Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='BeaBono']Dostałam pw od Pauliken w sprawie dt dla szczeniaków. Przykro mi, ale na razie nie możemy pomóc. Mamy teraz 5 malców. Jedno nasze maleństwo poważnie zachorowało - Kokunia ma obrzęk krtani, zawalone oskrzela, trudności z oddychaniem...:-([/QUOTE]
Ojej:( Niech zdrowieje maleństwo!

Posted

Selengo, bardzo ale to bardzo potrzebny nam jest jakiś profesjonalny szablon w html, wrzucę to w nasze allegro :modla::modla: :loveu:

Mamy faktury za:
- usługa weterynaryjna Żmigród 151,20
- transport 50,00

a wpływy to:
Paweł W. z Wrocławia 50,00
Karolina M. z Bielawy 50,00
Anula 200,00

bardzo dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu:

przypominam o wpisywaniu w tytule "na żmigrodzkie psy", to jest konieczne!!!

Posted

Wczoraj w rozmowie tel, z naszą wet usłyszałam że dr rozmawiała ze swoim teściem i on mówi, że kiedyś, przed laty baba uratowała wiele psów. Ze gmina się nia wyręczała. Może kiedyś była inna, teraz fakt jest faktem. Najlepiej , jak zostanie umieszczona w jakimś ośrodku

Posted

Edi, czy z tym Asterkowym pępkiem mam podejść do weta?
I w ogóle to jak to finansowo ogarnąć wszystko, bo nie mam pojęcia :( Kupię maluchowi dziś trochę suchego, by p. Magda nie musiała na razie dokładać ze swoich. Co one jedzą? Suche lubią, czy tylko gotowane na razie dawać?

Posted

[quote name='Edi100']Wczoraj w rozmowie tel, z naszą wet usłyszałam że dr rozmawiała ze swoim teściem i on mówi, że kiedyś, przed laty baba uratowała wiele psów. Ze gmina się nia wyręczała. Może kiedyś była inna, teraz fakt jest faktem. Najlepiej , jak zostanie umieszczona w jakimś ośrodku[/QUOTE]
Bilans się więc wyrównał - przed laty ratowała, teraz mordowała... :(

Posted

[quote name='Edi100']Z tym pępkiem, to ponoć czasem tak jest.Ja się z tym nie spotkałam.
Do tej pory jadły tylko suche i raz gotowane, jak im Damian na działkę zanosił.
Dziś pod wieczór moja KropkaKropka zrobi bazarek, będziemy zbierać i na jadło dla maluszków i zwrócimy.[/QUOTE]
Edi, na razie się nie martwię, bo kasa jakaś się znajdzie. Będziemy z koleżanką wspierać p. Magdę - zresztą ustalimy z nią tę kwestię też. Chociaż tak możemy pomóc.
Mam tylko nadzieję, że ta kulka na pępku to nic groźnego. A maluchy były u weta, prawda? Miały odrobaczanie i szczepienia? Macie tez chyba dla nich książeczki, tak?

Posted

[quote name='olivetshka']Edi, czy z tym Asterkowym pępkiem mam podejść do weta?
I w ogóle to jak to finansowo ogarnąć wszystko, bo nie mam pojęcia :( Kupię maluchowi dziś trochę suchego, by p. Magda nie musiała na razie dokładać ze swoich. Co one jedzą? Suche lubią, czy tylko gotowane na razie dawać?[/QUOTE]
Z tym pępkiem, to ponoć czasem tak jest.Ja się z tym nie spotkałam.
Dziś pod wieczór moja KropkaKropka zrobi bazarek, będziemy zbierać i na jadło dla maluszków i zwrócimy.

Posted

Cioteczki, wielki szacunek! Jak zobaczyłam na wątku brzeskiego schroniska informację o tym, to po prostu mi się wyć chciało... Mój Boże, tyle czasu, przecież od baby jest moja Chibi :-(:-( Tak mi żal tych psów, które tam padły...

Dziękuję Wam, że w końcu ukróciłyście ten proceder. Pomogę jak tylko będę mogła - teraz sama mam dwa szczyle na DT i dzisiaj idę łapać trzeciego... Trzymajcie się ciepło!

Posted

[quote name='Edi100']Z tym pępkiem, to ponoć czasem tak jest.Ja się z tym nie spotkałam.
Dziś pod wieczór moja KropkaKropka zrobi bazarek, będziemy zbierać i na jadło dla maluszków i zwrócimy.[/QUOTE]
Edi, na razie się nie martwię, bo kasa jakaś się znajdzie. Będziemy z koleżanką wspierać p. Magdę - zresztą ustalimy z nią tę kwestię też. Chociaż tak możemy pomóc.
Mam tylko nadzieję, że ta kulka na pępku to nic groźnego. A maluchy były u weta, prawda? Miały odrobaczanie i szczepienia? Macie tez chyba dla nich książeczki, tak?
Jaką suchą karmę mu kupić?

Posted

[quote name='zmierzchnica']Cioteczki, wielki szacunek! Jak zobaczyłam na wątku brzeskiego schroniska informację o tym, to po prostu mi się wyć chciało... Mój Boże, tyle czasu, przecież od baby jest moja Chibi :-(:-( Tak mi żal tych psów, które tam padły...

Dziękuję Wam, że w końcu ukróciłyście ten proceder. Pomogę jak tylko będę mogła - teraz sama mam dwa szczyle na DT i dzisiaj idę łapać trzeciego... Trzymajcie się ciepło![/QUOTE]
Która jest u Ciebie? Wstaw fotkę może poznam.

Posted

[quote name='olivetshka']Edi, na razie się nie martwię, bo kasa jakaś się znajdzie. Będziemy z koleżanką wspierać p. Magdę - zresztą ustalimy z nią tę kwestię też. Chociaż tak możemy pomóc.
Mam tylko nadzieję, że ta kulka na pępku to nic groźnego. A maluchy były u weta, prawda? Miały odrobaczanie i szczepienia? Macie tez chyba dla nich książeczki, tak?[/QUOTE]
Maluchy były u dr i z nimi fizycznie ok, zostały odrobaczone.Zaniedbane i wiadomo dzikie.
Książeczki u dr, ale wezmę. Ze szczepieniami trzeba poczekać niestety

Posted

[quote name='Edi100']Która jest u Ciebie? Wstaw fotkę może poznam.[/QUOTE]

Wygląda tak:
[IMG]http://dl.dropbox.com/u/9186601/PICT2066.JPG[/IMG]

A jak była szczylem wyglądała tak:
[IMG]http://img292.imageshack.us/img292/9828/s6002312dx0.jpg[/IMG]
Nazywała się Laura i była z bratem Filonem na DT.

Niestety, kupa pracy przed tym, kto weźmie dzikuska, sporo trzeba się namęczyć, żeby takie szczylki oswoić - ale warto.

Posted

[quote name='zmierzchnica']Wygląda tak:
[IMG]http://dl.dropbox.com/u/9186601/PICT2066.JPG[/IMG]

A jak była szczylem wyglądała tak:
[IMG]http://img292.imageshack.us/img292/9828/s6002312dx0.jpg[/IMG]
Nazywała się Laura i była z bratem Filonem na DT.

Niestety, kupa pracy przed tym, kto weźmie dzikuska, sporo trzeba się namęczyć, żeby takie szczylki oswoić - ale warto.[/QUOTE]
Tak pamiętam, były u BIANKA 1 na dt i faktycznie wszystkiego się bały.One sikały ze strachu, jak się brało je na ręce:(
One były starsze niż te kluski, te mają między 8-9 tygodni. Szybciej się oswoją z człowiekiem. Lusia, która od niedzieli jest w domu już jest kontaktowa:)
Tak bardzo mi zależało też, by znaleźć dt gdzie będzie kontakt z człowiekiem, bo w DTA w kojcu samiuśkie były:(
Jak miło ją widzieć!!!!:)

Posted

Oli, one było odrobaczone, powtórzyć trzeba za 1,5 tygodnia, książeczek nie ma, dziewczyny podejdźcie do weta, i jak coś to rachunki na TOZ, dane na stronie, koniecznie musi być wpisane Oddział we Wrocławiu

Posted

Mama mi na gg napisała, że rano było 4 koopy;) normalne.Apetyt mają i wodę też chętnie piją. Chodzą po pokoju ciekawskie,poczęstowały się ziemią z kwiatka. teraz pojadły i spią.
Mama mówi, ze kiedy każde im iśc na miejsce, grzecznie idą na swoje legowisko:)

Posted

[quote name='Edi100']Tak pamiętam, były u BIANKA 1 na dt i faktycznie wszystkiego się bały.One sikały ze strachu, jak się brało je na ręce:(
One były starsze niż te kluski, te mają między 8-9 tygodni. Szybciej się oswoją z człowiekiem. Lusia, która od niedzieli jest w domu już jest kontaktowa:)
Tak bardzo mi zależało też, by znaleźć dt gdzie będzie kontakt z człowiekiem, bo w DTA w kojcu samiuśkie były:(
Jak miło ją widzieć!!!!:)[/QUOTE]

Moje tymczasowe kluchy gryzą jak się je bierze na ręce ;) Też dzikusy..
Faktycznie, te wasze młodziutkie są, oby szybko ds znalazły.
Trzymam kciuki za dobre domki!

Posted

[quote name='xmartix']Selengo, bardzo ale to bardzo potrzebny nam jest jakiś profesjonalny szablon w html, wrzucę to w nasze allegro :modla::modla: :loveu:
[/QUOTE]
OK, sie zrobi
Jeśli chcesz, to mogę przygotować wogóle całą aukcję i podeślę ci gotowy kod html do wstawienia.
Podaj mi może nazwę użytkownika z allegro pod jakim występujecie

Posted

[quote name='Nikaragua']Odświeżone allegro: [url]http://allegro.pl/piekne-szczeniaki-szukaja-kochajacego-czlowieka-i1442840524.html[/url][/QUOTE]
Bardzo dziękujemy!:)