Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="5"]
http://www.youtube.com/watch?v=VnOad49dnyk

Szarik i jego wielkie serce przepełnione pustką.

Moi drodzy. Proszę was o pomoc w odnalezieniu dla niego domu. Uwierzcie mi, że w schronisku nie jest mu łatwo. Gdy przychodzę do niego, aby wyprowadzić go na dwór ciągnie mnie do wyjścia a gdy tylko przekroczymy drzwi, pies się uspokaja. Tragedia jest gdy po kilku godzinach wyjścia z nim na dwór trzeba z powrotem oddać go do boxu, wtedy pies drapie podłogę, piszczy i ciągnie ku wyjściu. Należy w takich sytuacjach brać go na ręce i go tam umieścić. Nie wiecie jaki to jest dla niego ból. Jak on na mnie patrzy wtedy. Jego wzrok mówi "znów mnie zostawiasz? Dlaczego?"
Uwierzcie mi, że Gdybym miała jednego psa lub w ogóle to on był by już w moim domu, ale niestety mam już dwa. Nie poradziłabym sobie w domu z trzecim. Może ty możesz? Może jakiś Twój znajomy? [SIZE="5"]Wystarczy, że wyślesz wszystkim znajomym na gg taki link http://i53.tinypic.com/2sb9yjr.jpg
Możesz go opublikować na facebooku czy naszej-klasie.

Powiedz mi czy ciężko jest kliknąć parę razy kopiuj i wklej? Dla niego jest to szansa na nowy dom.
Poprzedni "właścicieli" wyrzucili go na autostradę. Zostawili go tam a on czekał, aż wrócą. Widać, że nie bawił się w poprzednim domu, bo nie wie do czego służą zabawki. Nikt nie wychodził z nim prawdopodobnie na dwór, bo nie wie czym jest smycz. Pies gdy idziemy blisko ulicy chowa się i kuli ogon.

Proszę cię! Pomóż mu znaleźć miejsce w którym był by szczęśliwy.
Wystarczy parę kliknięć!

Nazywa się Szarik. Ma około dwa lata. W schronisku w Katowicach znalazł się dnia 05-07-10r.
Jest to pies. Jak widać nie jest żadnej konkretnej rasy. Jest jednak odrobaczony i zaszczepiony a przede wszystkim wykastrowany.
Wesoły psiak średniej wielkości. Łagodnie i przyjaźnie nastawiony do ludzi, mimo krzywdy jaką wyrządzili mu "właściciele" (wyrzucili go z samochodu) Przyjaźnie nastawiona do psów, ludzi i dzieci. Miły pies o urokliwym spojrzeniu.
Jestem wolontariuszką (Mam na imię Patrycja) i pracuję z nim. Jest wspaniały. Odpowiem Ci na wszystkie pytania względem tego psa.
Proszę o kontakt:
GG 6467790
poczta: reira.shibasaki@yahoo.com
tel. 791040872

na kolejnym zdjęciu pokazuję język :)

Posted

Szarik na pewno jest psem, nie zaglądałam mu pod brzuszek, ale miał kastrację, chyba z tego co pamiętam na początku grudnia.
Ptaszka mu chyba nie wycieli, zazwyczaj poprzestają na "nabiale"???

Posted

Dzisiaj psiaczka poznałam bardziej. Okazuje się, że to jest agresor :p Nie lubi innych psów.
Jest jednak bardzo dobry dla mnie. Wystarczy go trochę pogłaskać to od razu okazuję czułości. Widać, że mu tego potrzeba.
Nie jest nauczony żadnych komend oprócz siad. Lubi się także rwać na smyczy. Jest bardzo podniecony wyjściem na dwór, ale to chyba normalne, że tak jest, bo przecież ciągłe siedzenie w klatce jest dla niego straszne. Potrzebuję po prostu swobody i wybiegania się na dworze.
Niedługo mu zrobię firmówkę. Nie miałam ostatnio czasu, ale postaram się w ten weekend lub w poniedziałek.

Polecam pieska. Potrzebuję miłości i tyle.

Posted

Dziś było wspaniale. Nauczył się dość dobrze komendy zostań. Mam zamiar nauczyć go ją perfekcyjnie. Jest to naprawdę wesoły pies. Zauważyłam, że bardzo potrzebuje pieszczot. Uwielbia psie przysmaki jednak tylko te o intensywnym np. mięsnym, wędzonym zapachu. Nie przepada za suchymi ciasteczkami i dropsami. Uwielbia kiełbaskę, parówki itd.
;)

Posted

Przede wszystkim Szarik dziś zachowywał się bardzo grzecznie, nie warkotał na inne psy, nawet chciał pobawić sie ze szczeniakami, ślicznie ćwiczył i jest bardzo ładnym psem, ma w sobie tyle uroku, że powinni się po niego w kolejce ustawiać...