monika55 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Na DT tez była dożyca, niestety nie wyszło. Zobaczymy. Quote
Atrisko Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 no to kciuki zaciskam za nowy domek dla suni...niech jej też się poszczęści.... Quote
Asia & Ginger Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='shanti']Szilę za chwilę odbieram z lecznicy po sterylce. Dziś przyjadą do schroniska państwo rozmawiać o jej adopcji. Maja już od nas jedną sukę. Być może, że się zdecydujemy ją tam adoptować. Troszkę mam obawy, ale może warto spróbować. Szila łatwym psem do adopcji nie jest, a państwo wydają się świadomi i zdeterminowani. Oby tak było![/QUOTE] No to bardzo dobre wieści! Oby się udało! :kciuki: :kciuki: Może Szilka już się bardziej przyzwyczaiła do innych piesków, w końcu miała z nimi do czynienia w schronisku cały czas. Quote
Asia & Ginger Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='shanti']Szila pojechała. Oby było dobrze.[/QUOTE] Wspaniale! To czekamy na wieści z nowego domku, pozytywne wieści! :kciuki: :kciuki: Quote
Nikita. Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Trzymamy kciuki za Szilę i nowy domek. Mam nadzieję, że to już na stałe i psica szybko się zaaklimatyzuje! Quote
shanti Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Niestety, jutro wraca do schroniska. Wiemy już na pewno, że musi być sama w domu, bez innego zwierzaka. Quote
Nikita. Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Biedna dziewczynka! Mam nadzieję że wkrótce znajdzie się inny domek, gdzie będzie mogła być ukochaną jedynaczką! Quote
Asia & Ginger Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='shanti']Niestety, jutro wraca do schroniska. Wiemy już na pewno, że musi być sama w domu, bez innego zwierzaka.[/QUOTE] Eh, to przykre... :-? Quote
monika55 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Jej potrzebny dom z doświadczeniem, gdzie by była jedynym zwierzakiem.:shake: Quote
ANIMAdn Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 tak strasznie mi przykro :( czyli nie tylko u mnie był problem :( trzymam kciuki, żeby znalazł sie dom tylko dla niej!!! Quote
monika55 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Niestety, to nie pies winien ale jego "pani". Błędy, które ciężko będzie naprawić. Quote
shanti Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 W tym domku jedyną przeszkodą była jej agresja do suk-rezydentek. Z innymi problemami państwo by sobie poradzili. Megi nasza ma tam jak w raju, widziałam zdjęcia na komórce. Państwo jeszcze powiedzieli, że ona w domu nie potrafi się odnaleźć. Za to jak odkryła na posesji budę, to była naprawdę szczęśliwa. No i miała by ją na własność, gdyby się nie rzucała na koleżanki. Szkoda. Biedna pogubiona psinka. Quote
Asia & Ginger Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='shanti']W tym domku jedyną przeszkodą była jej agresja do suk-rezydentek. Z innymi problemami państwo by sobie poradzili. Megi nasza ma tam jak w raju, widziałam zdjęcia na komórce. Państwo jeszcze powiedzieli, że ona w domu nie potrafi się odnaleźć. Za to jak odkryła na posesji budę, to była naprawdę szczęśliwa. No i miała by ją na własność, gdyby się nie rzucała na koleżanki. Szkoda. Biedna pogubiona psinka.[/QUOTE] Z tego wynika, że bidula nie mieszkała wcześniej w domu... :-( Tylko że spaniel mieszkający w budzie to nieporozumienie. :shake: Quote
monika55 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Faktycznie, spaniel podwórzowy? Trudno ja bedzie przestawic. I jakiego domu szukać? Quote
Asia & Ginger Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='monika55']Faktycznie, spaniel podwórzowy? Trudno ja bedzie przestawic. I jakiego domu szukać?[/QUOTE] Myślę, że dom z ogrodem byłby ideałem, żeby sunia mogła wychodzić na dwór zawsze kiedy tego potrzebuje. Mieszkała na dworze, więc pewnie będzie chciała spędzać tam dużo czasu, a z czasem polubi też życie w domu i bliższy kontakt z człowiekiem, którego do tej pory nie miała. Quote
Asia & Ginger Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Dostałam dzisiaj maila w sprawie Szilki, Pani pyta czy jest możliwy transport do Krakowa. Poprosiłam, żeby zadzwoniła na numery podane w aukcji. Zobaczymy co z tego wyjdzie. ;) Quote
shanti Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Do mnie nikt nie dzwonił w tej sprawie. Ktoś coś wie? Quote
Asia & Ginger Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Do mnie pani też już więcej nie napisała... :roll: Coś nie ma szczęścia ta nasza Szilka. :-? Quote
shanti Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Szila nie może być też w domu gdzie są dzieci. Podobno bardzo źle na nie reaguje.:shake: Quote
monika55 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 No i klops. Dziś dzwoniła pani. Ma 2 latka - odradziłam. Quote
Recommended Posts