie jakis plakat, cokolwiek - pisz na maila, z dogo mam ostatnio malo po drodze ;)
Odnowie mu zaraz allegro, zwykla aukcje - zobaczymy, moze ktos sie odezwie.
Tuja, a ogloszenia w Wyborczej nie pokazuja sie jutro? Chce wyslac psiaka i nie wiem kiedy najlepiej.

Marta, a moze napisz do moda aby przyznał Tobie pierwszy lub drugi post i w nim bedziesz prowadziła rozliczenia na bieżąco. Ja ostatnio prosze juz drugiego moda o takowa przysluge ale nie moge sie doprosic...Moze maja urlopy i wyjechali.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):

Marta, a moze napisz do moda aby przyznał Tobie pierwszy lub drugi post i w nim bedziesz prowadziła rozliczenia na bieżąco. Ja ostatnio prosze juz drugiego moda o takowa przysluge ale nie moge sie doprosic...Moze maja urlopy i wyjechali.

Dogo 1post dobrze prowadzi:cool3: a ja też ostatnio jakoś rzadko jestem, sezon mi się w pracy zaczął i mnie wykańcza:shake: nie mam siły czasem kompa włączyć
Tylko tego linka trzeba dodać... da się na pewno

I myślę, że jakiś nowy baner by się przydał Tobisiowi, co Wy na to? Jakiś gratisowy ktoś zrobi? Taki bardziej "na czasie";)

Posted

Tobi ostatnio kuleje na przednią lewą łapę. Myślałam że mu przejdzie ale nie poprawia się. Obejrzałam dokładnie całą łapę i nic na zewnątrz niepokojącego się nie dzieje. Nie ma żadnej, ranki, opuchlizny, nic. Ale reaguje boleśnie na dotyk w nadgarstku. Będzie trzeba wybrać się do weta. Mam na dzieje że to nic w kości nie siedzi.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Tobi ostatnio kuleje na przednią lewą łapę. Myślałam że mu przejdzie ale nie poprawia się. Obejrzałam dokładnie całą łapę i nic na zewnątrz niepokojącego się nie dzieje. Nie ma żadnej, ranki, opuchlizny, nic. Ale reaguje boleśnie na dotyk w nadgarstku. Będzie trzeba wybrać się do weta. Mam na dzieje że to nic w kości nie siedzi.

kurcze bidaku niedobrze, mam nadzieję, że nic poważnego...
Tobisiu mizianko na dobranoc:)

Posted

a mozna jeszcze jakies normalne fotki, nowe?
do ogloszen, bardziej aktualne. jak stoi, siedzi, lezy. domowe tez, bo on ma tylko te z samego poczatku domowe i tam slabo go widac. tam u gory, w domu moze, bo tam jasno jest, jasne sciany i bedzie go dobrze widac, bez lampy blyskowej, co lilu?
no i w trawce, takiej soczystej, jaka teraz widze juz macie :)

slabe ma fotki stojac bokiem. ma tylko te na tle granatowego przesieradla, czy koca wiszacego na plocie. wtedy tak buro bylo i ponuro. wiec potrzeba mu normalne bokiem, jak stoi, zeby bylo cala sylwetke widac. niech ktos moze stanie ze smakolykiem naprzeciw niego, a fotograf z boku ciach. moze tez byc czlowiek ujety, zeby bylo wielkosc psa widac. bo z czlowiekiem ma tylko to w parku we wrocku, a na tej focie bardzo slonce swiecilo i widac tylko czarna blyszczaca plame, jak tobiasza.

te fotki nowki sa super, ale do ogloszen trzeba dac po jednej z jednej sesji- pozycji, ujecia... nie mozna dac na 5 mozliwych fot- 3 jak biegnie do aparatu.

mam nadzieje,ze za wiele nie wymagam :)

no to zalatwcie weta. moze sie przeforsowal?