Kama83 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jetrel napisał(a):Kama zmniejsz format. a to do podlinkowania nie trzeba zapisac obrazka? jesli nie, to w domu zmniejsze, myslalam, ze aby podlinkowac, trzeba zapisac i zmniejszyc format... ale to nic, zmniejsze jw. Quote
kimiji Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Już o wiele lepiej, jak pisałam wcześniej ładnie zdrowieją. Jedno mnie tylko martwi Koks na lewej przedniej łapie w okolicy "łokcia" ma dość sporych rozmiarów dziurę, w sobotę była większa niż w czwartek, więc się martwię, nie wiem czy jego swędzi, że tak wydrapuje/wygryza, ale za ładnie to nie wygląda:( A co do Kometki to zdrowieje trochę wolniej, ale też jest o wiele lepiej. Sami chyba to czują i mają takie iskierki radości w oczach :) Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Kmiji ,dziękuję za dobre wieści.Martwi mnie łapka Koksika,trzeba ją zabandażować może,jakoś zabezpieczyć,żeby jej nie wygryzał.Możesz poprosić weta?lub ktoś inny,nie można tak tego zostawić. Quote
kimiji Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Możnaby poprosić, ale dopiero w czwartek i jak wet będzie, bo ostatnio jakoś "złapać" się go nie da... Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Kimiji,to bardzo Cię proszę,trzymaj rękę na pulsie.Szkoda,żeby koksik cierpiał,a poza tym to się pogarsza napewno bez leczenia. Quote
kimiji Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jak będzie wet w czwartek to poproszę go żeby tą ranę zabandażował, jak go nie będzie to poproszę chociaż jakiegoś pracownika ew. kierowniczkę, żeby tylko mu to owinąć, bo ta rana jest z każdym dniem co raz to głębsza i Koks zaczyna już na tą łapkę utykać:( Quote
azalia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Martwi mnie bardzo łapka Koksa,już biedny utyka,musi go boleć,niech ktoś się tym zajmie bardzo proszę,bardzo. Quote
kimiji Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Jutro jedziemy do schroniska na pewno ktoś się tym zajmie:) Nie martw się azalia Quote
Kama83 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 prosze sie czestowac banerkami ;) daj znac co tam jutro, tez jestem ciekawa Quote
azalia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dziękuję kimiji,proszę pogłaskaj odemnie Koksika i Kometkę. Quote
whyou Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Tylko napisz mi, kimiji, co z tą łapą, bo niestety nie będzie mnie w sobotę i zobaczę się z nim dopiero za tydzień. :/ Quote
whyou Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Nie wiem, czy powinnam teraz o tym pisać (bo mogę zapeszyć), ale to jest tak dobra wiadomość, że nie potrafię się z nią nie podzielić... Właśnie przed chwilą miałam telefon w sprawie Koksika... Rodzina jest bardzo nim zainteresowana! Niedawno pochowali swojego owczarka, i teraz chcieli innego psa, i natknęli się na jego firmówkę. Miałby świetne warunki - w końcu mieli już owczarka. Rozmawiałam i z panem domu, i z panią. Na razie wypytywali się o jego stan zdrowia, o, to jak się objawia ta choroba, jak się teraz czuje, jaki jest, ile ma wzrostu, itd. W każdym razie, powiedzieli, że chcą go zobaczyć. Umówiłam się, że od razu dadzą mi znać, żeby się też ze mną w schronie umówić. Mam nadzieje, że się uda i że się na niego zdecydują. Wydawali się porządni i zadawali sensowne pytania. Mają dać mi znać :) Na razie tylko tyle. Powiedzieli, że to nic pewne, że jeszcze muszą to obgadać, więc nic nie obiecują. Jak już się spotkamy - o ile się spotkamy - to mam nadzieje więcej się dowiedzieć, co do tych warunków i ich miejsca zamieszkania. Quote
ala56 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 cały czas trzymam kciuki za niego, za zdrowie i dom. Może sie uda. Quote
azalia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Whyou,jak wspaniale by było,żeby się zdecydowali,już zaczynam się modlić.Koksik kochany miałby domek. Quote
azalia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 A co z Koksa łapką,dziewczyny wiecie coś na ten temat?Jak jego samopoczucie i Kometki? Quote
saphira18 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 :multi::multi::multi:takie wiadomości z rana:) super. żeby nie zapeszać trzymam kciuki! Quote
azalia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Czy Państwo zainteresowani Koksem się odezwali? Quote
whyou Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Niestety na razie się nie odezwali... Może po świętach, gdy już opadnie ta atmosfera porządków i odwiedzin rodzinnych... Zobaczymy :) Trzeba myśleć pozytywnie. A teraz dobra wiadomość. Wyjątkowo pojechałam wczoraj do schroniska, bo zazwyczaj w czwartki nie jeżdżę, ale było ciepło i wolne od szkoły, więc zdecydowałam, że pojadę. Mimo że drogę miałam niezbyt ciekawą, bo autobus, którym miałam jechać się zepsuł, to tam spotkała mnie bardzo miła niespodzianka! P. Ania wydała mi Koksa! To było cudowne uczucie - móc go jeszcze raz pogłaskać, pobawić się z nim, poprzytulać. Z początku Koksiu, był bardzo rozkojarzony. Latał w tą i z powrotem, skakał, hasał sobie, po prostu totalne "robię-co-chcę-bo-jestem-szczęśliwy". Miło było na niego patrzeć, gdy tak rozradowany uśmiechał się do mnie. Jeżeli natomiast chodzi o jego samopoczucie... Wydawało mi się, że jest ok. Nie jest ani osowiały, ani taki przymulony. Wręcz przeciwnie. Jednak jego wygląd jest niezbyt ciekawy, ale co można oczekiwać po chorobie? Stracił trochę sierści, widać sporo luk i ubytków, w szczególności na tylnej prawej łapie. W ogóle jego łapy wyglądają dość... łyso. Jedna przednia - bodajże lewa - ma ranki i strupy... Pewnie sam sobie wyrywał sierść albo się drapał. Tylne wyglądają jak kości. Takie chudziutkie, że aż strach, że się nie przewróci i nie połamie. Bo sierści nie ma i całkowicie inaczej wygląda. Dwa zdjęcia z czwartkowego spaceru: Tutaj trochę widać stan jego sierści (łatwo zauważyć ubytki na tylnych łapach): A na tym zdjęciu widoczny jest - prawdopodobnie - obrzęk spowodowany zastrzykami. Ja się na tym nie znam, tak mi powiedziała pani Ania. Kometa ma coś podobnego, więc może faktycznie to jest to (przy lewej tylnej łapie): Quote
leonarda Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Mignął mi wczoraj Koks na spacerze - skoro mógł wyjść, to chyba już powinno być dobrze:) Oby coraz lepiej:thumbs: Quote
azalia Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Co u Koksika?Może Ci ludzie zaintertesowani nim się jeszcze odezwą,a ma ktoś ich namiary? Quote
Recommended Posts