olivetshka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 LILUtosi napisał(a):Pan zapowiedział się po Melcie na wtorek. Także myślę że wszystkie szczeniaczki znalazły domek. Ale poczekajmy.... Serio?? Byłoby super :) Na wszelki wypadek wyedytowałam ogłoszenia na szerloku - Melę tylko zostawiłam z Bezowym łzawym tekstem do ogłoszeń ;) Quote
Edi100 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 LILUtosi napisał(a):A Mila jedzie już do własnego domku ;-) Państwo prawdopodobnie zaloguje się i sami będą wklejać zdjęcia. W tamtym tygodniu stracili ukochanego psa po 11 latach i postanowili pokochać Milę. Wow, Jupi:):):) Hurra!!!!!! Szczęsliwości Maleńka:) Quote
Edi100 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Nikaragua napisał(a):Jaki szczęśliwy weekend. beza-w domu, Mila-w domu, Mela-może może też, Toguś też juz prawie-prawie. Super!!!!!! I jeszcze Kotek Żmigrodzki bez łapki w kochanym DT:) Cioteczki kochane, chciałam zapytać czy któryś z waszych TZ umie naprawić junkers, albo pralke? :( U mojej mamy nie działa ani junkers, nie zapala się i tylko zimna woda jest brrrr no i pralka wodę przestała pompować:( Pytam, bo ani mamę moją ani mnie na naprawy czy nowy nie stać:( I jeszcze chciałam zapytać, czy wiecie gdzie się kupuje drewno, takie zwykłe do pieca ?Załamke mam:(Mama sie nie przyznała ani z pranie, ani że zimno, ani ze ciepłej wody nie ma:( Dołączyłam do nich wczoraj i ręce mi opadły:( Quote
Edi100 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Nikaragua napisał(a):Jaki szczęśliwy weekend. beza-w domu, Mila-w domu, Mela-może może też, Toguś też juz prawie-prawie. Super!!!!!! I Dora! Dora ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):) Quote
MyrkurDagur Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='Edi100']I Dora! Dora ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):) Tak, Dora ma dom - trzymajmy kciuki, aby wszystko było w porządku, a Bols staje się z dnia na dzień odważniejszym psiakiem - zachęcam do obejrzenia zdjęć z wczorajszego spaceru: http://www.dogomania.pl/threads/202713-Przeszły-PRAWDZIWE-PIEKŁO...-Teraz-czekają-na-DT-DS...-Proszę-POMÓŻCIE-im...?p=16447093#post16447093 Quote
olivetshka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Edi100 napisał(a):I Dora! Dora ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):) Jezu, jak pięknie! :) Edi, gdyby mój tato nie był na podkarpaciu, to bym go podesłała do ciebie, bo on się zna na junkersach. Ale niestety - do końca marca tam będzie :( A drewno do pieca - my mamy tylko takie do kominka. To do pieca do jakie jest? Bo ja się nie znam - kominkowe musi być przesuszone, a do pieca?... Każde się nadaje? Quote
Edi100 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 olivetshka napisał(a):Jezu, jak pięknie! :) Edi, gdyby mój tato nie był na podkarpaciu, to bym go podesłała do ciebie, bo on się zna na junkersach. Ale niestety - do końca marca tam będzie :( A drewno do pieca - my mamy tylko takie do kominka. To do pieca do jakie jest? Bo ja się nie znam - kominkowe musi być przesuszone, a do pieca?... Każde się nadaje? Tak każde bo taki kaflowy piec i drugi taka koza. Tylko zeby w miarę tanio było:(:( 12.5 stopnia rano w domu było:( Quote
olivetshka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Edi100 napisał(a):Tak każde bo taki kaflowy piec i drugi taka koza. Tylko zeby w miarę tanio było:(:( 12.5 stopnia rano w domu było:( Jeeeeju, to popytam z tym drewnem. Trzymajcie się tam w tym Wrocławiu. Quote
shirrrapeira Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ja siębardzo cieszę, że domek mnie miło wspomina, bo i ja Ją też miło wspominam. Quote
Edi100 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 [quote name='LILUtosi']Ostatnia gwiazda: Piękna i dostojna:):)Domku, zakochaj się! Quote
Edi100 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Nikaragua napisał(a):1. Świetnie, że Dora ma dom!!! 2. Ani do pralki, ani innych napraw nikogo ie znam :( 3. Mela piękna! Ktoś miał jutro ją zobaczyć, dobrze pamiętam? Tak, tak i trzymamy za to! Za domek zakochany znaczy:) Quote
LILUtosi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Mela pojechała do Oławy ze swoimi ludźmi. Moja rola się skończyła. Proszę o zorganizowanie wizyt po adopcyjnych dla tych trzech szczyli. Jakby ktoś się odezwał jeszcze w sprawie szczeniaczka, to mam jeszcze jednego - mama akita, tata owczarek. Quote
yolanovi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 super, że takie wspaniałe wieści na Waszym wątku:multi: tyle biedaków znalazło domek. zajrzyjcie proszę do skrzywdzonego, psiego dziecka - bez nas nie ma szans: http://www.dogomania.pl/threads/202979-WROC%C5%81AW!_-wybaczcie-lecz-zn%C3%B3w-b%C5%82agam-o-pieni%C4%85dze-dla-szczeniaka!:-( dziękuję Quote
Edi100 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Ach, cieszę się z domków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Wizyty po adopcyjne, oczywiście zorganizujemy. dziękujemy za opiekę nad młodzieżą. Trzymajcie kciuki za moja Foke, od 4.00 rano leje się z Niej czarna krew:( Foka ma wrzody i pękają:( Dostała leki. Mama z Kropką są z Nią w domu. Ja za 3 godziny dołączę dopiero:( Quote
olivetshka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 LILU - super! Bardzo dziekuję w imieniu szczeniorów i nas tu wszystkich zgromadzonych :) Edi - przytulam :( Quote
Tunga Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Witajcie :) Jesteśmy nowymi właścicielami Mili, która teraz nazywa się TUNGA (na moją babcię zawsze wołałam Babcia Mila i tak jakoś głupio..). Piszemy dopiero teraz, bo laleczka cały czas strasznie nas absorbowała, nie było czasu na nic :P Tunga ( pieszczotliwie Tunia): pierwszego dnia byłam tak grzeczna!! W drodze powrotnej z DT pojechaliśmy do kakadu, kupiliśmy legowisko (już prane :/ zasikałam.....), smyczke i obróżkę oczywiście w różowym kolorze i szampon do kąpieli i miseczki i karme :) czyli cały wstępny niezbędnik :) potem zawitaliśmy do domu- oczywiście Mamusia musiała mnie wnieść na 3 piętro bo bałam się schodów :/ Noc przespałam na legowisku sama na dole- wolałam być sama, nie chciałam iść po tych drugich schodach na góre gdzie śpi moja nowa rodzinka... Poniedziałek- dalej jestem grzeczna. No nasikałam znowu rano, ale to wina mamusi, bo trochę zaspała- zapomniała jak to jest mieć małego pieska :P Teraz mam fajnie, bo mamusia ma 2 tygodnie wolne specjalnie dla mnie, tatuś też tak ułożył prace żeby jak najwięcej czasu z nami spędzać. No i byłam u lekarza... ech... nic przyjemnego, ale byłam grzeczna, wybadał mnie dał tabletki itp no i stwierdził, że jestem zdrowa jak rydz, tylko mam łupież, ale to minie :) w piątek znowu musimy tam iść... dużo chodzimy na spacery ale jestem strachliwa, nie chce w ogóle wychodzić z domu.. taki hałas, auta, ludzie, bardzo tego dużo i musze się oswoić a w domku pokój cisza i mój narożnik :P na którym moge spać całymi dniami :) wieczorem dałam czadu! Tatuś się śmiał że w końcu wie że mają małego pieska. Zrobiłam kupke cioci Ani na dywanik w sypialni :) potem wlazłam mamusi i tatusiowi pod łóżko w ich sypialni i nie chciałam wyjść :P Wcale nie chciałam spać na dole!!! Sama?? Przenocowałam u cioci Ani :) Znalazłam wygodne miejsce pod biurkiem koło kaloryfera- o jak milo było :) Tatuś i mamusia kupili mi zabawki!!!! Piłeczkę, kosteczkę gumową i dodatkowo szczotkę do czesania... Lubie jak mnie czeszą :) Wtorek- dzisiaj pierwsze siusiu na dworze!!! Mama tak długo ze mną chodziła ze w końcu skumałam o co chodzi :) Bo kupe to już czasami robiłam na dworze ale siku zawsze w domu jak wracałam z dworu :P Już troche mniej się boję spaceru, sama schodze i wchodze po schodach!!! Hura!!! Znowu zasikałam legowisko... :( Mama suszy i juz sama nie wie co ma robić chyba na razie je schowa i da mi takie gorsze... bo to jest mega duże!!! Zresztą i tak wole spać na podłodze albo na narożniku moim ukochanym :) Jestem już w domku troche pewniejsza, wiem co się robi w kuchni :D próbowałam zjeść mamie komputer ale to jej wina!!! Zamiast mnie wziąść na kolana to trzymała kompa no bez przesady... spychałam go łapkami a potem zaczęłam gryźć :P POMOGŁO :P Mamusia i tatuś coś dzisiaj mówili, ze boją się że mnie rozbestwią jak dziadowski bicz... A to pare moich zdjęć :) Quote
Edi100 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Jestem na minutkę i wracam do Fosi. Jest taka apatyczna:( Quote
Edi100 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='Tunga']Witajcie :) Jesteśmy nowymi właścicielami Mili, która teraz nazywa się TUNGA[/QUOTE] Ach witamy witamy!!!!!!! Jak Panieneczka się miewa:)? Tunga, jak dumnie brzmi:) Quote
Poker Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Ładne imię Tunga , a domek pewnie będzie wspaniały. Edi, do mnie masz jeszcze bliżej,mogę zabrać pranie i Ciebie samochodem w dowolny dzień. Quote
Tunga Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Wyedytowałam poprzedniego posta bo się tak jakoś samo wysłało :) A jak dodaje się zdjęcia????? Quote
Edi100 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='Tunga']Witajcie :) Jesteśmy nowymi właścicielami Mili, która teraz nazywa się TUNGA (na moją babcię zawsze wołałam Babcia Mila i tak jakoś głupio..). Piszemy dopiero teraz, bo laleczka cały czas strasznie nas absorbowała, nie było czasu na nic :P Tunga ( pieszczotliwie Tunia): pierwszego dnia byłam tak grzeczna!! W drodze powrotnej z DT pojechaliśmy do kakadu, kupiliśmy legowisko (już prane :/ zasikałam.....), smyczke i obróżkę oczywiście w różowym kolorze i szampon do kąpieli i miseczki i karme :) czyli cały wstępny niezbędnik :) potem zawitaliśmy do domu- oczywiście Mamusia musiała mnie wnieść na 3 piętro bo bałam się schodów :/ Noc przespałam na legowisku sama na dole- wolałam być sama, nie chciałam iść po tych drugich schodach na góre gdzie śpi moja nowa rodzinka... Poniedziałek- dalej jestem grzeczna. No nasikałam znowu rano, ale to wina mamusi, bo trochę zaspała- zapomniała jak to jest mieć małego pieska :P Teraz mam fajnie, bo mamusia ma 2 tygodnie wolne specjalnie dla mnie, tatuś też tak ułożył prace żeby jak najwięcej czasu z nami spędzać. No i byłam u lekarza... ech... nic przyjemnego, ale byłam grzeczna, wybadał mnie dał tabletki itp no i stwierdził, że jestem zdrowa jak rydz, tylko mam łupież, ale to minie :) w piątek znowu musimy tam iść... dużo chodzimy na spacery ale jestem strachliwa, nie chce w ogóle wychodzić z domu.. taki hałas, auta, ludzie, bardzo tego dużo i musze się oswoić a w domku pokój cisza i mój narożnik :P na którym moge spać całymi dniami :) wieczorem dałam czadu! Tatuś się śmiał że w końcu wie że mają małego pieska. Zrobiłam kupke cioci Ani na dywanik w sypialni :) potem wlazłam mamusi i tatusiowi pod łóżko w ich sypialni i nie chciałam wyjść :P Wcale nie chciałam spać na dole!!! Sama?? Przenocowałam u cioci Ani :) Znalazłam wygodne miejsce pod biurkiem koło kaloryfera- o jak milo było :) Tatuś i mamusia kupili mi zabawki!!!! Piłeczkę, kosteczkę gumową i dodatkowo szczotkę do czesania... Lubie jak mnie czeszą :) Wtorek- dzisiaj pierwsze siusiu na dworze!!! Mama tak długo ze mną chodziła ze w końcu skumałam o co chodzi :) Bo kupe to już czasami robiłam na dworze ale siku zawsze w domu jak wracałam z dworu :P Już troche mniej się boję spaceru, sama schodze i wchodze po schodach!!! Hura!!! Znowu zasikałam legowisko... :( Mama suszy i juz sama nie wie co ma robić chyba na razie je schowa i da mi takie gorsze... bo to jest mega duże!!! Zresztą i tak wole spać na podłodze albo na narożniku moim ukochanym :) Jestem już w domku troche pewniejsza, wiem co się robi w kuchni :D próbowałam zjeść mamie komputer ale to jej wina!!! Zamiast mnie wziąść na kolana to trzymała kompa no bez przesady... spychałam go łapkami a potem zaczęłam gryźć :P POMOGŁO :P Mamusia i tatuś coś dzisiaj mówili, ze boją się że mnie rozbestwią jak dziadowski bicz... A to pare moich zdjęć :)[/QUOTE] Ło raju, ale się działo;) Cudnie się czyta:):):) Serce rośnie. Jupi:) Quote
Korenia Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Na sikanie na legowisko polecam podkłady ;) Są nieprzemakalne, łatwe do kupienia (w aptece) i szybkie do wymiany :) Powodzenia Tungusia! :) Tunga mieszka na Nowym Dworze? Quote
Recommended Posts