Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boże jakie uszy :( Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś w okolicy, kto zgodzi się obciąć sunię. Pewnie nie objedzie się bez narkozy i delikatnie maszynką przy skórze, wszystko trzeba obciąć na króciutko. Nie wiadomo jak skóra wygląda pod takimi filcami.

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikita. napisał(a):
Boże jakie uszy :( Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś w okolicy, kto zgodzi się obciąć sunię. Pewnie nie objedzie się bez narkozy i delikatnie maszynką przy skórze, wszystko trzeba obciąć na króciutko. Nie wiadomo jak skóra wygląda pod takimi filcami.

o tym samym myslałam ... po obcieciu sunia napewno będzie spokojniejsza w sensie że nie będzie taka drażliwa... ją to boli , te filce mają swoją WAGĘ ;/

własnie myśle że ,,jaśka ,, chyba wystarczy podać co ??

Posted

Dziewczyny jest osoba chętna do ostrzyżenia suni, jest hodowcą spanieli i ma swój salon psiej urody, jest z Wodzisławia Śląskiego. Może mogłaby pomóc? Może można to jakoś zorganizować, że przyjechałaby wtedy co wet do schroniska albo sunię zawieźć do niej do salonu (ale co wtedy z narkozą albo "głupim jasiem")?
Jeśli uważacie, że pomysł jest ok, to dzwońcie do niej śmiało, bo jest chętna do pomocy.
Tutaj są jej namiary:
http://www.spaniele.pl/sunshinesunday/kontakt.html

Ewentualnie ja mogę się z nią skontaktować, jeśli będziecie chciały.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Dziewczyny jest osoba chętna do ostrzyżenia suni, jest hodowcą spanieli i ma swój salon psiej urody, jest z Wodzisławia Śląskiego. Może mogłaby pomóc? Może można to jakoś zorganizować, że przyjechałaby wtedy co wet do schroniska albo sunię zawieźć do niej do salonu (ale co wtedy z narkozą albo "głupim jasiem")?
Jeśli uważacie, że pomysł jest ok, to dzwońcie do niej śmiało, bo jest chętna do pomocy.
Tutaj są jej namiary:
http://www.spaniele.pl/sunshinesunday/kontakt.html

Ewentualnie ja mogę się z nią skontaktować, jeśli będziecie chciały.

o rany ...to by było najlepsze wyjście

Posted

Koszmar! Tą 'właścicielke" udusiłabym gołymi rekami. Podłe babsko...
Dawno nic mnie tak nie poruszyło...

Co innego jak pies sie błąka,jest w schronie, ale zeby wlasciciel doprowadzil psa do takiego stanu?!!!!!

Posted

te uszy to jak betonowe kloce na glowie. sama bym gryzla jakbym miala takie ;/ a maszynká groomer ogoli i nie skaleczy, tyle ze narkoza konieczna bo ona nie pozwoli sobie tego zrobic, zapewne pierwszy raz w zyciu. piékna niunia, glupie baby kupujá piéknego sceniaka i potem sie bujajcie jak dorosnie i sie "pobrudzi".

Posted

To już wiem. Weterynarz gotów udostępnić gabinet. Pani z Wodzisławia dojedzie, pies dostaje narkoze i działają. Ciotki kochane, jesteście cudowne. Nie wiem jak dziękować.

Posted

Dodam, pewnie Monika to już ustaliła telefonicznie, że to może być w dni powszednie od 13 do 15, lub w sobotę po 13. Chodzi o to że wet nas nie wpuści do zabiegowego, wiadomo syf. Jedyny znów stół jest w gab. gdzie przyjmuje pacjentów, więc dlatego te godziny tak sztywno ustalone.

Kombinowaliśmy jak konie pod górkę i nie dało się tego ugryźć inaczej. Zwykła maszynka do strzyżenia tego nie weźmie. Za słaba. A my niestety tylko taką dysponujemy.

Posted

Kurcze, tej - pożal się boże - właścicielce trzeba zapuścić dredy i obłożyć je błotem (susząc suszarką,żeby się solidny beton zrobił) - co za babsko!
Paradoksalnie sunia generalnie ma mało włosa - wystarczyło uszy czesać i stopki przystrzyc...

Jeśli chodzi o ścięcie tego betonu, to psica nie mogła lepiej trafić :-)

Posted

Spojrzałam na maleńką i zobaczyłam mojego ( już teraz mojego :) )Skubiego z listopada . Trafił do mnie w takim samym stanie ( zresztą wielu z was zna losy Skubiego ). Wierzcie mi , bez narkozy ( ewentualnie głupiego jasia , w zależności od reakcji suni )i doświadczonego wet. nie da rady . U nas nie zakończyło się przy pierwszym podejściu , bo Skubi się wybudzał a wierzcie mi było naprawdę z tym dużo roboty i zajmowało to wiele czasu. Oj , nachodziliśmy się ze Skubim do wet. ( bo oprócz tego był pogryziony i okazało się że ma zapalenie ucha ).Ostatecznie przy okazji operacji na ucho i kastracji , kiedy narkoza była większa , reszta włosów została prawie zupełnie ogolona , ale potem ślicznie odrosła :) . życzę malutkiej żeby jej losy znalazły szczęśliwe zakończenie tak jak losy Skubiego ( no , może bez tego jednego zakręciku jaki miał Skubi ).